ויפסנה

אוח

New member
ויפסנה

שלום חברים , אני מעוניין לעשות ויפסנה באופן עצמאי - התנתקות והתבודדות בטבע. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, המלצות, השגות, וכו´, ואודה למי שיתייחס לתזונה המומלצת בזמן הויפסנה. תודות של אור ואהבה אוח

drall

New member
רעיון מצויין

מרענן ומבריק. לך על זה. אין צורך בתזונה מיוחדת

dharmax

New member
תרגול עצמאי

שלום אוח, לעניות דעתי, כאשר אדם פורש (מבצע retreat) לצורך תרגול רוחני - ואני מחשיב ויפאסנה כתרגול רוחני, שעשוי להגיע עמוק עד מאוד - אזי יש להתחשב בעיקר בשני השיקולים הבאים, שקשורים בעיקר למבנה ההכרה שלו: 1. האם האדם מספיק יציב נפשית מלכתחילה? צריך, לדעתי, יציבות וחוסן יוצא מגדר הרגיל לצורך העניין, ביחוד באם מדובר על תקופה העולה על מספר מצומצם של ימים. 2. האם הוא שולט בטכניקה אותה הוא מתכוון לתרגל, במידה שתספיק כדי למנוע ממנו לסטות לנתיב צדדי אפלולי? חשוב מאוד לציין, שמעבר להדרכות הטכניות הבסיסיות, ישנן דקויות (חלקן אף מעבר להדרכה הנראית על פני השטח) שהנן חשובות במידה קריטית שקל לאבד את ההבחנה בהן ללא פידבק או נסיון אישי רב. מיותר לציין (?) ש"שולט" זה לא רק יודע אינטלקטואלית, כמו - דוגמא מאמנויות לחימה - שלדעת אינטלקטואלית איך לבעוט בעיטה מסוימת, שונה מהותית מהיכולת לתת את הבעיטה בפועל (לא היית נכנס לעימות עם לוחם מאומן, על בסיס של ידע אינטלקטואלי, נכון? לא חבל על הפנים היפות שלך
) 3. האם הוא מכיר טכניקות-תומכות? אלה טכניקות המחזקות את סעיף היציבות הנפשית, ואף משפרות את היכולת לתרגל (לדוגמא, האטה יוגה). 4. האם הוא יודע לשלב באופן נכון בין הטכניקות השונות? - ישנן השפעות שהן מאוד לא רצויות על ההכרה, מצד טכניקות אקטיביות על טכניקות של התבוננות. זה לא אומר שאי אפשר לשלב בהכרח - זה אומר שצריך להיות באמת זהיר ולדעת מה בדיוק אנו עושים... ברכות

dharmax

New member
אה, לגבי התזונה

כמו בכל תרגול רוחני, רצוי להקפיד על תזונה "סטווית". כלומר, אוכל לא מתובל מדי, צמחוני, מזין אך לא מעיק. יש לצרוך כמויות מספיקות, אך לא גדולות, ובזמנים מסודרים, עם המנוחות המתאימות: * ארוחת בוקר מזינה ומנוחה אחריה. ממש לא על ההשכמה - יש לקום, להתרחץ, למדוט, ורק אחרי כשעתיים עד ארבע שעות לאכול. כמובן שיש להשכים קום, אם רוצים לתרגל ברצינות. ארוחת צהריים באמצע היום (12 עד אחת) ומנוחה. ארוחת ערב - או לותר, או פשוט כמה פירות פלוס תה. לכל המאוחר בשש בערב. רצוי לפני כן. שתיה: בכל זמן שצריך. רצוי להחזיק בקבוק מים צמוד. שוב, זכור: ויפאסנה אינה מ"ט; זו טכניקה רצינית ועמוקה, ולא משחק, או תרגיל כלכלי מבריק. הייה בטוח שהתרגול הזה לבד אכן מתאים לך. ברכות

hary_i

New member
הערה קטנה

צדקת ברוב מה שאמרת אבל לא אהבתי מה שאמרת בסוף שויפאסנה אינה מ"ט אלא טכניקה רצינית ועמוקה. דברים אלו נאמרו כנראה בלי הכרת שתי הטכניקות! מדיטציה טרנסנדנטלית (מ"ט) הינה טכניקה מאד מאד רצינית בכלל לא משחק ובוודאי ובוודאי לא תרגיל כלכלי. ועכשיו כמה הערות לגבי נושא התזונה: ארוחת בוקר, אפשר לוותר עליה בכלל או לשתות מיץ פירות טבעי במקומה. הארוחה העיקרית באמצע היום רצוי מאד ארוחה חמה, ובהחלט מומלץ ארוחה צמחונית ולא כבדה מדי. ארוחת ערב, חשוב לאכול, לא ממש כדאי לוותר אבל לא מומלץ לאכול אחרי השעה שמונה בערב.

danigl

New member
בעיקרון זה נכון - אבל זה דבר אישי

היי הארי לפי הגישה הוודית של מהרישי לבריאות (לשעבר, מהרישי איור-וודה), אין דבר אחד שמתאים לכל אדם. גם לא בתזונה. אנחנו כל כך שונים. לאדם מטיפוס אחד, מאוד חשובה ארוחה חמה (כל ארוחה), לטיפוס אחר עדיף משהו פושר או חמים. לטיפוס אחד טוב אוכל שמן וכבד, לשני אוכל קל. רצוי לקבל את ההמלצות לתזונה נכונה ממי שמתמצא בזה. בטירת הכרמל, ליד חיפה, יש מישהו מצויין - ד"ר שי פסטרנק, שיכול להמליץ לכל אחד, לפי מצבו הפיזיולוגי, מה מומלץ לו לאכול, מה סדר-היום הטוב בשבילו, מה עושים בכל עונה וכד'. מעט מאוד דברים מתאימים לכל אחד. אבל, יש גם כאלו (למשל - דבש לא אוכלים או שותים חם, זה לא רק הורס את התכונות המזינות שלו, אלא עושה אותו רעיל). בתיאבון דניאל

אוח

New member
קצת רקע כללי

מעולם לא עשיתי ויפסנה, לא בקבוצה ולא לבד, אם כי אני מודט די הרבה מדיטאציות קצרות. מה גם, והייתי נגד ויפסנה מתוך תפיסה שיש בתענית שתיקה שכזו מעין סגפנות, ואני בדעה שאפשר להגיע לכל אותם מחוזות שלא בהכרח דרך כאב, אם כי, גם זו דרך - אבל היא פחות מתאימה לי. כיום, אני מרגיש יותר מוכנות לנסות מתוך פתיחות לעוד דרך ומתוך תחושה שלא אסבול בה, כשהמטרה היא לחדור לעומק המדיטאציה מתוך כוונה לזהות, להרגיש, ולהתחבר לקצב התנועה של האנרגיה האונברסלית, וזו גם הסיבה שחושב שכדאי ואעבור את החוויה בין היתר דרך הטבע. אני חייב לציין, שבמסגרת עבודתי ברפואה משולבת קורה לעיתים שתוך כדי מגע אני גורם לכוויות למטופלי, דבר שהייתי רוצה 'לשלוט' בו. אם יש לכם הצעה לדרך אחרת שבאה אוכל להתחבר טוב יותר לאנרגיה האונברסלית כך שאוכל לחוש אותה ולכוונן אותה בהתאם למטופל אשמח לשמוע עליה. אשמח ומודה על כל דיעה המון המון תודות של אור ואהבה ((:) אוח

danigl

New member
קצרה ידי מלתת לך עצה בנושא

אוח יקר אני לא יודע איך. אולי ד"ר שי פסטרנק ידע. כדאי לבדוק. כל טוב דניאל

למעלה