ויסטרום 1000 - עזרה

עמית1205

New member
ויסטרום 1000 - עזרה

שלום לכולם,
רכשתי ויסטרום 1000 שנת 2008. לכלי הייתה בעייה שהתסמנה כבית מצערת.
בתחילה הטורים לא היו יורדים ישר לאחר עזיבת מצערת ולאחר נסיעה ארוכה (50 ק"מ) הכלי היה נכבה (בגלישה או עצירה)
לאחר מכן מניע ללא בעיות אולם נכבה מיד אם לא מחזיקים קצת גז.
בנסיעות קצרות מ - 50 ק"מ ניתן לנסוע איתו כל היום ואין שום בעיה וגם הבעיה של הטורים נפתרה והיום הוא יורד חלק.
הוחלפו כבר בית מצערת + חיישן מצערת, חיישן קאמשאפט, וחלקים נוספים שהוחלפו ע"י הבעלים הקודם
הסוויץ' בדרך להחלפה גם הוא ואני מסופק אם זה מה שיפתור את הבעיה.
האם מישהו נתקל במשהו דומה ?
רעיונות לפיתוח יתקבלו בברכה
תודה
עמית

zzzny

New member
האם נבדק " מנוע צעדים" ?

"idle speed control actuator , stepper motor"

במערכת לא מוזרקת ,מאייד (קרבורטור) יש את מעגל הסרק, בכלים מוזרקים יש מנוע צעדים...

עמית1205

New member
צודק

עוד נושא לבדיקה למרות שאני מניח שמנוע צעדים היה גורם לבעיה קבועה ולא רק לאחר נסיעה ארוכה.
דבר נוסף ששכחתי לציין שזה קורה רק בנסיעת שיוט, לא קורה כאשר לוחצים את הכלי

zzzny

New member
לא בטוח שהאנחה שלך נכונה...

זה בגדול מעיין ברז שנפתח ונסגר ע"י פיקוד חשמלי שמגיע ממחשב ניהול המנוע.
אני לא מכיר מספיק טוב את הכלי המדובר...
אבל מכיר בכללי. לפעמים צריך לפרק, לנקות פיח ולהחזיר או אולי לאפס באמצעות מחשב יעודי...

ברכיבים חשמליים לא תמיד הבעיה היא קבועה, כלומר שיש נתק מוחלט אז כן, עובד או לא עובד (כמו נורה למשל) אבל ישנם תופעות ומקרים של זייופים מסיבות שונות...

עמית1205

New member
זה הופך לבעיית דיאגנוסטיקה

ואני מנסה למצוא כמה שיותר דברים שניתן לבדוק,
ברור לי שבסוף זה יכול להיות איזה נתק מטופש אבל עד שנגיע אליו תצא לי הנשמה...

Red Ross

New member
ייתכן וברכיבות ארוכות, משאבת הדלק מתחממת והתפקוד שלה נפגם.

מנשה ש

New member
בעיה ידועה ובעלת פתרון

זאת בעיה ידועה ב-DL1000 ומוכרת מידע אישי. הייתי בעלים של שניים כאלה בעבר, והבעיה הייתה קיימת עם הראשון בלבד, כי היא נפתרה ברמת המפעל באחד המודלים האחרונים בלבד. באופן אישי, לא טרחתי לפתור את הבעיה ומכרתי את הראשון כפי שהוא. תעשה חיפוש בפורום של קומונת ויסטרום ישראל או פשוט תעלה את השאלה שוב. אחד המשתתפים כאן ושם, ניק Dresdner (אם אינני טועה) נתן הסבר מפורט ופתרון עובד לבעיה שלך.

Dresdner

New member
בדרך כלל החשוד המידי הוא הTPS בוי סטרום 1000

אבל לפי מה שאתה כותב הכל כבר הוחלף הכל, אז אם נניח שהכל הוחלף בחדש (אם לא בעצם החליפו חלק תקול באותו חלק) אז מדובר רק בכיוונים (איזון גופי מצערת, כיוון הTPS וכיוון מערכת הFAST IDLE) אבל אם אתה שואל אותי עדיין הייתי חושד בTPS מכוון שהבעיה שאתה מתאר קרתה לכל כך הרבה וי סטרומים והפיתרון היה TPS חדש.

עמית1205

New member
איפה מטפלים?

הכלי מטופל כרגע במוסך frt בראשון,
אתה מכיר מישהו שמתמחה בטיפול בבעיה ?
יש לך מושג לגבי עלות של TPS חדש?

Dresdner

New member
לא יכול להמליץ לך כי אני לא מכיר את המוסכים

בישראל רק מזכרון רע של לפני 10 שנים, ממה שאני זוכר TPS מחו"ל עומד על 60-70 דולר.
הבעיה עם הTPS לא ניתן לאיבחון כי ברגע שהם יחברו וולט מטר ויבדקו עם הוא תקין הוא יראה תוצאות תקינות, משהו קורה שם אחרי שהוא מתחם או עומד על גז קבוע למשך זמן מסויים לכן יכול להיות שתחליף ולא תראה כל שינויי (ואז תאשים אותי
) לכן אם אפשר להלוות TPS לתקופה קצרה זה יהיה עדיף, ההתקנה שלו מהירה רק צריך לכוון אותו לאחר ההרכבה וגם זה לוקח לא יותר מ10 דקות.

עמית1205

New member
לדעתי החליפו גם TPS

לדעתי החליפו גם TPS אני רק לא יודע אם הוא היה חדש או משומש,
אין הרבה סיכוי שאאשים אותך כי אני כבר מיואש,
קניתי את הכלי לפני שבועיים ומאז הוא במוסך ולא מצליחים לעלות על הבעיה, בפעם האחרונה מחשב הדרך הראה שהסויץ' לא תקין...

sentinel

New member
שאלה: כל הדיאגנוזות והחלקים שהוחלפו (לחינם)..

זה בא על חשבונך, חשבון המוסך?

למעלה