ויתור פז"מ...

madnesss1

New member
ויתור פז"מ...

שלום, הייתי מעוניין לקבל מידע על המושג "ויתור פז"מ", האם בכלל יש דבר כזה?, איך עושים את זה? וכוי... שמעתי את המושג נזרק פה ושם, אך אינני יודע אם הוא קיים, אשמח אם מישהוא, שעשה דבר כזה, או שמע ויודע פרטים שאשתף. בכל מקרה המצב הוא הוא מעבר מיחידה אחת ליחידה אחרת והבעיה היחידה היא הפז"מ. תודה מראש,

בוטל.

בס"ד לפי קביעה אחרונה של בג"ץ, בוטלו ויתורי הפז"ם והשס"ן. עקרונית- זה בוטל. צה"ל מתחיל ליישם.

madnesss1

New member
אין

אין שום אפשרות לבצע לבצע ויתור, אפילו אם החייל מעוניין בכך?

הממ...

השאלה אם זה עובד? אני מתאר לעצמי שביחידות מובחרות יותר, בגלל ההכשה הבאמת ארוכה - כן, אבל יתנו לג'ובניק, עם פז"מ של נניח שנתיים, שרוצה לעבור לחי"ר לחתום קבע ולעבור?

ממפ..

בס"ד אם צה"ל לא יכול להחתים שס"ן (שויתור פז"ם זה בעצם סוג של שס"ן), וקורה מצב כזה, אזי אנו עומדים בפני 2 אופציות: 1. צה"ל יחליט שהוא מציב סף פז"ם למעבר ליחידה קרבית- כך שהכסף שמושקע במסלול הלוחם ישתלם לו. לשם הדוגמא : מקסימום שנה ו-4 בצבא, ואחרי מסלול יהיו לצה"ל 8 חודשים בהם החייל סיים את הכשרת הלוחם. אז צה"ל יוכל להטיל מגבלות כמו לא לצאת למ"כים וכד'.. ואם אכן יבחרו באופציה כזו, אני משער כי זה תפצל לפי היחידה אליה החייל עובר (בשל פרק זמן ההכשרה): חי"ר לדוג' מוכשרים במשך שנה (כולל הקו). תותחנים מוכשרים במשך משהוכ מו 8 חודש,כולל הקו. 2.צה"ל יחתים קבע לתקופת זמן שימצא לנכון, כפונקציה של הפז"ם בעתר המעבר. הסבירות היא לאופציה הראשונה, לטעמי.

aureliano1

New member
אני ניסיתי לחתום שס"ן

עם פז"מ של שנתיים ושמונה. הייתי מוכן לחתום שס"ן של שנה בתנאי שיוציאו אותי למכ"ים וקצינים. הנושא עלה למח"ט - זומנתי לשיחה איתו והוא הסביר לי שכיום יש חוק האוסר על שס"ן באופן כללי.

אתה!

אתמול אני נוסע לתומי, השעה רבע לשתיים בלילה, אני חוזר מצפיה מהנה בליגת האלופות, אני פונה שמאלה בצומת ג'למי ומה עייני רואות? חייל בודד מתהלך בצומת. עצרתי את הרכב, פתחתי ת'חלון, שאלתי אותו האם אוכל לעזור לו להגיע למקום מסויים? הוא נענה בחיוב ונכנס למכונית. מכאן התברר לי שהוא בעורב צנחנים, חזר מחניכה בניווט של מרץ 06 או משו, וכמובן שהוא מכיר אותך. אני מניח שתסלח לי שתחקרתי אותו. וואי... לא ידעתי...

למעלה