../images/Emo123.gifיש כל כך הרבה דברים לא נכונים
במאמר הזה. קודם כל יסלח לי, אבל בהתרשמות ראשונית הדובר נשמע נפוח ויומרני. ויותר מכך: מנותק מכל מה שהולך פה. אם הוא כותב שהצעירים לא יוצרים שירה, ואם כן אז כזאת שהיא בחרוזים חוששני שהוא נתקע 30 שנה אחרוה, ואין לו צל של מושג מה קרה פה בכל השנים האחרונות. אני יכול בהנף יד לתת לדובר 10 קישורים למקומות באינטרנט שמשם צומחים ויצמחו ממש ברגעים אלה טובי המשוררים של המאהב ה21 בישראל. חד וחלק. ואני אחד שעוקב אחרי השירה בעברית על כל גווניה וצורותיה כבר הרבה שנים (!) מעבר לכך - מה פתאום הדובר לוקח איזה שיר אחד של יונה וולך, שיש בו שורות מתחרזות - ולומד על כל שירתה כולה ? איזו חוצפה זאת ! איזה יומרנות ! יונה וולך הוציאה למעלה מ 4 סיפרי שירה, שרק הראשונה שבהם יש בה פה ושם איזה שיר וחצי עם חרוזים, וככול שעברו השנים השירים הלכו והשתנו, וב 2 הספרים האחרונים שלה אין אפילו שיר אחד מהסוג הזה. רוב שירה של יונה וולך היא שירה פוסט-מודרנית מובהקת, חלק לא קטן מימנה הוא אגוז קשה לפיצוח עד היום, חלק הוא סוגים שונים של מסע אינטלקטואלי אל המקומות הכי אפלים בתודעה, וההעזה ללכת רחוק לבדיקת הנשיות והגבריות ויצוגם בשפה העברית, תוך שימוש מהיותר מתוחכמים שאיזה משורר עשה אי פעם בשפה העברית. יסלח לי הדובר, אבל אין לו שמץ של מושג על מי הוא בכלל מדבר. כמו גמד שמנסה לגרד משהו מרגליה של ענקית. ואיפה אברהם חלפי ? ואיפה ט.כרמי ? ואיפה רחל המשוררת ? ואיפה אורי צבי רגינברג ? הדובר טרח בכלל לקרוא אותם פעם ? על איזה חריזה פשטנית הוא מדבר ? יילך הדבור הנכבד ללמוד קורס למתחילים לשירה עברית מודרנית - לפני שהוא בכלל מתחיל לצייץ משהו בנדון. יומרנות זה טוב - בתנאי שיש לה כיסוי ! ילך ויכין שיעורי בית בשירה העברית החדשה קודם, ואז נדבר....