ויפאסאנה

מ א י.

New member
ויפאסאנה

שלום לכולם ראיתי שבשבוע הבא אמורים לעסוק בויפאסאנה ומאחר ואתמול נרשמתי לויפאסאנה ... החלטתי לכתוב עליה קצת פה לפני שנתיים הייתי בקורס ויפאסאנה בחצבה שנמשך כ10 ימים שבמהלך כול אחד מהם עשינו את הטכניקה של המדיטציה במשך איזה 10 שעות עם הפסקות כול שעה וחצי . במהלך הקורס יש שתיקה , לא מדברים עם אף אחד(למעט עם אדם שנבחר לכך מראש שאיתו קובעים אם צריך "דיבור" עם המורה של הקורס או שצריך דברים שקשורים לתחזוקה ובעיות שונות.) הצורך בשתיקה הוא גם מהבחינה של להוריד קצת את הפטפטת שממילא קוראת לנו בראש ובדיבור וגם בכדי שכול אחד יהיה בתוך עצמו ולא ינסה להשוות חוויות עם אחרים , למען האמת עד היום אין לי מושג איך אחרים חוו את הקורס ואת המדיטציה עצמה. לי זו היתה חוויה מדהימה. הקורס תרם לי מאד גם מהבחינה שאחריו במשך הרבה מאד זמן הרגשתי מאד מרוכזת וממוקדת ובעלת יכולת לעשות דברים הרבה זמן וברגיעה מסויימת , מה שלא יכולתי לעשות לפני (כי לרוב אני מאד היפראקטיבית ומעופפת ) אתמול החלטתי להרשם שוב מתוך איזה שהיא תחושה פנימית של : אני ממש זקוקה לזה שוב. (להתמרכז אני קוראת לזה) זהו . ממולץ בחום. מאי.

REBURN

New member
היי מאי

אני זוכר אותך אבל מהעבר המאוד רחוק מעורפל כן שבוע הבא נדבר על הויפאסנה ומתרגלים שחווה את הקורס יתקבלו בברכה נראה לי כי זהו החלק המיסתורי והמעניין ביותר כיצד כול אדם חווה את הקורס וכיצד הוא מרגיש לגביו מאוד העריך השתתפותך הפינה תחל ביום ראשון גם אם לא יצא לך באותו השבוע תמיד ניתן להוסיף דעות (אני תמיד רואה וקורא גם אחרי הרבה זמן ) את שלי אני מתכוון להוסיף כמובן חוויות דעות שאנשים יתרמו למרות שכול אדם חווה בדרך מיוחדת משלו (ואולי באמת מגיע הרגע שגם אני צריך רענון של קורסון) (ולי היתה חוויה מאוד מיוחדת-אבל בלי פטפוטים קשה לי יש לי דרך מיוחדת להתחמק מזה אבל זה סוד ) ובקיצור שבוע הבא חוויות של גולשים נחמד אם תציגי את מרשמייך

InnerKid

New member
שיהיה ../images/Emo50.gif בקורס הבא...

גם בי התעורר הצורך לחזור לקורס נוסף הקיץ, בדיוק מאותו המקום של להתמרכז שוב, להתפקס, לקבל שוב את המקום של השקט הפנימי על מלוא עוצמתו. אני עוד לא בטוח שאני באמת רוצה וגם שיש לי את הזמן לכך.. אין לדעת. יהיה מה שיהיה. שאלה לי אלייך, האם במהלך הזמן מאז הקרוס תרגלת ויפאסנה או כל מדיטציה אחרת בחיי יומיום?

REBURN

New member
כמובן

במשך השנים אני מתרגל בקביעות יש לדבר הרבה סיבות ולא הערה או הארה בתקופה האחרונה אני תשוש ולא מתרגל בקביעות לכן אני צריך "רענון" אבל משתדל לתרגל גם בתקופות קשות על בסיס של פעם ביומיים שלושה יש תקופות קלות שאני מסור פעמיים ביום ויש תקופות שקשה לי להתמיד אז רק אחת ליומיים שלושה ולכן אני מאמין שאצתרף לקורס בשבועות הקרובים אני דווקא מעוניין להצתרף על בסיס התנדבות ללא שתיקה אולי כמה ימים בודדים יש לי לימודים
ועבודה והרבה מחוייבות ב-
לילה טוב

InnerKid

New member
נתת לי רעיון עכשיו שלא חשבתי עליו

להצטרף לכמה ימים בודדים לסיוע...

למעלה