וכעת יש לנו גם את זה

מעמקים39

New member

מעמקים39

New member
רק הגברים אשמים במקרים שנשים רוצחות ילדיהן

עברה התעללות בילדותה, לא קשה לנחש שאכלה מרורים במשך כל חייה מהגברים שפגשה, היתה בודדה עד שנטרפה דעתה. בכלל לא אכפת לי מה אנשי המקצוע חושבים או אומרים עליה אם היא שפויה או לא. מדובר באותם טפשים שקובעים שגברים אינם מסוכנים לציבור דקה לפני שהם רוצחים את האישה שלהם. אין לי הערכה או כבוד לפסיכולוגים או פסיכיאטרים. הם לא חכמים יותר ממני או מבינים יותר ממני מי שפוי ומי לא. מדובר באישה אומללה עם אלף שקים על גבה שאף זכר בעולם לא עזר לה אלא רק פגע בה. מה הפלא שנטרפה דעתה? מסכנים הילדים ולא פחות מסכנה האישה. היא צריכה טיפול ואהבה ולא כלא.

אני חולקת עלייך יש נשים שהן
ולא מגיע להן שום דבר

בגלל שהן חסרות תקנה כמו דעאש והחמאס.
ולפעמים הן יותר גרועות מגברים
כשהן מסתתרות מאחורי שיער בלונדיני ושדיים של בוטוקס ומשתמשות במיניות שלהן לשגע גברים
כי מוותרים להן הרבה יותר בקלות

את משתלחת בנשים בשנאה תהומית

איפה ספגת את השנאה הזאת? קנאת נשים מקלקלת את השורה.
לו היית את שופטת, אני חוששת שאם הנאשמת היתה בלונדינית יפה עם חזה יפה היית "שוחטת" אותה בלי לחשוב פעמיים.
ואני לא בטוחה שאם הנאשם היה גבר יפה תואר, לא היית מזכה אותו......
זיכרי, וכולנו נזכור, שדאעש וחמאס אלה גברים, והיטלר וסטאלין ומאו דזה דונג וסדאם חוסיין ואידי אמין וכל הנבלות הגדולים ביותר בהיסטוריה היו ועודם גברים.

aaa123

Member
אולי גם גברים מתעללים או רוצחים לא אשמים לפי אותו טיעון

כי גם הם עברו התעללות בילדותם ונטרפה עליהם דעתם.

דעתי היא שיש להוציא את המושג אשמה מחוץ לדיון ויש לדבר רק על שכר ועונש וצריך להוציא את הטיעון של אי שפיות כטיעון להגנתו של הפושע.

פושע צריך לשבת בכלא בלי קשר לשאלה אם הוא שפוי או לא שפוי.
אני לא יכול לקבוע שהפושע אשם כי אני לא יכול להפריך את הטענה שמי שאשם זה אלוהים שיצר את הפושע ,ולא הפושע עצמו ,בדיוק כמו שאם אבן פגעה באדם מי שאשם זה מי שזרק את האבן ולא האבן עצמה.

הסיבה שפושע צריך לשבת בכלא זה בשביל להגן על החברה ולא שיקולים של נקמה(והייתי משחרר את כל הפושעים אילו הייתי חושב שזה לא יעודד פשעים נוספים).

אני חושבת שיש מעט מאד זיכויים על רקע אי שפיות

אבל מי שנמצא בהתקף פסיכוטי לא יכול לשבת בכלא הוא צריך לקבל טיפול רפואי במוסד סגור.
והאשה - רוצחת הזו לא עונה לקריטריונים האלו

האם היית משחרר פושע נאצי אחרי המלחמה?

נניח שומר במחנה השמדה שהתעלל ביהודים ורצח מאות במו ידיו.
המלחמה הסתימה, אין יותר מחנות השמדה, אין נאצים, כל המומחים אומרים לך שהאיש אינו סכנה לסביבה.
זהו? הוא לא סכנה לסביבה ולכן לא תעניש אותו?

מבחינת האחריות הפלילית, כדי להעניש אדם הוא צריך להתכוון לעשות מעשה.
ילד בן 4 שירה באקדח של אבא שלו והרג ילד אחר לא באמת התכוון להרוג, הוא לא אחראי למעשיו.
אדם עם הזיות שבטוח שזומבים תוקפים אותו שיצא לרחוב והרג את מי שנראו בעיניו זומבים רצחניים, גם הוא אינו אחראי למעשיו.

כל עוד הם סיכון לחברה צריך להרחיק אותם כדי להגן על החברה אבל מבחינת ענישה פלילית אין להם אחריות פלילית.

=======
אני לא צריך להסביר לך שענישה אינה רק לשם הגנה ישירה על החברה.
ענישה נעשית מכמה סיבות:
הגנה ישירה - הרוצח אינו חופשי להמשיך לרצוח
הרתעה - רוצחים פונציאלים אחרים יחשבו פעמים, הגנה עקיפה על החברה.
תחושת צדק - אפשר לקרוא לזה נקמה אבל זה יותר מכך, זאת תחושה בציבור שהצדק נעשה.

aaa123

Member
אם אני חושב שאין סכנה לחברה ואין צורך בעונש לשם הרתעה אז כן

אני מסכים שענישה בפועל לא נעשית רק להגנה ישירה על החברה,והרתעה אלא גם למה שאתה מגדיר תחושת צדק אבל אני חושב שאין צורך בענישה למטרה הזאת,ולדעתי לא היה שום צורך להוציא להורג את אייכמן(ובשביל הקטע של הרתעה מאסר עולם בהחלט היה מספיק).

בעיני לא מדובר בצדק ,ואני חושב שאפשר להסתכל על הדברים גם בצורה הפוכה ולומר שזה לא הוגן שהוציאו את אייכמן להורג וסתם רוצחים סדיסטים שהתעללו בקורבן שלהם שבפוטנציה לא פחות גרועים מאייכמן לא הוצאו להורג.

גישה מוזרה

הייתי אומרת מנוכרת מן הלב האנושי.
מעניין מה היתה עמדתך לו היית אחד מאלה שמנגלה ביצע עליהם ניסויים, והוא היה נניח מסרס אותך "כדי לבדוק" משהו.
או אח שלך היה נערף ע"י דאעש.

הגישה שלו מנסה להיות לוגית ולא רגשית

ואמרת היטב, מנוכרת מן הלב האנושי.
אבל לטעמי יש גם סיבות לוגיות לענישה כזאת.

התחושה החברתית שצדק נעשה תורמת ליחס של כבוד לצדק.
ברגע שהענשת את אייכמן שלחת מסר לחברה שלך ובכלל, מעשים כאלה יענשו.
זאת לא הרתעה ישירה אבל זה מסר שיותר אוירה שמרתיעה זוועות, זה מסר שאומר "דברים כאלה לא יעברו בשתיקה".

הגישה ה"לוגית" נפוצה מאד אצל זכרים, כאשר נדרשת גישה שיש בה

התגייסות של כל האישיות : הרגש והמחשבה.
קראתי שהאוטיזם (וגילויו החריף פחות, תסמונת אספרגר) נפוץ בעיקר אצל זכרים.
ה"לוגיקה" הגברית הזו מעוררת בי מזמן לעג.

aaa123

Member
כל דבר שאנחנו עושים נובע למעשה מרגש

ואם תשאלי שוב ושוב לסיבה אז הסיבה הבסיסית היא מה שאני רוצה.
הסיבה הבסיסית לרצון לשים סוף למעגל הנקמה היא כמובן רגשית כי אין בכלל נימוק רציונלי מדוע חיים עדיפים על מוות.

אני חושב שהגישה הנקמתית(לא אקרא לה הרגשית) מובילה לאסון,ולמלחמות כי כל צד חושב שבגלל שהצד השני פגע בו הוא צריך לנקום.

אם רוצים לשים סוף למעגל של הנקמה אז צריך להחליט שנקמה היא לא מטרה בפני עצמה ולפגוע במי שפגע בך זה צעד מיותר אם הוא לא עוזר כדי להגן על עצמך או אחרים שחשובים לך(וגם הרתעת אחרים זה להגן על עצמך).

גם בלי נקמות בבסיס אני רוצה שיהיה לאנשים טוב ,ולא שיהיה רע למישהו אחר כך שאני לא מרגיש צורך בעונש כלפי מי שפגע בי אם אני חושב שהעונש לא משיג מטרה שאיננה נקמה.

אני תומך בענישה אבל לדעתי עונש פלילי שמושפע מהתוצאה ולא עונש על המעשה משרת רק צורך של נקמה(וכך למשל אני נגד עונש שונה על רצח ונסיון רצח כשהמעשה זהה ,ולא מגיע לזה שניסה לרצוח פרס על זה שהקורבן שלו הצליח להתחמק ,והייתי נותן לשניהם מאסר עולם כשהמטרה של מאסר עולם איננה נקמה אלא להרתיע אחרים ולמנוע מהם לחזור על מעשיהם כלפי אחרים).

כן, גם אני מאמינה שהרגש הוא ביסוד ההתנהגות החברתית. לכן

אני קוראת ל"דיונים הלוגיים" שזכרים אוהבים כל כך רציונליזציה. אין פה רציו באמת. יש פה הענקת מסווה של רציונליות למניעים רגשיים.

האם תלייתו של אייכמן הביאה, או היתה עלולה להביא, למעגל אינסופי של נקמה?
אם נחסל אנסים ורוצחים, ע"י המדינה, הדבר יביא למעגל של נקמות?
אגב, אם נלך עפ"י שיטתך, גם מאסר עולם או מאסר בכלל יש להמנע ממנו. כי מה ימנע מן הרואים עצמם כנפגעים לראות גם עונשים חמורים אלה כדורשים נקמה מצדם? בכלל, אולי נבטל בכלל את כל העונשים, מסיבה זו, ונעביר כל פושע לקורסים מחנכים ומשקמים, באהבה?

aaa123

Member
לא צריך להמנע ממאסר לפי שיטתי כי אני מאמין שמאסר מגן

על החברה מפני הפושעים ולא מוביל למעגל אינסופי של נקמה.
חוץ מזה אני לא טוען שכל נקמה מובילה למעגל אינסופי של נקמה.
הנקודה שלי היא שבעיני אין טעם בנקמה בהנחה שהיא לא דרושה לשם הגנה עצמית או הרתעת אחרים.

אני יודע שהרוב חולקים עלי ,ועובדה שמענישים (שאני מדבר על כלא ולא על פיצויים) גם על התוצאה, ולא רק על חומרת המעשה.

באופן קבוע אתה "לא מבין" רגשות.

הרצון לראות פושע אכזרי בא על עונשו הקשה משותף לרוב בני האדם.
שלא לדבר על רצונו של הקרבן ושאיפתו שהצדק ייעשה.

למעלה