ולאחר הפוגה קלה

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

malka3

New member
אני לא מספיקה לעשות "רענן" והנה עוד

תמונות נוספות ... כל הכבוד

malka3

New member
שוטטתי עכשיו במשך שעתיים בחיפוש

בתי עלמין יהודיים בני יורק ו... כלום לו רק היתה אפשרות לקבל צילומים משם..

א77

New member
טוב טוב, אתן לך לנוח עכשיו.

תראי, נסעתי לטבריה וצפת. אמרתי שאצלם אז צילמתי. אז מה יש? מה הבעיה? אז יש לך כאן שבע שמונה תמונות. היום יש פיתוח מהיר תוך שעה. לא צריך לשלוח את הסרט / נגטיב לקודאק. מפתחים את זה בחנות ותוך שעה. אז עכשיו ערב טוב. זאבי.

א77

New member
אז נסתיימה לה ההפסקה. ולכיתות.

התנא עקיבא בן יוסף, במרומי ההר בטבריה. לצידו נמצא הרמח"ל רבי משה חיים לוצאטו, שאם איני טועה הבאתי תמונה של ציונו כאן שבוע שעבר.

א77

New member
רבי מנחם מענדיל מפרימשלאן

בחלקת תלמידי הבעש"ט בבית העלמין שבטבריה. ונזכרתי בשאלתה של שרי במסר אישי. אז אשתו ובתו של רבי זאב וואלף מטשארני אוסטרהא, ייתכן אבל ממש בספק שניתן לזהות משהו ממצבה. יש לי תמונה שצילמתי בכוונה קבר הסמוך ומימין לרבי זאב וואלף. אבל זה לא מהמשפחה שלו.

א77

New member
האוהב ישראל מאפטא

הסיפור אודות הקבר בטבריה ארוך במעט, אז בקיצור נמרץ אני מעתיק לכם קטע מאתר מסויים. יאסי בית הכנסת ביאסי שברומניה של הרב הקדוש רבי אברהם יהושע השל מאפטא, הקרוי על שם ספרו "אוהב ישראל". בניית בית הכנסת הגדול הושלמה בשנת תל"א - 1671. בשנת תקס"א - 1801 משהוכתר ה"אוהב ישראל" מאפטא לכהן כרב העיר יאסי, קבע מקום לתפילתו בבית כנסת זה. מקומו קבוע במזרח בית הכנסת עד היום הזה. מתוך כל בתי הכנסיות שהיו בעיר זו, הצליח לשרוד דווקא בית כנסת זה, כנראה בזכותו של אותו קדוש ה"אוהב ישראל". בחצר בית הכנסת שני קברים עתיקים של חתן וכלה שנרצחו ע"י פורעים אנטישמיים תחת לחופתם שהייתה במקום. ה"אוהב ישראל" מאפטא נטמן במז'בוז' שבאוקראינה סמוך לקברו של הבעל שם טוב, אך מקובל כי מלאכי מעלה העבירוהו בליל פטירתו לקבורה בטבריה.

א77

New member
ומרן רבי יוסף קארו הבית יוסף

מחבר השולחן ערוך, והפוסק לעדות המזרח, חברו הטוב של רבי משה איסרלש הרמ"א הפוסק לבני אשכנז.

א77

New member
לכה דודי לקראת כלה פני שבת נקבלה

ציון הקדוש המקובל האלוקי רבי שלמה הלוי אלקבץ זיע"א. {חיבר את הלכה דודי]

א77

New member
האר"י הקדוש בצפת

לזכר עולם יהיה צדיק בליל שבת ראוי שתאמר קודם קידוש מזמור לדוד השם רועי לא אחסר ולכווין בפסוק וכו' וכו' מתוך כוונות האר"י.

א77

New member
הנשים נכנסו לגברים

זה מחיצה הצמודה למצבה בלבד. כדי להמשיך במסלול חייבים לעבור. כשם שהנשים המעוניינות להגיע למיימון אבי הרמב"ם פונות לצד הגברים.

כוכה

New member
מקור המנהג אכן במזרח - אצל גויים

בתורכיה נהוג לתלות על העצים חתיכות בד ולשרוף אותן תוך הבעת משאלה. כנ"ל בארצות נוספות - גרוזיה למשל שממנה יצא הסרט הידוע:"עץ המשאלות" באותו עניין. כשמגיעים ל"קבר" של רבי יונתן בן עוזיאל ביער ביריה - העניין מתפתח לשקיות ניילון רגילות של סופר.

א77

New member
פעם הראשונה אצל רבי יונתן בן עוזיאל

שלי, היתה בשנת 1978 בערך. אז לא היו שבילים. היו מהמורות במה שאוליי נכנה זאת שבילים. פעם נאלצנו לכרות עצים הכל ידנית. כיון שהרכב הכבד שקע בבוץ ובטיט. והיה רטוב וחורף. וכך היה. ואז הקבר היה מעין מצבה לא גדולה. ללא מאהל כלל. מי שלא הכיר את המקום לא חלם שיש כאן באיזור איזשהו קבר. פרות טיילו שם בצל עצי תאנים, וסאברעס דוקרניים. ארץ זבת חלב ודבש ממש. היום יש שם את כל הפתקאות, עם כל הנספחים.

מצידו השמאלי של כביש עכו-צפת

לפני כרמיאל, יש עץ ענף עדוי בפיסות בד.

למעלה