וירוסים

וירוסים ../images/Emo5.gif

כתבה בהארץ על וירוסים. מפחיד לאן פני האנושות. התחכום של הרוע. הכמות נהייתה איכותית. הידע מתפזר על פני הקוסמוס וכל רשע מושיט יד ליטול. נראה כאילו אבוד לנו.

סרפד

New member
הדבר היחיד שמפתיע אותי

הוא שעוד לא היה פיגוע טרור אינטרנט. היו פיגועי אינטרנט, כמו שמתואר בכתבה, אבל לא במטרה המוגדרת של טרור (לזרוע פחד כדי לגרום לאנשים לנקוט בדרך פוליטית מסוימת). תאר לעצמך את האפקט הפסיכולוגי של פגיעה באיזו רשת מחשבים בעלת חשיבות שתגרום לנזק ברמה שלטונית, למשל משטרה, חשמל, צבא, משרדי ממשלה, בנקים, בורסות וכאלה. זה יגרום לטרוריסטים להיראות סופר מתוחכמים, חוץ מהנזק הממשי שיגרם. זה יגרום לאנשים להרגיש שהם עומדים בפני כוח שבנוסף לעוצמה הפיזית, כפי שכבר ראינו, יש לו גם עוצמת אינליגנציה מסוגים שעוד לא ראינו שיגרמו להם להיראות כמו אויב אדיר שמסוגל לכל דבר. ובנימה אישית, תוכנת האנטי-וירוס שלי לא מעודכנת כי אין לי כסף בשביל זה, כך שהסכנה למחשב שלי רק תלך ותגבר, ואם וכאשר הוא יפגע גם לא יהיה לי כסף להתקין תוכנות מחדש, כך שאם אני אעלם יום אחד מהפורום תוכלו לנחש מה קרה. לפחות עד שהאקס יחליט להפטר מהמחשב הנוכחי שלו והוא יעבור, כמו בפעם הקודמת, אלי. לפעמים זה בריא לגדל אקסים.

../images/Emo24.gifיקירתי../images/Emo5.gif../images/Emo10.gif

לפני הכל אני רוצה לדבר איתך על האנטי וירוס שלך. אם לא שמת לב אני חסיד תוכנות החינם (חוקי למהדרין). אני עוד אף פעם לא קניתי תוכנת אנטי וירוס וגם לא מתקין תוכנה לא חוקית. יש באתר שלי קישור לפחות ל5 תוכנות אנטיוירוס חינמיות. הן מתעדכנות ושומרות על המחשב טוב יחסית. אפשר אפילו להוסיף תוכנה כזו לאנטי וירוס הקיים שלך (אני מנחש שזה נורטון). אני יכול להמליץ לך על AVG. גרסה 6 שלו היא חינמית ועובדת טוב מאד. את ממלאת טופס קטן וכותבת שם איזה אימייל פעיל והם שולחים לך קוד ואת מתקינה. אם את רוצה לזרוק את המחשב מהחלון זה בסדר גמור אבל אני מתנגד לכך שתתעני ביסורים קשים תוך כדי כך שהמחשב הולך וטוחן לך את המוח עם וירוסים. וירוסים זה לא תמיד מיתה קלה. ולענין התקפת וירוסים טרוריסטית אני חושב שהיו כבר כאלה. אני לא מספיק חקרתי את הנושא כדי לזכור אבל קראתי המון על וירוסים ואני כמעט בטוח שהיו כאלה בייחוד בארה"ב. אני מניח שכל זמן שיש מליארד מוסלמים בעולם שמוכנים להתאבד אז הדם וחלקי הגוף המתפזרים באוויר יותר מרשימים ויותר תורמים למאבק שלהם מאשר מליארד שקל נזק לאיזו מדינה בגלל התקפת וירוסים ייעודית. יכול להיות שהם ישלבו התקפה כזו אז זה יהיה רלוונטי בשבילם. אז פליזזזז אל תתאבדי לנו ברשת עם הוירוסים שלך. אנחנו צריכים אותך כאן.

e-magine

New member
../images/Emo45.gif מצטרף

לגדל אקסים לא ניסיתי, דרך אחרת עליה רציתי להמליץ זה לחפש אנטיווירוס חינם עם עדיפות ל AVG במאמר מוסגר, ניסיתי את המוצר החדש יחסית מבית סימנטק הידוע כנורטון אנטיווירוס 2004 והוא היה עבורי גרוע כמו ווירוס. בסוף חזרתי לגרסת 2002שפחות או יותר עושה את העבודה, כאשר מידי פעם אני גם עורך בדיקה באמצעות כלים חינם שיש באתרים שונים.

סרפד

New member
תודה לשניכם ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

יש לי גם נורטון וגם מקאפי (מה שבטוח בטוח). אבל שתיהן לא מעודכנות. לא ידעתי בכלל שיש תוכנות אנטיוירוס חינמיות. אני כבר הולכת להוריד את כל ה- 5 מהקישורים של העמית. תודה

סרפד

New member
של עמית, לא של העמית ../images/Emo6.gif

אם כי עמית המכשף הוא גם עמית לפורום.

simplex

New member
איפה בכלל האתר של עמית.

בכל מקרה, אני אישית ממליץ על AVAST החינמי (גירסת ה- Home). ממה שהתרשמתי הוא עדיף על פני AVG. ויש גם את EZ-Armour עם עדכונים לשנה בחינם (אבל אח"כ לעדכונים עבור שנה נוספת יש לשלם). זה שילוב של פיירוול ואנטיוירוס, ואפשר לבטל את הפיירוול, אם מעדיפים להשתמש רק באנטיוירוס שלהם. אנטיוירוס לא מעודכן סתם תופס משאבי מחשב.

simplex

New member
לא.

יש להרשם כדי לקבל רשיון ל- 14 חודשים (מיום ההרשמה). ואחרי ה- 14 חודשים אפשר להרשם שוב (על פי טענתם, אין להם שום תכנון להפוך את השרות לשרות בתשלום). אם לא ביצעת את הרישום, יש לך את התוכנה רק ל- 30 יום. בעמוד שהפניתי אליו, יש קישור גם להורדת התוכנה, וגם לעמוד הרישום. חשוב לתת כתובת דוא"ל פעילה על מנת לקבל את הקוד.

simplex

New member
זכור לי דווקא שבהרצאה מסויימת

באוניברסיטת ת"א על האקרים בסין, סופר על התקפה שנוהלה כנגד אחת משכנותיה, שבה הופלו מערכות שלמות כולל בנקים. אני קצת מתקשה לזכור את הפרטים. ויש הרבה התקפות שממוקדות בלהפיל גורם מסויים. (דוגמת האתר של SCO, שהם נאלצו לסגור אותו בכתובת המקורית שלו, עקב כך).

סרפד

New member
השאלה אם אלה היו מתקפות טרור

טרור, בהגדרתו, נועד להשיג מטרת על מסוימת, פוליטית או אידאולוגית. הוא קרוב יותר במהותו למלחמה ולא לפעילות פלילית, אם כי הוא בד"כ מכוון נגד אזרחים ומטרות אזרחיות. הוא מוגדר ע"י המטרה והאמצעי. אמנם יש מחלוקת ביחס להגדרתו ומי שעונה עליה, אבל אין צורך להכנס לזה כאן, כולנו נסכים שהאקר שממציא וירוס או תולעת רק בשביל האתגר האינטלקטואלי אינו טרוריסט, וכן גם מישהו שממציא או מפיץ וירוס למטרת רווח כספי בלבד בלי הקשר אידאולוגי/פוליטי וכיו"ב - אלה כולם מעשים פליליים ולא טרוריסטיים. האקרים שעושים זאת, על פי טענתם, כדי לפגוע בתאגידים הגדולים, יכולים להיות מוגדרים כטרוריסטים - הם פועלים ממניע אידאולוגי, למען מטרה אידאולוגית, וע"י פגיעה במשתמשי מחשבים וברשתות מחשבים וזריעת פחד בציבור. כמובן, אפשר להתווכח על ההגדרה הזו. אם ההתקפה שתיארת של ההאקרים בסין נגד אחת השכנות נעשתה ממניע פוליטי אז יתכן שניתן להגדירה כמתקפת טרור. בכל מקרה, זה נשמע ממש מפחיד.

הטכנולוגיה בשירות הטרוריסט

"כלי הנשק: לפ-טופ" - מאת ירון אילן, אורייאנית, 21.06.03 "ומה יקרה בעתיד, כאשר האויב יהיה בעל יכולות גבוהות ומניע אמיתי לגרום נזק? אם יש משהו שבאמת מטריד את הרשויות השונות בארה"ב זה העתיד. הרשויות מעריכות כי הרשת תתפוס בהדרגה תפקיד מרכזי יותר ויותר בכלכלה העולמית וכי מערכות שליטה ובקרה יתחברו אליה. לדוגמה, אם וכאשר יתבססו שידורי הטלוויזיה על תשתית האינטרנט, עשויה התקפת DDoS לנטרל את האפשרות לשדר הודעות להמונים. אם לדוגמה, בעתיד, תהפוך המערכת הבנקאית כולה למבוססת אינטרנט, יוכל פורץ זדוני לא רק להעשיר את עצמו אלא גם לשתק את הפעילות העסקית של גופים רבים. ואם וכאשר תשמש הרשת לשליטה מרחוק על תחנות כוח או על מערכות נשק, עשויה הפלה של המחשבים השולטים במערכת אלו לגרום לאסונות אמיתיים. על מנת להתמודד עם איום עתידי מסוג זה מפעיל משרד ההגנה האמריקאי יחידות מיוחדות למלחמה קיברנטית. מאחר שההגנה הטובה ביותר היא התקפה, יחידות אלו עוסקות לא רק במניעת פריצות אלא גם בניסיונות חדירה ופגיעה במטרות עוינות. אין כמעט מדינה על גבי הגלובוס שאינה זוכה לטיפול כזה או אחר, וזה כולל בעלות ברית כמו בריטניה, צרפת וישראל. מאמצים רבים מוקדשים להתמודדות עם האיום הפוטנציאלי מכיוונה של סין. מומחים במחלקת המחקר של הקונגרס צוטטו בעיתונות כשהם מצדיקים את התקצוב הנדיב של הפעילות בכך שסין בונה 'חומת אש' סינית - מעין מקבילה מודרנית לחומה הסינית העתיקה - שעצם קיומה יאיים על בטחון ארה"ב". "הטכנולוגיה בשירות הטרוריסט רשתות תקשורת ובכללן רשת האינטרנט, רשתות תקשורת סלולרית ורשתות תקשורת לוויינית, עשויות אמנם להפוך למטרה אותה מעוניינים טרוריסטים לתקוף. אבל בינתיים, הרשתות הללו משחקות תפקיד מרכזי בפעילות הטרור העולמית לא כמטרה - אלא כאמצעי. בשבועות האחרונים נאבק הממשל האמריקאי כדי לחוקק שורה של חוקים חדשים שנועדו לנסות ולהגביל את השימוש ברשתות תקשורת מערביות על ידי טרוריסטים. לחוקים אלו השלכות כבדות על פרטיותם של כל תושבי העולם המערבי, אך ספק רב אם הם יוכלו להכריע לטובתם את הכף במאבק. הבעיה, כמה שזה נשמע מוזר, נובעת דווקא מתחום משעמם למדי - כריית מידע. המאבק נגד טרוריזם דורש איתור ומעקב כשלב מקדים למניעת פעולה. המעקב הוא פעולה פשוטה באופן יחסי. הטכנולוגיה העומדת לרשות מדינה כמו ארה"ב כאשר רשויות החוק שלה מחליטות לעקוב אחר פרט מסוים כמעט שאינה מוגבלת. המעקב וההאזנה יתבצעו על ביתו של החשוד, קו התקשורת שלו, הטלפון הסלולרי שלו, המחשב בו הוא משתמש והחשבון המסוים שבאמצעותו הוא ניגש לרשת. ומאחר שידוע היכן נמצא הפרט שבמעקב, גם ניסיונות להחליף או לקנות טלפון סלולרי חדש או להתחבר לרשת באמצעות חשבון אינטרנט אחר הם קלים יחסית ליירוט. מספר האירועים הללו בשטח נתון הוא מצומצם יחסית, והעוקב יכול בקלות יחסית לנטר את כל תשדורות הדואל או שיחות הטלפון היוצאות מאזור גיאוגרפי מסוים עד שיאותר ערוץ התקשורת החליפי. החקיקה החדשה שנועדה לאפשר קבלת אישור בית משפט להאזנה לאדם, ללא תלות בקו הטלפון בו הוא עושה שימוש, נועדה להסדיר בחוק שימוש בטכנולוגיה קיימת". "Bringing Down the Internet"- By Jonathan Adams and Fred Guterl, Newsweek International, 28.10.03 "What if hackers were motivated not by loneliness or greed, but by malice? Some experts now think a global cybercrisis is inevitable" למרות שני המאמרים הקצת מפחידים האלה, הסכנות המתוארות לא נראות לי רלוונטיות כל כך. עדיין רוב המערכות לא מחוברות לאינטרנט והן לא תיפולנה בגלל מתקפת טרור קיברנטית (צריך להבדיל בין המערכות עצמן לבין האתרים של החברות השונות). מה שיכול "לכבות" את האינטרנט זו רק הפאניקה (כמו ששדות התעופה נסגרו ב- 11.9 בגלל הפאניקה ולא כי מישהו השתלט עליהם). ואחת המסקנות, שצריך להפיק מהחששות האלה, היא שיש להפריד בין הרשת הכללית לבין הרשת העסקית.

האקרים מסין

הפילו את אתר הבית הלבן בשנת 2001, במהלך מלחמת און ליין בין סין לארה"ב, וזאת בנוסף לכמה מאות אתרים אחרים שהם הפילו.

simplex

New member
בכלל, סין כמדינה עם משטרת אינטרנט

סין היא מדינה עם פיקוח הדוק מאוד על האינטרנט. מה שלא מוצא חן בעיני המשטר נסגר ומהר. למרות זאת קבוצות האקרים, ובכלל זה כאלו שפועלות לפריצת תוכנות (אפילו רגילות) מהמערב, וכאלו שעוסקות בבניית התקפות כאלו ואחרות, פועלות באופן חופשי וגלוי בסין. למרות שרשמית הקבוצות אינן נתמכות ע"י המשטר, אי אפשר שלא לחשוד שיש להם תמיכה חזקה מהממשל הסיני.

החברים שלי מפה עשו סריקת וירוסים

לפני שבוע והיו להם 8000 וירוסים כנראה וירוס שמשכפל את עצמו הם הפעילו את האנטי וירוס שינקה וזה לקח כמה ימים רצופים לנקות את כל הוירוסים הם חשבו שיצטרכו לפרמט והתחילו לעשות גיבוי לכל הקבצים בסוף אחרי שהנורטון גמר לתקן את כל הוירוסים הם החליטו לא לפרמט אני חשבתי על זה באימה רבה

כמה עצות ידידותית

באינטרנט אין שום דבר בחינם. אנשים שאתם לא מכירים לא יעשו מעשי צדקה במיוחד עבורכם. אחרי שמפנימים את הכללים הפשוטים האלו קל מאוד להמנע מלהתפתות לפתוח כל מיני שטויות. הפרצה השניה היא דואר "מוזר" שמגיע מאנשים שאתם מכירים. כאן צריך להפעיל את הכלל "כבדהו וחשדהו". אם זה נראה חשוד, תשאלו. אם גיליתם ששולח המכתב לא יודע בכלל שהוא שלח לכם דבר כזה, אל תפתחו ותודיעו לו שכנראה יש לו וירוס. אני הרבה יותר מוטרד מוירוסים שמגיעים מאתרים שאני נכנס אליהם. בשביל זה כבר יש לי Ad-aware שמנקה לי את המחשב מכל מיני שטויות שנדבקות אלי בשיטוטים באתרים. גם כאן, הימנעות מכניסה לאתרים לא מוכרים, יכולה לצמצם מאוד את החשיפה לתולעים, תוכנות ריגול ושאר סחי שעלול להיות במקומות אפלוליים.

למעלה