וכבר עבר עוד שבוע!

• פותח הנושא giri
  • פורסם בתאריך

giri

New member
וכבר עבר עוד שבוע!

איך היה השבוע שלכם, עם הסוסים ובכלל?
אני אסכמ"ש אחרי הסופ"ש שלי
אבל בינתיים, עוד תמונה משבוע שעבר

עדימ

New member
רכבתי היום והיה פשוט

זה מדהים כמה שהסוסה ממטוקה מתאימה לי וכמה רויאל יודעת ומוצאת את הדרכים להסביר לי את הדברים כדי שאבין אותם. כמה הטריקים שלה טבועים בי כך שגם ב5 דקות שהיא הייתה צריכה למשהו, כבר ידעתי מה אחת הדרכים לפתרון הבעיה שהייתה לי והתחלתי בה. היא ממש הייתה מרוצה מהחשיבה והעבודה שלי.

jgut

New member
שבוע מעולה

האמת שאת חלקו העברתי עם גב תפוס. אני חושדת שזה קשור ללחץ שהיה לי בעבודה וישיבה ארוכה מידי במשרד.
אז הספקתי לרכב קצת בשני ואחרי זה נפתסתי.

אתמול כבר השתחרר לי הגב. אני חושבת שהרכיבה עוזרת לשחרר אותו. ההגיון אומר ההפך, אבל המציאות מוכיחה לי שוב ושוב שסוסים טובים לגב שלי.
רכבתי על דאנס בבוקר רכיבה קצרצרה. הוא פשוט עבד טוב ולא היתה סיבה למשוך זאת.
בצהריים הלכתי עם דו שוב לשיעור דראסג'. היה מעולה מבחינתי. ממש כיף.
בדרך לשם היא היתה פחות לחוצה מהפעם הקודמת וקפצה רק פעמיים. כמובן שהיא נבהלת מחתולים ולא ממשאיות שנוסעות לידנו.
בשיעור עצמו לדעתי היא עבדה מאוד יפה. היא עדיין לא לגמרי מבינה מה רוצים ממנה אבל מאוד משתדלת. כשהיא כן מבינה היא נישארת שם.
היו לי כמה דברים ששכחתי לשאול את המדריך, אני אשאל גם פה במקום לחכות לשבוע הבא.
בדרך חזור היא כבר הלכה עם הראש למטה. בהליכה רגועה בלי לחפש דברים להיבהל מהם.
אגב, רכבתי עם הבגדי אינגליש ואכן זה הרבה הרבה יותר נח. לפחות עם אוכף אינגליש.

ולשאלות:
עליה לקנטר - אנחנו מסמנים לסוס עם הרגל החיצונית. איך מסמנים לסוס באינגליש?
ירידה מקנטר לטרוט. שמתי לב שמאוד קשה לי לשמור את הסוסה במסגרת במעבר הזה. משום מה בווסטרן את המעבר מלופ לג'וג היא עושה בקלות. מישהו יודע מה ההבדל מבחינת הסוסה?
אני מניחה שחלק מהעניין זה שהיא צריכה לרדת לטרוט מהיר. אבל היא פשוט בורחת מהמסגרת ברגע שדוחפים אותה לזה. בווסטרן אני משנה את הישיבה כדי לרדת מקצב, אבל פה זה ניראה לא מתאים.

popi199

New member
אמממ

קנטר- אותו דבר.
לגבי המעברים היורדים לפי התיאור שלך נשמע שהסוסה ״ מתפרקת" במעבר ואז גם קשה לשמור על המסגרת. איך היא במעברים העולים מבחינת מסגרת? הייתי עובדת על שינויי קצב בתוך המקצב ואז אחרי מס פעמים כאלה נותנת סימן למקצב יורד כשהיא בקנטר יותר איטי ודווקא אני לא חושבת שהיא צריכה לרדת לטרוט מהיר אפשר טרוט בינוני ולעזור לה בישיבה, אולי בהתחלה להחזיק קצת יותר קשר בשביל שהיא תבין איפה היא צריכה להיות. חוץ מזה חשוב שהבקשה שלך תהיה בזמן המתאים מבחינת הצעדים של הסוסה. תספרי את הצעדים שלה ותבקשי שניה לפני שהיא מסיימת את הצעד ואז יהיה לה יותר קל לעשות מעבר חלק.

ואת בהחלט יכולה להשתמש בישיבה בשביל לתת סימן למעבר יורד וגם בשביל מעבר עולה.

popi199

New member
זה קטע

כשחושבים על הקטע של המעבר לקנטר בווסטרן, שהייתי קטנה היינו מרימים יד פנימית ונותנים נשיקה, לפני כמה שנים כשרכבתי ווסטרן ראיתי שבעצם הסימן הפך להיות כמו באינגליש. זה מוזר שדברים דיי מהותיים משתנים ככה.

giri

New member
ובכיוון ההפוך

בארץ, באינגליש, תמיד היו לי מדריכים שהיו נגד שימוש בקול (אפילו יצא לי לשמוע ביטויים משעשעים כמו "קולות של ממטרה") ודווקא פה מסתבר שמאד מקובל באינגליש להוסיף לסימן שבישיבה וברגל גם נשיקה למעבר לקנטר.

popi199

New member
האמת

שאני רכבתי גם וגם ואני משתמשת הרבה בדברים שבעיני מוצלחים מכל סגנון גם ברכיבות שלי וגם בהדרכה.

נניח אני משתדלת שהתלמידים שלי יוכלו לרכב גם ארוך וגם קצר וזה רק עניין של גישה כי הילדים שהתחילו לרכב ככה הרבה יותר גמישים ברכיבה ונוטים להיות פתוחים יותר לדברים חדשים. מצד שני ילדים שלמדו אינגליש פרופר מאוד קשה להם לשחרר, אם הם משחררים את המושכות אפשר לראות מיידית שהגוף שלהם הופך פתאום לנוקשה, מאוד קשה אחכ לשנות והרבה פעמים אני מוצאת את עצמי גם בכל מיני מצבים שההרגל חזק ממני אז צריך לרכב עם הרבה מודעות עצמית עד שמתגברים על הרגלים מיותרים.

לגבי המעבר עם נשיקה אני מאוד אוהבת את זה לתלמידים מתחילים שהם מאוד מרעישים בגוף אז הסוס שומע את הנשיקה ומבין מה שהוא לא מצליח להבין מהגוף אבל למתקדמים אני מעדיפה שלא להשתמש בזה ולתת להם להתמודד עם מעבר שבא יותר מהגוף.

jgut

New member
אני אנסה להשתמש יותר בישיבה

וגם בעניין התזמון.
אני לא שולטת בעניין הקשר עדיין. כלומר אם אני לא חושבת על זה באותו הרגע אני מהר מאוד זורקת את המושכות לחופש.
זה מצחיק, כשעברתי לווסטרן הבעיה שלי היתה בדיוק הפוכה (לקח לי זמן ללמוד לשחרר). היא אכן מתפרקת כפי שאת מתארת. גם היא עדיין לא מבינה לגמרי מה רוצים ממנה.

לגבי עניין הסימון של הקנטר - אני מסמנת עם רגל חיצונית ולא תמיד עם נשיקה. זה ניראה לי הכי הגיוני כי אנחנו רוצים שהסוס יהיה בפוזיציה הנכונה עם החלק האחורי. מה שהפתיע אותי לטובה מקנטר בשיעור, כשביקשתי ממנה להתעגל סביב הפנימית, היא הבינה זאת נכון ולא פירשה זאת כסימן להחלפת רגל.

וממש תודה על העצות, עזרת לי המון גם במסרים

jgut

New member
וכשאני חושבת על זה

גם אני בעצמי מתפרקת במעבר לטרוט...

popi199

New member
אז זה

כמובן בלתי נמנע שישפיע על הסוסה.

זה מעולה בעיני שרוכבים את שני הסגנונות אחרי שתצליחי להתרגל להכל זה נותן המון כלים ברכיבה.

kenz

New member
אגב מעברים לקאנטר

אני למדתי שעם הרגל החיצונית את מסמנת לסוס את הכיפוף (הבננה) שאת רוצה אותו בו, כדי לקבוע לאיזה קאנטר תרצי לעבור.
ואז את מסמנת עם הפנימית.

אחרת איך את יכולה לסמן אחוריים פנימה/החוצה? הסוס יעבור לך ישר לקאנטר.

לא?

popi199

New member
צודקת

אם כי אותי אף פעם לא לימדו לשים דגש על רגל מסויימת.
רגל פנימית נשארת ליד חגורת הבטן רגל חיצונית הולכת אחורה ומסמנים עם שתיהן.
גם כשרכבתי ווסטרן ככה ביקשנו. בדרכ אנשים יותר שמים תשומת לב לרגל חיצונית כי המיקום שלה משתנה אבל את צודקת שזה לא נכון לעשות.

jgut

New member
אצלנו הרגל החיצונית מכניסה את הסוס

לכיפוף והיד הפנימית שומרת את הראש שלו בצורת הבננה. בהתחלה דווקא לימדו אותי להרחיק את הרגל הפנימית מהסוס. הסימן למעבר לקנטר מעבר לכיפוף, זה קול הנשיקה.
עם דו לא יכולתי בזמנו לעשות קולות של נשיקה (זה היה מחרפן אותה), אז הייתי מעבירה אותה לקנטר דרך הישיבה. ניראה לי שעד היום אני מעבירה ככה גם עם דאנס.
היום אני לא נידרשת להרחיק את הפנימית כי יש יותר שליטה ברגליים, אבל אני עדיין לא מסמנת איתה דבר.

giri

New member
מעניין... גישות שונות

אצלנו דווקא מתייחסים לרגל הפנימית כזו שמכופפים את הסוס סביבה
אני רואה את זה כמסגרת כללית והסימון הוא עם שתי הרגליים.

נשאר אותו הדבר

אומנם אני לא אינגלישית, וביקשת תשובה שלהם...
אבל אני בכל זאת אדחף.
לגבי המעבר בירידה לא לגמרי הבנתי את השאלה, אז אני לא אענה.
אבל לגבי המעבר לקנטר.
בעצם מה שחשוב להבין זה את הפוזיציה של הסוס.
הסימנים אפשר לשנות אותם, זה כמובן. ברגע שהסוס יודע מה שאנחנו רוצים,
אפשר להלביש על זה "קיו" קולי, גם "תפוחים".
הרבה פעמים כשמלמדים תלמידים לעבור לקנטר,
נותנים להם מפתחות מבלי להבין, אומרים להם להרים יד פנימית ולשים רגל חיצונית מאחורה.
במובן מסויים זה די קשקוש.
כי סוס שלא יודע לא יעבור מזה, כנ"ל לגבי סוס שמתנגד.
אין בזה כלום.
אז מה כן?
את רוצה לשים את הסוס שימשיך ללכת עם הרגליים הקדמיות על המעגל, ואת האחוריות טיפה פנימה,
כלומר ישבן טיפה פנימה. הכיפוף של הראש יכול להיות קצת פנימה גם.
וגם באינגליש וגם בווסטרן בשביל לשים את הסוס בפוזיציה מסויימת את תשתמשי ברגליים ובידיים.
בצורה זהה.
מפה גם מגיע כל העניין של יד למעלה ודברים כאלו. למרות שזה הכי לא מדוייק שיש. וממש לא תמיד נצטרך "יד למעלה".
יש קצת סוסים שהמפוזציה הזו יצאו הפוך, אבל הם קיימים. אלו שיתנגדו לך לרגל.
ואז צריך לעבוד עוד על התגובה הנכונה לרגל, לעבוד על זה שהסוס לא יתנגד לרגל שלנו.
מרגע שיש לך את זה, את כמובן יכולה לעדן עוד ועוד את הבקשה שלך.
ואז את יכולה פחות ופחות כיפוף של הסוס (ובכיפוף הכוונה שלי בפחות ישבן) בסופו של דבר השאיפה תיהיה למשהו מינורי שמישהו
שמסתכל מהצד בכלל לא יראה ששנית משהו, לא בישיבה, לא בידיים, ולא ברגליים.
אלו דברים שנכונים לווסטרן ואינגליש כאחד.

giri

New member
טירוף

השבוע היתה לי נסיעת עסקים לדאלאס, זה מה שנחתתי לתוכו אחרי שלושה שבועות של חופשה. היה די מטורף.
מבחינת רכיבות היה לי שיעור מעולה בסופ"ש הקודם ושיעור מעולה היום. אני על גל מדהים, זה מטורף כמה שהכל מתחיל לזוז לי טוב. בקצב הזה העונה ממש לא אבודה לי
חוץ מזה החלטנו סופית לפרזל לפקקים כי אני קופצת בגובה שהוא כבר בעייתי לדשא בלי (יאי!).
אצלי עכשיו אמצע הלילה ובדיוק סיימתי לארוז לטיול של שלושה ימים בהרים. את התמונות מהיום אני אראה כבר כשנחזור... ואז אני אעלה משהו
נתראה ביום חמישי!

popi199

New member
אמנם לא סכמש אבל חייבת לשתף

אני מוכרחה לומר שאני מדריכה המון שנים, רוב האוכלוסיה פה מאוד נורמטיבית כך שרכיבה טיפולית אמיתית לא יוצא לי ממש לעשות, ברור שלכל מי שבאמת אוהב סוסים הסוסים עושים מאוד טוב וזה חשוב לכולם אבל האמת שרוב הילדים שאני מדריכה, אפילו המתקדמים שטיפחתי במשך שנים לא מצליחים לגרום לי גאווה כמו ילד אחד שמטופל אצלי שסובל מלקויות למידה וכנראה אספרגר ברמה כזו או אחרת, בתחילת השנה הוא בא אליי מפוחד לחלוטין מהסוסים, לא הסכים לעזוב את הקרן, לא הסכים לרכב במגרש רק בחוץ, כל שינוי הכי קטן היה גורם לאנטי מטורף הוא היה שם לב לכל שינוי הכי מינורי וזה היה יכול לעשות את השיעור לקשה מאוד.

עשינו דרך ארוכה והיום פשוט ראיתי שינוי עצום בילד, הוא בא לשיעור ובדרכ הוא רוכב על פונית עצלנית שכל תרגיל לוקח איתה שעה, נתתי לו אותה כי בהתחלה הוא נורא פחד ועד היום הוא בעצם לא הסכים להחליף אלא אם כן הפונית הייתה חולה, בזמן האחרון דיברתי איתו על להחליף סוסה וזה לא התקבל בשמחה רבה כמובן אבל משהו כנראה חילחל שם. היום הוא רכב על פונית גדולה, פשוט הוא בא והיא עמדה בעמדת קשירה ואמרתי לו שכדאי לו לנסות והוא הסכים, ככה בקלות! איכפנו והלכנו למגרש ובדרך כלל יש כמה משחקים שהוא אוהב לעשות במגרש ואז לצאת לטיול, אף פעם לא הצלחתי להגיע ממש להדרכת רכיבה כי הוא תמיד היה מתנשף בהגזמה ואומר שהוא עייף אחרי כמה צעדי טרוט ולא היה עם מי לדבר והיום שיתוף הפעולה היה מדהים, הוא היה מאוד קשוב להסברים ועשינו רבע שעה טרוט בלונג והוא הקשיב להסברים על הישיבה ועל הרגל ועבד והתאמץ וזה היה ממש מדהים, לא התלונן שקשה אפילו שראיתי שלא קל לו ואם הערתי לו הוא קיבל את זה בשקט שבהתחלה כל הערה קטנה הייתה מרגיזה אותו ולפעמים גם גורמת לו להתפרץ עלי
, היום על הפונית הצלחנו לעשות מלא עבודה וראיתי שהוא באמת מאמין לי למה שאני אומרת ובגלל זה הוא מוכן לעשות את המאמץ וזו הייתה גאווה עצומה בשבילי. בסוף השיעור שיבחתי אותו מאוד בפני אמא שלו והוא זרח מגאווה. איזה כייף.

למעלה