וירוס בנייד

aariel2

New member
וירוס בנייד

שלום , לפני שבועיים בערך רכשתי נייד מ- HP ושם מותקן לי תוכנת NORTON ANTIVIRUS בנייד מותקן לי VISTA שאני מנסה להיכנס לאינטרנט מופיע לי חלון שאומר שהתוכנת אנטיוירוס שלי לא מספיקה להגנה ושאני לוחץ עליו OK הוא ניכנס לי לאיזה אתר ששם אפשר לרכוש כזו תוכנה נדמה לי שזה היה WALMAR משהו כזה , דבר שני יש לי סרגל שמראה לי את הרמת בטיחות וזה מראה 4 מתוך 10 ( וזה לא משקר ) , רמה נמוכה מן הסתם , בדקתי את תוכנת האנטיוירוס הכול מופעל וכאשר אני גולש הכל רגיל ( לבינתיים ). רציתי לשאול קודם מה עושים לגבי הרמה הנמוכה של האבטחה ,האם התוכנה שהתקינו לי מספיקה לי להגן על המחשב , או שהחלון שנפתח לי באמת טוען נכון ,איך אני מתפטר מהחלון הזה . בקיצור אני צריך עזרה??? אודה לכל מי שיכול לתת עצה או התייחסות ...

baraka5

New member
קח עיצה

תיפטר מתוכנת האנטי ווירוס שלך , ותתקין אחת חינמית כמו ה AVG - תמצא אותה בגוגל . דבר נוסף - תעבוד על פי המדריך הזה על מנת להיפטר מהרוגלות במחשב .

Jan22

New member
נורטון אנטי וירוס כבד ,ולא נלחם בכל

הוירוסים הקיימים כיום. תסיר אותו ותתקין כמו שהומלץ ,את אחת התוכנות החנימיות כגון AVG FREE או http://antivirus.about.com/cs/beforeyoubuy/tp/aatpavwin.htm . כמו כן אתה יכול לקחת את אחד האנטי.וירוסים כגון KASPERSKY או NOD32 שכבר הוכיחו את עצמם (אבל הם עולים כסף).

לידוריה

New member
אנטיוירוסים חינמיים

האם האנטיוירוסים החינמיים משתווים (או מתקרבים) לרמתם של אלה שבתשלום ? אם כן, מה עדיף - AVG או AVAST ? אם משתמשים בחינמיים, מומלץ לצרף תוכנות נוספות ? ואם כן, אילו ?

Jan22

New member
זה שזה בתשלום לא אומר שהוא BEST

נורטון עולה כסף ולא שווה יותר מדי. יש בו יותר מדי רעש וצלצולים ,יותר מדי ''יופי ותפאורה'' ופחות מדי דגש על חיסול של וירוסים. NOD32 מצד שני ,אנטי וירוס עם תפאורה פשוטה ומנוע חזק לחיסול וירוסים. AVG הוא בסדר ,אבל לא משתווה לNOD או KASPERSKY . *אל תעבוד עם יותר מאנטי וירוס אחד. זה יוצא כבדות מערכת וסירבול לא הכרחי !

לידוריה

New member
ברור,

לא התכוונתי לעבוד עם שני אנטיוירוסים, אלא אולי עם אנטיוירוס אחד ותוכנה משלימה (אגב, מכירים תוכנה שסורקת תעבורת רשת ? לא חוסמת, רק סורקת, כמו ביצוע NETSTAT למשל, כדי שאוכל לדעת בכל זמן נתון מה המצב). אני לא מתכוון לקנות בשלב זה אנטיוירוס, אז חשבתי להתקין את אחד מהחינמיים, השאלה אם הביצועים שלהם סבירים ביחס לאנטיוירוסים בתשלום ואפשר לסמוך עליהם שיטפלו ברוב הוירוסים ?

יאיר B

New member
לגבי אנטיוירוסים חינמיים:

כל תוכנה חינמית, יש לה גם גרסא לחברות שהיא לא חינמית. קובצי ההגדרות הם אותם קבצים וההבדלים הם בעיקר באפשרויות נוספות שהתוכנה בתשלום נותנת שהתוכנה החינמית לא נותנת. AVG היא תוכנה מאוד פופולארית ברשת (הרבה משתמשים, שרתי הורדה מהירים לקבצי הגדרות). אנטיויר היא לדעתי הטובה ביותר מבין כל החינמיים (אבל אני נתקל בבעיות הורדת קבצי הגדרות מהשרתים שלהם, אולי זה רק אצלי). אווסט היא גם טובה, אבל יש לה ממשק גרפי קצת כבד. היא דורשת הרשמה כל שנה (בחינם כמובן). אני עצמי משתמש ב-AVG, לאחותי התקנתי על הויסטה אווסט. במחשב השולחני יש אנטיויר... לגבי השאלה על ניתור תעבורת רשתות - מציע לשאול בפורום רשתות ופס רחב - הם מכירים את כל התוכנות שקיימות בתחום.

לידוריה

New member
תודה על התגובה העניינית.

מדוע אם לדעתך אנטיויר היא הטובה מהשלושה, אצלך מותקנת דווקא AVG ? האם זה בגלל הבעיה בהורדת קבצי ההגדרות שתיארת ?

יאיר B

New member
בגלל בעיית ההורדה של ההגדרות.

אני עובד עם הנייד בעיקר באוניברסיטה (בבוקר). המצב יותר פשוט בלילה מאוחר (אז משום מה זה יורד יותר מהר). השולחני עובד כל הזמן, אז זה לא ממש משנה. הנייד לא עובד בלילה... (ואולי יש גם איזו חסימה של הרשת האוניברסיטאית, לא יודע).

לידוריה

New member
אוקי, ומה לגבי מבחן התוצאה ?

אני מניח שכנראה לא נתקלת בוירוסים או דברים כאלה על השולחני, אבל בכל הביקורות שקראתי על אנטיוירוסים ובכל הדירוגים שראיתי ברשת (ראיתי דיי הרבה), AVG מופיע ברובם (בעשיריה הראשנה אבל בסוף אחרי התותחים הכבדים), AVAST בחלק לא מבוטל מהם (באותה רמה של ה AVG), אך באנטיויר מעולם לא נתקלתי לפני כן. אני מכוון לנוחות שימוש, אמינות, כמות עדכונים, זמן סריקה קצר והכי חשוב יעילות כנגד וירוסים. ?

comet9

New member
AVG הוא אנטיוירוס מצויין.

ולבדוק תעבורת רשת יש את הETHEREAL

bar666xp

New member
כמה דברים...

א. עד כמה שידוע לי 99.9% מהסרגלים הללו הם MALWARE או ADWARE.... {השולחים אותך לרכוש מיליון תוכנות כאילו מה שיש לך לא טובה אגב כבר נתקלתי גם במשהו שה"סרגל" שלח אותו כל הזמן לרכוש כל מיניי תוכנות ADWARE הבדיחה היא שיש לו איזה 4 מותקנות וה"סרגל" שלח אותו בדיוק לאותם 4 ועוד איזה 2...} ה0.1% של הסרגלי רמת בטיחות שאני מכיר מראים לך את רמת הבטיחות ברשת {לא את של המחשב שלך} כלומר שיכלול של, מה רמת הפעילות הידועה של האקרים ב24 שעות האחרונות.... כמה דוא"ל עם וירוסים/סוסים טרוינים/MALWARE/WORMS וכו'.. ב. NORTON הוא הגירסה הפשוטה ביותר מבית SYMANTEC הוא יחסית מעוד כבד ואינו מצדיק כלל את מחיר שלו רמת ההגנה שלו לא מזהירה ורמת הטיפול בוירוסים מגיע לידי אכזבה... לחילופין גירסאות הSymantec AntiVirus Corporate Edition {היום כבר גירסה 10.2} הוא בין האנטיוירוסים החזקים ביותר שיש... הן ברמת האבטחה והן בטיפול בוירוסים... אבל הוא ממש לא זול!!! בעיקרון כל הגירסאות הביתיות של אנטי וירוסים מטרתם במקור להתריע על וירוס ופחות מושקע בטיפול בוירוס מול גירסאות החברות/אירגונים בהם המטרה העיקרית היא מניעת חדירת וירוסים... ואפשרויות לכוון את רמת האלימות של האנטי וירוס לדוגמה כמה להיכנס לעומק בקבצים מקובצים, רמות שונות של אבטחה בהפעלת אקטיביקסים ורמות בדיקה של דוא"ל ניכנס/יוצא ועוד... ג. אתה רוצה לדעת אם באמת יש לך בעיות אבטחה חמורות ו/או ביכלל... יש אתרי בדיקה... כמו... לינקים מצורפים להודעה של כמה... לינקים למטה..... יש עוד כמה וכמה אאל"ט יש אפילו חלק בקישורי הפורום {או שזה היה בפורום תוכנה לא זוכר}... בכל מקרה אישית ניראה לי כי יש לך איזה MALWARE יתכן אפילו בשיטת BLUE-PILL או איך שלא קוראים לדבר הזה... מה שאומר כי אם לאחר הסרת ""סרגלי"" WHATEVER ומחיקת כל הCOOKES היסטוריה ושוט... ברור לאחר סריקת וירוסים/טרוינים/MALWARE/ADWARE ושות יסודית!!! עוד קופצים כל מיניי חלונות לדעתי פרמט/אחזר ממחיצה נסטרת {בתקווה שלא מצאו עוד דרך יצירתית להחדיר גם לשם וירוסים ושות (עוד יגיע לצערינו)}.

למעלה