וירוסים

MaD-d0g

New member
וירוסים ../images/Emo10.gif

שלום לכולם, הרגע התקשרו אלי מאינטרנט זהב, ואמרו לי שאני נגוע בוירוס, Klets (או איך שלא כותבים אותו!) איך אני יכול להפטר ממנו ? ברגעים אלו אני סורק את המחשב בעזרת נורטון אינטיוירוס 2002 סמעודכן ללפני 5 דקות... האם אנטיוירוס יעזור או שאני חייב לפרמט ? תודה מראש !

adirc

New member
אתה מתכוון לW32/KLEZ

גם לי יש את הוירוס הזה ואני סורק את המחשב עם PANDA TITANIUM אבל האאווטלוק אקספרס שלי עדיין מוצף במלא אימיילים שמהם מגיעים הוירוסים, איך אני יכול להיפטר לתמיד מכל האימיילים האלה שמכניסיפ לי וירוסים למחשב?

uzi2

Active member
עדכוני אבטחה לאינטרנט אקספלורר

נשמע אולי מוזר, אבל דווקא עדכון אבטחה לאינטרנט אקספלורר חוסם את הוירוס מלהפעיל את עצמו באופן אוטומטי כאשר אתה רואה (אפילו בחלון ה- preview) מכתב שמכיל וירוס כגון ה- klez. אפשר לעדכן בעזרת ה- Windows Update. א) אם יש גירסה 5.00 של אינטרנט אקספלורר, יש לעדכן ל- service pack האחרון של גירסה 5.01 או 5.5 או 6.0. ה- Windows Update ינחה אותכם לגבי האפשרויות. ב) אח"כ ואחרי restart, יש לעשות שוב Windows Update, ולעדכן עדכוני אבטחה קריטיים. יש לחזור על הפעולה עד שאין עדכונים קריטיים (כלומר יכול להיות מצב שבו רשום לכם שיש רק עדכון קריטי אחד, ואחרי שעדכנתם אותו, ותכנסו שוב ל- Windows Update תראו שיש עוד עדכון קריטי. הפעולות הללו יבטיחו סגירה של חור האבטחה שמאפשר לוירוס לחדור אוטומטית. לאחר עדכון האבטחה, הוירוס לא יפעיל את עצמו אוטומטית אלא רק יראה כקובץ מצורף, שעדיין תוכלו להדבק בוירוס אם תבקשו לפתוח את הקובץ שמצורף למכתב. כמובן שהמכתבים מגיעים מאנשים שהמחשב שלהם נגוע בוירוס, אם כי הוירוס (גירסה h של ה- klez) מזייף את כתובת השולח לכתובת שהוא מוצא במחשב הנגוע, ולכן לא תמיד הכתובת של השולח היא הכתובת של בעלי המחשב הנגוע. אפשר בד"כ לזהות את הכתובת של בעלי המחשב הנגוע, אם מסתכלים על כל הכותרים של המכתב הנגוע, ורואים את הכתובת שרשומה ב- return-path. במקרה כזה אפשר לשלוח לכתובת הזאת מכתב שבו מבהירים כי קיים חשש שהמחשב של הנ"ל נגוע בוירוס, ורצוי להציע תוכנה להסרת הוירוס במכתב הנ"ל. לדוגמא ה-kleztool. רצוי גם לצרף הנחיות דומות לאלו שאני רשמתי כאן, כדי לעזור לבעלי המחשב הנגוע להפטר מהוירוס. ברגע שהנ"ל יפטר מהוירוס המחשב שלו גם יפסיק לשלוח לכם מכתבים עם הוירוס.

uzi2

Active member
תוריד

ftp://ftp.europe.f-secure.com/anti-virus/tools/kleztool.zip ותריץ את קובץ ה- kleztool שבתוך קובץ ה- zip (באם אתם משתמשים ב- Winzip או משהו דומה, אז אפשר להריץ אותו מתוך ה- winzip שפותח את קובץ ה- zip). אח"כ תעדכן עדכוני אבטחה כפי שמפורטים בתשובה אחרת שלי במסגרת התכתובת הנוכחית. אח"כ תזהה את המכתבים הנגועים וסלק אותם. כן אנטיוירוס יעזור אבל תעבוד איתו אחרי שניקית בעזרת ה- kleztool (יש גם תוכנות מקבילות לחברות אנטיוירוס אחרות).

אפי 4

New member
וירוסים

תשמעי טוב אני יכול לפתור את בעיתך את צריכה תוכנה נגד וירוסים וסוסים טוריאנים שתמצאי ב GOOP ואת לא תריכה לפרמט תורידי קיר אש FIRE ZONE ALARM

למעלה