ויסקי ואופן הכנתו

conatus

New member
ויסקי ואופן הכנתו

אתמול היה לי דיון עם מכר על ויסקי והדיון הסתיים בכך שאמרתי שאבדוק את טענתו ולכן הגעתי לפה. אז ככה : הוא טוען שהמים שמהם מיוצר הויסקי משפיעים על טעמו ואם ניקח מים ממקורות שונים ונותיר את שאר הרכיבים ( שעורה ושמרים ) נקבל ויסקי השונה בטעמו. העניין הוא שאני מסכים עם הטענה הבסיסית שמים ממקורות שונים ( מים טובים לשתייה בשני המקרים ) יכולים לשנות את טעם המשקה אבל לא ברמה שאנו נוכל להרגיש בה ובטח שלא ברמה שתגרום ( שוב בהנחה ששאר הרכיבים זהים ) להבדל ( שנוכל לחוש בו ) במוצר המוגמר.

guri1

New member
נותן הטעם העיקרי בוויסקי

הוא הקבול שאיתו מ"תדלקים " את הכבשן שעליו שורפים את הדגנים וכמובן יש את היישון בעץ המים הם מרכיב חשוב מאיפה הם מגיעים וכד אבל לא ברמה שהחבר טען

MEIMIS

New member
לכל חברת ויסקי....

יש מעיינות משלה... זה אירופה היא עשירה במים... ובהחלט המים משפיעים על טעמו של הויסקי... אבל לא בצורה ממש בוטה...

MEIMIS

New member
בבקשה..

מי לא?!
חח :) תלוי איזה יש גם כאלה שאני לא אוהב...

Boogieman

New member
מה שאני חושב

זה שהנים לא כ"כ משפיעים על הטעם אבל משפיעים יותר על התחושה ועל מידת החלקות וכיו"ב. אגב,החברות הטובות לוקחות את עניין המים מאוד ברצינות.

cloclo

New member
יקירי המלומדים, המים

משפיעים על הוויסקי באופן משמעותי ביותר - גם על הטעם, גם על המרקם, על הכל. הדוגמה המשמעותית ביותר היא הטעם של ויסקי שמקור המים שלו נמצא קרוב לים. מליחות שאי אפשר להתעלם ממנה. יש סברה שאומרת שהמליחות מגיעה דוקא מהאויר והמלח שנסחף בו מהים למזקקות שנמצאות קרוב אליו, וזה תהליך שקורה גם במהלך היישון. יתכן. ועדיין, כבודם של המים במקומם וכו´. תנסו לעשות טעימת ניסוי לפי מקורות מים. קצת איזוטרי אבל יכול להיות מעניין.

למעלה