ויפאסנה

yatsek bar aba

New member
ויפאסנה

אינקה היקר, לכבוד צאתו לדרך של הפורום החדש הייתי מציע הצעה קטנה לשיפור: להשתדל לא להיות שלילי. בעבר ניהלנו פולמוסים בעניין הויפסאנה ודעתך בעניין זה ידועה. כמו-כן נדמה שאין מחלוקת כי אין לך ניסיון של ממש בתרגול הטכניקה וכך גם לא עשית את הקורס (אם כי נדמה לי שאתה חושב שאתה יודע מספיק בכדי לחוות דעה). לכן, אני מציע שכל אחד יספר על מה עשה לו טוב (והויפסנה בהחלט עשתה לי טוב) ולא מה רע בטכניקות אחרות. זה לא אומר שכאשר קיימת כת מסוכנת, אוכלת מאמיניה, לא מותר ואפילו צריך להתריע מפניה. אני חושב שדרושה מידה רבה של בורות בכדי לתאר את הויפסאנה ככזו. לכן אני מציע את הכלל הבא: כל מי שעבר קורס/תרגול/טכניקה ובפרספקטיבה מספקת סבור שהוא ניזוק ממנה - אנא יעלה יבוא ויספר לנו ממה לחשוש. כל השאר ייסתפקו בלספר מניסיונם האישי. יצק

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אזהרות ודעות אישיות

אהלן יאצק, וברוך שובך. אני מקווה כי עכשיו תמצא עניין להשאר בפורום ולא רק בויכוחים לנושא הויפאסנה. אני שמח שאתה מפנה תגובתך אלי, למרות למרות שאיני מנהל הפורום וספק רב אם אהיה. בכל מקרה, זכותם של אנשים להחוות דעה בנושאים שונים גם אם לא ניסו אותם על בשרם, אחרת אין כמעט שום מקום לדיון על רוב הנושאים שבעולם. ספציפית לגבי הויפאסנה של גוואנקה, הביקורת אינה על הטכניקה אלא על המסגרת. 10 ימים רצופים של אימוני מדיטציה הם יותר מידי עבור מי שמתחיל לגעת בתחום, וכשכמובן קיימת המסגרת הנוקשה (ראה התקנון) והלחץ החברתי/אישי להשאר. על כן אומר לך כי דעתי העקרונית היא שאין ללמוד מדיטציה בתנאים כאלו, בדיוק כפי שאתנגד לענישה בחינוך. גם אם לעיתים יצירת מסגרת לוחצת תביא לתוצאות "לימודיות" ניכרות כגון הישגים במתמטיקה, ספורט וכו´, הרי שאלמנט ההשגים אינו קיים (אינו צריך להיות קיים) במדיטציה, וגם בחינוך נמצא כשגוי לטווח ארוך ובהשפעתו על נפש התלמידים ואושרם בחיים. למתחילים אני ממליץ ללמוד את הויפאסנה בשלווה ובנחת אצל עמותת "תובנה" ומבטיחך שאין לי מניות בעמותה זו. מתקדמים החשים שהם זקוקים למסגרת כזו ומחליטים מתוך בשלות אישית, יכולים לעשות כמובן על העולה על רוחם. זוהי דעתי האישית והמקצועית. מותר לי? :)

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הכותרת מתייחסת

לאזהרה מפני טכניקות שונות וכו´.

למעלה