ויצו.. היו ימים....

ויצו.. היו ימים....

שלום אני סיימתי את ויצו לפני מספר שנים וממה שהבנתי כיום הלימודים לא בדיוק כמו שהיו פעם. לא מזמן דברתי עם בוגרת ויצו ואחת שנשברה אחרי שנתיים. ובדיוק שבאתי לכתוב על מה שדברתי איתן קראתי את הראיון באתר קונספציה על בוגרים של כל מני מכללות לעיצוב. אז מה שהן ספרו זה לגבי הלימודים בויצו ואני די בטוח שזה דומה בשאר המכללות. אז בכללית לפי מה ששמעתי יש הרבה הכזבה מהלימודים בויצו והמון מסיימים מרגישים שלא קבלו את מלא היחס לכסף שהם שילמו. הן מספרות שכמעט כולם לוקחים את האפשרות של עשיית תעודת מורה כי זה מקל בהוצאות הכספיות. אבל הן אומרות שלא מספיק שהלימודים מאוד עמוסים אז התוספת הזאת מוסיפה עוד המון כמו להשאר מ 8 בבוקר ועד 7 בערב. כמובן שיש את העיניין שכבר שנים מעצבן את כל בוגרי ויצו שלא מקבלים תואר ולפי מה שהבנתי שזה בגלל שכמה מורים לא עומדים בדרישות של משרד החינוך. כמובן שיש את העיניין של ההוצאות הכספיות הרבות על ציוד אבל לפי דעתי זה מובן. עניין נוסף שעלה זה התחרות בין התלמידים. הם אמרו שהתחרות היא ממש איומה אפילו ספרו לי שהיה מקרה שסטודנט הוריד לתלמיד אחר עבודה מהתצוגה כי טען שנגנב לו רעיון. הרבה פעמים קורה שאתה לומד מהסטודנטים האחרים יותר מאשר מהמורים שמלמדים אותך. מה גם שלדעת כמעט כולם ללמוד 4 שנים עיצוב זה יותר מדי בקלות אפשר להוריד את מספר השנים בלי לפגוע בחומר הנלמד. נראה לי שגם מכללות כמו ויצו בסוף "יתמסחרו" שזה אומר פחות יחס לתלמיד יותר רצון להראות "כמה אנחנו שווים". רא"ב אריה.

enbalush

New member
היי, ברוך בואך, ואיך לך היה?

אמנם אני לא לומדת ב"ויצו" אבל כל הסיפורים האלה מוכרים בכל המכללות, זו לדעתי התבכיינות של סטודנטים מפונקים, גם לי קשה אני לומדת מהבוקר עד שעות הלילה המאוחרות, אז מה ככה זה לימודים, התחרות לדעתי לא איומה ומי שמרגיש תחרות זה כי הוא תחרותי, יש סטודנטים וזה מיעוט שלוקח את העסק נורא קשה ומוציא אנרגיות על כל העניין הזה, זה כולל סודות ורכילויות והשאר פשוט לא מתייחסים, בקשר לתעודת ההוראה, זה כלול בשכ"ל וישראלים לוקחים כל מה שכלול ובחינם, אז מי שלא רוצה שלא ילמד/תלמד הוראה, לא מחייבים וזה לא מוריד מהשכ"ל (ככל שידוע לי), אני אישית הייתי מוכנה ללמוד עיצוב במסגרת לימודים הרבה יותר שנים...(בעצם..). לא שמעתי שבוגרים לא מקבלים תואר...נשמע מוזר, מה ז"א???

oren*

New member
מצטרף לשאלתה של ענבלוש,

כיצד אתה כבוגר ויצ"ו רואה את השפעת המכללה על חייך המקצועיים?

שלום

לא יוצא לי הרבה לשבת ברשת האינטרנט בשביל מה שנקרא "סתם להעביר את הזמן" כי מי כמוכם יודע שרוב המידע מגיע דרך האינטרנט וכמובן בשביל העבודה אני הרבה באינטרנט אבל בבית מי שגולשת לרוב היא אישתי. האמת שלפורום הזה הגעתי ממש במקרה שהייתי לפני התערוכות סיום השנה שמתי לב למן שלט שמישהו כנראה תלה למענכם שפרסם את המקום הזה אז נכנסתי לבדוק. בזמני... או זה נשמע כמו סיפור של סבא. האמת הרוב היה אותו הדבר כי סך הכל במקצועות הראשיים נשארו אותם המורים. היו פחות אנשים והיתה הרגשה של מן קבוצות ממש קטנות. לגבי ההשפעה על החיים שלי בתור מעצב ויוצר זה בטוח שהם השפיעו אבל כמובן אין כמו החיים עצמם בשביל ללמוד. הלימודים נותנים לך נקודת התחלה טובה להתפתחות בכל מני כיוונים. בכללית כמו שאמרו לנו בהתחלה ואני אומר את זה לכולם דבר ראשון צריך שיהיה לכם את הקו מחשבה הזה לחשוב שונה לחשוב מקורי לדעת ליצור מעצמכם. יש אנשים שיכולים ללמוד במכללות הכי טובות שיש וראיתי גם כאלו אבל שהם יוצאים ל"חיים האמיתיים" אז הם מבינים שזה לא הם. עיצוב זה לא רק לדעת לשים יפה את הקו במקום אלא כמו שויצו עכשיו הולכת בקו מחשבה. שקודם כל מחשבה. ובזה הם צודקים. לא לשבת ישר על המחשב קודם קחו לכם עיפרון תעשו סקיצות. שמעתי שהרבה סטודנטים באים למרצים ואומרים להם "אבל המחשב עשה לי ככה" או "במחשב לא יצא לי" אז תצאו שניה מהמחשב תנסו על עיפרון מכחול וכו´. צריך לזוז האישה קוראת לי :)

ממשהי שהולכת ללמוד

הערה קטנה לגבי השכ"ל לימודים ללא לימודי הוראה- כ19,000 ש"ח לימודים עם הוראה - כ11,000 ש"ח יש הבדל גדול- וגם אני הולכת ללמוד הוראה בגלל זה... (מוסיך כ10 שעות בשבוע).

EuroTrash27

New member
אסכולה... היו ימים....

כסטודנט באסכולה שנה שלישית, אני יכול לומר לך שאני אישית מאוכזב מאוד. מהיום שהוא התאחד עם בי"ס מימד (בעקבות מגיפת האיחודים של מכללות העיצוב), לטעמי, העניינים רק מתדרדרים. ירידה באיכות המורים, פחות יחס לתלמידים (כי יש הרבה הרבה יותר תלמידים בעקבות האיחוד), מעין בלבול בהנהלה, הרבה יותר תלמידים חסרי כשרון בסיסי (לדעתי, בגלל האיחוד עם מימד, אך ברור שיש יוצאי דופן). נראה כאילו מנסים עלינו כל מיני שינויים ומורים חדשים, ולכאורה "מסיקים מסקנות" לאחר שהטעות כבר נעשתה... בקיצור התמסחרות בתי הספר היא מגעילה, עושה, לטעמי, נזק תדמיתי קשה - (אני לא הייתי הולך לאסכולה אם הייתי יודע על האיחוד הזה). כאילו דה...אני משלם את מיטב כספי כדי להיות באסכולה ולא במימד, ופתאום מנחיתים את האיחוד (שאם היה מצדיק את עצמו ועושה טוב, הייתי מקבל בשמחה אך לא כך פני הדברים). חבל, חבל מאוד.

היי שייקה

הרשה לי לחלוק עליך. אני חושבת שאיחוד של בתי ספר שונים, לאו דווקא "אסכולה" ו"מימד" רק יכול להוסיף לבית הספר בסופו של דבר כי מדובר בעוד אנשים ועוד מורים שהם עוד דעות ועוד רעיונות שונים. האיחוד נעשה רק שנה שעברה והביה"ס כיום ובשנה הבאה עדיין יהיה בבלגן מפני שיש חמישה מסלולים שונים של תקשורת חזותית (3 שנים, 4 שנים, הנדסאים, ערב, וחדשים) אני רק יכולה לומר לך שבניגוד לשנה שעברה שהיה המון בלגן- השנה זה הולך לניות ככה. הכל תלוי מה אתה לוקח איתך בסוף היום. בכל ביה"ס יש מרצים טובים וטובים פחות. אני רק לא מבינה למה אתה כל הזמן מלא טענות לאסכולה ועדיין נשאר שם... קרן

סליחה?

אני משום מה לא מצליחה להיכנס כבר שעות, בלי שום קשר לפורום הזה בכלל. חוץ מזה, יכול להיות שלאדם אחד יש בעיה ולאחר אין. מה הקטע?

SCaToPHaG

New member
אין קטע. אבל יפה אמרת:

"אנימשום מה לא מצליחה..." וגם "יכול להיות שלאדם אחד יש בעיה ולאחר אין"; משמע - לך יש בעיה, לא להוטמייל. ולכן המשפט "יש בעיה בהוטמייל" לא נכון, כי אם אחד הצליח להכנס אז זה אומר שאין בעיה. ובכלל לא הבנתי מה המשפט "אני משום מה לא מצליחה להיכנס כבר שעות, בלי שום קשר לפורום הזה בכלל" אמור לציין.

oren*

New member
מספר תהיות:

א) האם לדעתך איחוד בין שני בתי ספר הוא תמיד לטובה? ("עוד דעות ועוד רעיונות...") גם כשמדובר במכללת עיצוב מקצועית שאמורה לשמור על רף מינימלי? (והרי בתערוכת הבוגרים האחרונה ניתן היה בקלות להצביע על תלמידי כל אחת מהמכללות) ב) ממתי המושג "עוד מורים" תקף בתחום מקצועי כמו תקשורת חזותית? האם את בוחרת מכללה לפי כמות המורים בה? (שהרי אם איכות המורים במימד הייתה שקולה לזו של אסכולה, לא הייתה נוצרת בעיה). ג) היכן ההתנגשות בין חוסר שביעות רצון ממכללה מסויימת ובין העובדה שנשארים ללמוד בה? ומהן האופציות האחרות שעומדות בפני תלמיד שנה שלישית?

מספר תשובות לשאלותיך:

א) בנוגע לאיחוד בין שני בתי ספר- התערוכה השנה ובכלל המחזור שיסיים בשנה הקרובה ובשנה שאחריו (המחזור בו אני ושי נסיים) אינם מחזורים של "אסכולה מימד". נכון שכולנו לומדים תחת קורת גג אחת, אך המסלולים הם שונים. את תוצאות האיחוד נראה רק עוד 3 שנים כאשר המחזור הראשון שהתחיל ללמוד לאחר האיחוד יסיים את הלימודים. מה שאתם שוכחים הוא שאסכולה היה בית ספר לעיצוב ועכשיו, לאחר האיחוד עם מימד הוא גם בית ספר לאמנות ונלמדים בו: אמנות, צילום ותכשיטנות, דבר התורם מאוד לבית הספר מבחינת כמות האנשים שיכולים ללמוד בו, ומבחינתי כתלמידה להכיר עוד אנשים בעלי שעות ורעיונות שונים משלי. בנוסף, עקב האיחוד ניתן עכשיו לעשות תואר מוכר בישראל, מה שלא היה לנו לפני האיחוד. ב)בנוגע לכמות המורים- לא התכוונתי לכמות אלא למבחר. מורה שמלמד אותך טיפוגרפיה יכול להיות מעולה למחצית כיתה ולאחר, ממש לא ווהפך. פתאום יש 4 מורים שונים לטיפוגרפיה, נכוון- טובים במידה שונה. כמו כן, עקב התווספות מגמות למכללה, מבחר קורסי ההעשרה התעשר וניתן כיום לבחור מסלול לימודים החל מהשנה השנייה מבלי צורך להתחייב כבר משנה א´. ג) בנוגע לחוסר שביעות רצון ממכללה ולעזוב אותה לאחר שנתיים- אני יודעת טוב מאוד על מה אני מדברת. בדיוק כמו שאנשים לא מפרקים נישואים כי הם מפחדים להישאר לבד או חסרי כל: הייתה לנו בכיתה תלמידה שכל הזמן שנאה את ביה"ס, לא הגיעה לאף שיעור והעבודות שהגישה היו נראות כמו הצרות שלי מבחינת רמת מעורבות והשקעה. אף אחד לא הבין למה היא בעצם ממשיכה ללמוד. והנה, השנה נודע לי שהיא לא תמשיך. שי, לעומת זאת, מגיע לכל השיעורים ומגיש עבודות טובות, אבל חורה לי שהוא כל הזמן מלא טענות לבית הספר. גם לי היו מלא טענות במשך השנתיים האחרונות, אבל הזזתי דברים על מנת לשנות אותם וכל הבקשות שהיו לי עבור הכיתה שלי, נתמלאו ע:י הנהלת המכללה.אין טעם לשבת מהצד ולהתבכיין, בכל נושא שהוא בחיים לפי דעתי, מבלי לנסות לקום ולשנות משהו. כמו כן, מבחינתי עצם העובדה שתלמיד סיים שנה שנייה והוא לא מרוצה מהמכללה, לא אומר שהוא חייב להמשיך שם ולהתייחס לשנתיים שחלפו כבזבוז זמן או כסף. הרי השנתיים הראשונות הן השנתיים החשובות של רכישת כלים וידע כללי בתחום והם תמיד ישמשו את התלמיד בכל מקום אשר ילך. מה גם שאם יש מאחוריך שנתיים במכללה כמו אסכולה, אתה יכול ללכת ללמוד במכללה אחרת ולא להתחיל משנה א´. קרן

EuroTrash27

New member
אההההממ...אפשר להגיב?

בודאי שאיחוד בין שני בתי הספר יכול להיות דבר טוב, על פני השטח הדברים אינם נראים כך. הנה מטאפורה שחשבתי עליה: אתה נורא אוהב את המכולת השכונתית שלך. פתאום החליט הבעלים להוסיף מחלקה גדולה של פירות וירקות, שלא היתה קודם לכן. המצב כפי שהוא עכשיו (בהשוואה לבית הספר): אתה הולך לאורך המדפים, ונתקל בארגזי פירות וירקות, ריח של פטרוזיליה וגוייאבות נישא לכל עבר (כן, גם במחלקת חומרי ניקוי), כמות עצומה של קליפות בצל נעה ממקום למקום עם כיוון הרוח. כך אני רואה את המצב בבית הספר. לעומת זו, אני מניח שאם נמתין בסבלנות, הירקות והפירות ייראו כחלק בלתי נפרד, וכולם יאמרו לעצמם: איך לא חשבו על זה קודם. העניין הוא שהבלאגן הזה בא על חשבוני וכאן זה כבר לא מקובל עליי. אני לא שפן ניסיונות והיה צורך להיערך בצורה מסודרת כפי שמתבקש ממוסד מאורגן ומוכר. אני לא מתכוון לעבור לבית ספר אחר, בל נשכח שאחרי שנתיים מצאתי את החברים שלי, סביבה תומכת והכרה ברמה המקצועית שלי. נכון, ישנם דברים שלא מוצאים חן בעיני ולא יעזור אם אני אתבכיין עליהם עד מחר - אז ננשוך את השפתיים, ונמשיך הלאה. ברמה האישית אינני מחפש תואר, והלימודים מבחינתי הם מקום להתנסויות, מוסד שיעשיר אותי מעבר לידע שכבר קיים אצלי (והוא לא מועט). אני אופטימי :)

למעלה