קצת יותר משנה וחצי פה -
1. באזור העיר - הייתי ממליץ להתרחק מאסקווימלט (Esquimalt), ואולי גם ג'יימס ביי (James Bay), למרות שהוא מקום קצת יותר איכותי לדעתי. בכל מקרה החוויות האישיות שלי בשתי המקומות היו חיוביות, אם עוקבים אחרי התקשורת המקומית - רוב הפשע (נמוך, ובעיקר Misdemeanors), מתרכז שם. יכול להיות שזה גם עניין של תדמית, אבל אני הייתי שואף לאזורי סאניץ' (Saanich) ומרכז העיר או Oak Bay. רחובות כמוQuadra, Hillside, Johnson וכו'. ישנה בעיה של חסרי-בית וסוחרי סמים ברחובות מסוימים (Pandora לדוגמא), אז - כדאי לעשות סיור בכל מקרה, אפילו במונית (או - במיוחד במונית - הנהגים יידעו לספר יותר על האיזורים השונים). רוב הבתים והדירות כאן הם מעץ. הדירות היקרות יותר ($350,000+) נמצאות בבנייני פלדה/בטון, בעיקר במרכז העיר. אם אתה הולך על דירה מעץ ואוהב שקט/פרטיות, אני מאוד ממליץ לבדוק טוב מי השכנים שלך. בדירות הישנות לרוב אין "בידוד קול", ורעש מתמשך הוא בלתי-נמנע לעתים (בעיקר אם השכן שלך חצוצרן או מתופף). דירה בבניין עץ, במחיר ואזור טוב אפשר למצוא ב-$230,000 וצפונה (1, 2 חדרי שינה). להשכיר זה בין $850 (2 חדרים באזור טוב, או דירת מרתף) ל-$1,000+ (מרכז העיר/בניין איכותי). ** עוד משהו שכדאי לציין - בחלק מהבניינים יש מגבלה על בעלי-חיים. 2. אטרקציות בעיר? אחרי שבוע-שבועיים עם "משקפי תייר" נשארים הדברים הבסיסיים: יש לך פאבים ובארים (חלקם עם מוזיקה חיה) ובירה איכותית ברוב המקומות, מועדון סנוקר אחד או שניים, שופינג (זה לא ניו-יורק כמובן), גולף, מגרשי טניס/כדורגל חופשיים, בקיץ יש כמה חופים יפים שאפשר ללכת אליהם ואגמים עם מים חמים, חיי לילה סבירים (כולל מועדון חשפנות אחד או שתיים
). בגדול - זו עיר עם חיי לילה שמתחילים מוקדם, ומסתיימים לרוב די מוקדם - אבל זה תלוי גם בסוג הבילויים שאתה אוהב כמובן (אפשר לבלות עד אור הבוקר, אם באמת רוצים). Save on Food ארנה הוא האיצטדיון הגדול ביותר פה, אבל הוא לא מושך אליו אמנים מהשורה הראשונה, כי הוא קטן יחסית לוונקובר (שם חיי הלילה והתרבות שוקקים הרבה יותר). מדי שנה יש פסטיבלים ואירועים שונים (סימפוני ספלאש, פסטיבל הבירה, בלוז/ג'אז וכו'), רובם מיועדים יותר למשפחות / זוגות, אבל רווקים יכולים גם להנות בהם. 3. מזג אוויר שמזכיר (לי) לעתים את ירושלים של לפני 8-9 שנים: שלג תוקף פעם בשנה (כמה ימים רצוף), הקיץ חם וטוב, לעתים חם מדי, חורף ספורדי - לרוב גשום וקר, כמו שחורף צריך להיות, אבל בכלל לא נורא. העיר מס' 1 בקנדה מבחינת מזג אוויר - בזה אין ספק. כן כדאי להצטייד כראוי (אני מרגיש כמו איל פלד פתאום). 4. מערכת התחבורה הציבורית טובה (במיוחד בהשוואה לישראל), למרות שכאן היא לא נחשבת טובה במיוחד. יש חוק שכל 500 מ' חייבת להיות תחנת אוטובוס. האוטובוסים לרוב מדייקים, למרות שלאחרונה פחות. חודשי-חופשי עולה $80. מוניות יש בשפע (בתוך העיר זה בדרך כלל מסתכם ב-$10-15). אפשר להסתדר בלי רכב, בעצם כמו בכל מקום - אבל השיפור באיכות החיים, והזמן שנחסך עם רכב שווים את ההוצאה בלי ספק (!) - במיוחד אם אתה רוצה לטייל במעלה האי. אפשר לטוס לצפון ארה"ב במחירים די נוחים, לוונקובר במחירים דומים, או לקחת מעבורת לוונקובר במחיר סביר - אבל הנסיעה לוקחת כמה שעות טובות. שוב, כדאי לעשות מאמץ ולקנות רכב. 5. האוכלוסייה מגוונת מאוד - מהגרים מכל העולם וקנדה, הרוב הניכר לעין מורכב מסטודנטים אסיאתיים. ככלל, יש כבוד ופתיחות לתרבויות ואנשים שונים מהאוכלוסיה המקומית ה-"לבנה" (למרות שלעתים בין השורות אפשר להבין שלא כולם מרוצים מההגירה). בגדול, הגישה היא Live and let live. שמעתי לאחרונה מישהו מתאר את האוכלוסיה כאן בתור Western Rednecks מבחינת זה שהם אוהבים בירה, הוקי, מלאכת ידיים ומתים על הפיק-אפ טרקס שלהם, ומצד שני - קצת "שאנטיים" ולוקחים דברים מאוד בקלות. המקומיים מאוד נחמדים, אבל ככלל לא חמים ופתוחים כמו בישראל - שומרים על פרטיות ומרחק בדרך כלל ודי שקטים בהליכות שלהם. אבל, זה כמובן תלוי באינדיבואלים ובחוגים שבהם תימצא. 6. בקצרה - מקום שמשלב היטב אווירה עירונית וכפרית, מאוד מסודר ונקי. בהצלחה.