וירוס והנקה

יעלולי1

New member
וירוס והנקה

שלום, יש לי ילד בן 5 חודשים שיונק מלא. בשבת האחרונה בבוקר הוא הקיא ומאז יש לו צואה צהובה בהירה מאד מאוד ומשחתית (סליחה מראש על התיאורים) מספר פעמים ביום, שלא היתה בעבר אף פעם. לקחנו אותו לרופא שטען שכנראה מדובר בוירוס חולף. הילד אוכל, לא את אותן כמויות לפני, אך מרבית הזמן הוא עצבני ורוצה ידיים. היום התעוררתי בבוקר עם בחילות איומות, צמרמורות בכל הגוף, וחוסר תיאבון. ללא הקאות אך הבחילות איומות. אני לא יודעת מה לעשות עם ההנקה. אני שותה המון, אבל מפחדת שהחלב שלי פוגע בו . האם זה ייתכן ?

מינימי2

New member
החלב שלך לא פוגע בו בשום פנים

ולהפך - באמצעות ההנקה הוא מקבל נוגדנים שיעזרו לו להילחם בוירוס. (ההדבקה אגב לא מתרחשת דרך החלב...). הגיוני שהוא יונק פחות, הרי גם אנחנו מאבדים תאבון כשאנחנו חולים כיון שהגוף מפעיל מנגנון טבעי ושומר את האנרגיות להתמודדות עם גורמי המחלה (במקום לבזבז אותן על עיכול). כל שכן כשמדובר בוירוס של הבטן - הגוף מנקה את עצמו והפחתת התאבון באה להקל על הקיבה ומערכת העיכול לעשות את העבודה. כל זמן שהוא ממשיך לינוק (אפילו אם פחות), מרטיב מספיק חיתולים ולא ישנוני או אפטי, אז לא נשמע שיש מקום לדאגה (ואם את דואגת תמיד אפשר לחזור לרופא לוודא שהוא בסדר ולא מיובש). תשתדלי לנוח ולשתות כדי לשמור על הכוחות שלך, ותרגישי טוב!

למעלה