ויסלה.

donut

New member
ויסלה.

שלום, שאלה בקשר לכלב ויסלה, הוא כבן 3, ומכיון שהוא מכה בזנב בחוזקה, והזנב של הסוג הזה הוא דק והם מכים בו חזק הוא מדמם תמיד מהזנב. מכיון שבארץ יש חוק נגד כריתת קצה הזנב, אף וטרינר לא הסכים לבצע זאת, למרות שמדובר במצב רפואי ובמצב בו הכלב פוגע בעצמו ואינו יכול לשלוט בכך (לדעתי זה אכזרי יותר מלכרות את קצה הזנב) ואם נעשה זאת עכשיו מכיון שהוא סיים כבר לגדול יווצרו כאבי פאנטום בזנב. רציתי לדעת האם יש פתרון נוסף ? זה כואב לו נורא ובלתי אפשרי להמשיך עם המצב הזה כך. בנוסף, האם יש אתר רשמי לאגודת הגזע או משו כזה? תודה.

zooom360

New member
היי

יש גולשת בפורום כלבים שגולשת לפעמים גם כאן, יש לה ויסילות ואני חושבת שכדאי שתתייעץ איתה. שתהיה רפואה שלמה

בעיה מוכרת אצל בעלי זנב "שוט"

ואכן במקרים מסויימים זו אינדיקציה רפואית לקטיעה חלקית של הזנב. לגבי כאבי פאנטום - אני לא מכיר בעיה כזאת אצל כלביםבהקשר של זנב. הנושא מתואר אצל אנשים ונעשה קשר לחוסר מנוחה לאחר קטיעת גפיים, אבל לא נתקלתי מעולם בבעיות לאחר קטיעת זנב - וזה לא נדיר במיוחד (לרוב אחרי תאונות דרכים). אני מאמין שתצליח למצוא מי שיסכים לקצר לו קצת את הזנב אם הוא אכן פוצע את עצמו כל הזמן. זה באמת כואב מאד.

donut

New member
תודה

הוטרינרית הנוכחית שלנו אמרה שיכולים להיות לו כאבי פאנטום. האם אתה כוטרינר מוכן לעשות זאת?

למעלה