ויתור...?

ויתור...?

נמאס.. מנסה לשאוב כוחות מהמקום המתפקד, באמת מנסה אבל ברגע שסוגרת את הדלת מאחורי בשירות הכל מתפרק, כאילו לא חיבקתי נערה בוכה לפני שניה או צחקתי עם נערה אחרת. ובשבוע האחרון בגלל כל השינויים שיש בחיים, גם שם מרגיש שהכל מתרסק, גם שם מתנתקת ונמצאת על ענן בשביל לא להרגיש, גם שם לוקחת שניה במשרד לבד ופוגעת... אני מחולקת ל2- הבנאדם בשירות והבנאדם בחוץ... בשירות הבנאדם המתפקד, זאת שיצאה מסיכון, זאת שהכוחות שלה והסבלנות בילתי נגמרים, ובחוץ, זאת שבסיכון מטורף, שכל נשימה היא מלחמה קשה מנשוא, זאת שמעבירה לילות שלמים ברחוב כי לא יכולה להיות בבית כי המשפחה דפוקה כבר חצי שנה ולא משחררת, זאת שמכורה לכלכך הרבה דברים, זאת שלא רוצה יותר... היו לי תקופות קשות, אבל לא כאלו, בחיים לא הייתי במקום כזה אפילו לא לפני האישפוז.. שבוע סוער ובתוכו התכתבות נוראית עם המטפלת והחלטה שלקחתי שנושא המוות וכל מה שקשור אליו לא יעלה יותר בטיפול, מה שמשאיר אותי משותקת וחסרת מילים שם ושוב לבד.... מרגיש לבד מידי, מרגיש משוגע מידי, מרגיש כאילו הכל קורס, הבעיה היא שזה לא רק מרגיש- זה באמת ככה! הבנתי... לא משנה כמה אגדל וכמה השינוי שאעבור יהיה גדול, דבר אחד לא ישתנה- וזה המצב הכפקשה והכואב.. אני רוצה שקט, אני צריכה שקט.. אני רוצה אוויר, אני צריכה אוויר.. אני רוצה חיבוק, אני צריכה חיבוק.. את כל אלה אין מי שיתן... אני לא רוצה לחיות... לא ככה אבל אני יודעת שזה לא ישתנה, שזה יהיה ככה- רק ככה כי אם לא זה כבר היה משתנה בכל הזמנים האלה...!

דאגה

הי יקרה,
אנימ ודה לך על השיתוף הכנה והאמיץ ומצטערת לשמוע שאת מרגישה רע כל כך.
הדברים שאת מתארת נשמעים מדאיגים מאד. את לא סתם דואגת ומודאגת.
האם המטפלת שלך וצוות ההוסטל יודעים שאת ישנה ברחוב?
מה קרה בחצי השנה האחרונה בבית?
מחזקת אותך.
רותם

רותם...

אני בעיקר מפחדת מזה שהפסקתי כבר לפחד ממה שיהיה או יקרה... ההגדרה של ישנה ברחוב היא קשה, היא קשה כי אני לא באמת ישנה, היא קשה כי מי שישן בריוב זה מישהו שאין לו בית לחזור אליו אבל לי יש רק שלא מסוגלת להיות בו.. אסביר טיפה מה קורה בבית- אני חייה בבית עם אמא שלי ואחותי, הן יודעות על העבר שלי הן לא יודעות מה המצב הנוכחי כי אסור... דרך ההתמודדות שלהן ובעיקר של אמא שלי היא להגיב בצורה צינית או מאשימה וכ׳ו.. לפני חצי שנה דיווחו עלי מהצאט שלכם והגיעה משטרה הביתה זה גרר בעיות לא נורמליות ומאז כל כמה זמן עולה עקיצה שקשורה לזה.. התגובות האלו שלהן זה משהו שתמיד היה אבל כרגע הכוחות שלי כבר לא שואפים לאפס אלא ירדו מהאפס וכל הערה מטומטמת מפילה אותי עוד ועוד למטה ואז ישר יוצאת מהבית או לא נכנסת מראש הביתה ולפעמים לא חוזרת בכלל בלילה, לפעמים חוזרת בבוקר וישנה שעה ולפעמים ישנה בחוץ בפינה שלי, מה שאומר שמבלה לילות שלמים בחוץ שנראים רע שמלאים בכל הדברים של ה״הרס העצמי״ שרק אפשר לחשוב עליהם... המטפלת יודעת על כל זה, הדבר היחיד שיש לה להגיד זה שאלך למקום אחר, לחברה לכל מי שרק אפשר ולא אהיה ברחוב כי זה מסוכן אבל אין למי או שאתחיל כדורי שינה.. האחראית שלי מההוסטל והמנהלת של ההוסטל היו מודעות לזה (בגלל המשטרה) אבל החליטו (הם והאחראית מהעמותה) שזה לא נכנס יותר, שהם לא מתעסקים בזה אז הן לא מודעות למה שקורה עכשיו כ״כ... רותם אני צריכה משהו שיעזור לי, אני מתחננת למשהו שיפסיק את זה ויתן לי דקה שקט כי אני לא מחזיקה יותר....

איתך

הי יקירה,
תודה על ההסבר. עכשיו אני מבינה יותר.
למה אסור שאמא שלך ואחותך ידעו ע המצב הנוכחי?
אם המצב בבית כל כך בלתי נסבל עבורך צריך למצוא פתרון אחר. האם אין אפשרות לגור בגירה של בנות שירות? האם הייתן פעם בטיפול משפחתי? ניסיתן לעבוד על הקשר?
הרחוב בהחלט נשמע מסוכן עבורך ואת חייבת לדאוג לכך שלא תיפגעי.
איתך,
רותם

דייייייייי

אסור שהן ידעו כי הן חושבות שהדברים עברו, ואני לא מסוגלת שהן ידעו שלא, הן גם לא יודעות איך להגיב לזה... אין פיתרון רותם אין פיתרון! דירת שירות לא אפשרית בגלל שהשירות שלי הוא רבע שעה מהבית, ותאמת? אני מפחדת מעצמי מלהיות לבד בדירת שירות ושאהרוג את עצמי.. אמא שלי נמצאת בטיפול אצל הפסיכיאטר שמדריך אותה איך להיות איתי, ובאישפוז גם הוו לנו הרבה שיחות טיפוליות משותפות.. זה אבוד רותם הכל אבוד!!! אין לי כוח לדאוג לעצמי יותר, לא אכפת לי ממה שיקרה.. היו לילות לא נורמלים ועכשיו בחו״ל איתן כי אמא שלי סגרה בלי להודיע לי מראש ולא יודעת איל עוברת את זה.. כבר בשדה תעופה רציתי לברוח מהן... בכל פינה שנמצאת חושבת רק על דבר אחד.... התייאשתי..

איך היה?

הי יקרה,
אני מבינה שקשה, אבל האם רק קשה?
נראה לי שניסיון להראות ש"הדברים עברו" כשהם לא באמת עברו משאיר אותך מאד לבד.
איפה היית בחו"ל ואיך היה בסופו של דבר?
איתך,
רותם

אני מרימה ידיים...

גדול עלי הכל כבר...
בשירות בהוסטל לרוב לא קשה כי אני פשוט מנותקת מעצמי, ואם קשה זה קשה בגלל דברים שקורים שם שלא קשורים אלי אישית אבל ברגע שיוצאת משם זה רק קשה!
אני תמיד אהיה לבד עם המשפחה, הם אף פעם לא יגיבו בצורה שתיהיה טובה לי ונכונה לי ולא תפגע או תאטום אותי ישר אז אני פשוט מונעת את זה...
הייתי ביוון (בקורפו) מקום מהמם אבל זה היה קשה..
את כל הלילות העברתי בשתיה ואת הימים בניתוק מטורף ובשקיעה בנוף ובלא להרגיש...
כשנחתנו והיינו עדיין במטוס אמא שלי הדליקה את הפלא וקיבלה את כל ההודעות שהשאירו לה, חזרה לאנשים והודיעו לנו שסבתא רבה שלי נפטרה..
אני לא יכולה לשאת גם את זה, את הכעס העצום על עצמי את המוות שלא נפסק ולא יוצא לי מהחיים..
ב3 שנים איבדתי כל כך הרבה אנשים, הייתי בכל כך הרבה הלוויות וביקרתי יותר מידי בבתי קברות...
והכי כואב זה שאני רואה איך אני מגיבה למוות של מישהו קרוב אבל בעצמי חושבת על המוות שלי....

רותם.... אני באמת לא יכולה יותר, אני מיואשת ולא יכולה לשאת את זה עוד...

למעלה