ויסות חושי?

asandel

New member
ויסות חושי?

שלום רב, אשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מרפאה בעיסוק שעובדת מספר שנים בתחום הילדים, פנו אלי הורים של ילד בן 4 וחצי שאני מכירה בהתייעצות מקצועית (אני לא המרפאה בעיסוק של הילד). הגננת של הילד קראה להם לשיחה וציינה שבנם אוהב לדחוף את האצבע לגרון בעיקר במפגשי הריכוז, היא אומרת שהוא עשה זאת כמה פעמים בחצי השנה האחרונה ופעם אחת אף כמעט הקיא בגלל זה. השבוע היא ראתה שבזמן פעילות בחצר הוא תפס שרוך עם חתיכת מתכת בקצה וגם הכניס אותו עמוק לגרון, עד שהיא חששה שהוא יחנק ממנו. היא אמרה לו שיוציא את זה כי זה מסוכן, אבל לא עשתה מכך עניין. הגננת הציעה להורים להתייעץ עם מרפאה בעיסוק כי היא חושבת שאולי יש לו קשיים בויסות החושי ולכן הוא עושה זאת.יש לציין כי הוא לא מכניס חפצים לפה ומוצץ ולועס , אלא מכניס אותם עמוק יותר. לטענתה אין עוד סימנים לקשיים בויסות החושי בגן . בבית ההורים מעולם לא ראו התנהגות זו והם מציינים שאין לו קשיים מיוחדים. מהכרות שלי עם הילד, אני יודעת שהוא אוהב מגע חזק, אוהב להתקל בחפצים וליפול, אולי מעט יותר מילדים אחרים. מעבר לכך הוא מתנסה בחומרים, אוהב סוגי מגע שונים, נהנה מאוד בגני שעשועים, אוהב חברים, משחק בכל המשחקים. הוא ילד מעט ביישן עם מבוגרים, אבל יוצר קשר מהיר עם הילדים. יש לציין כי לפני כחצי שנה הוא עבר הערכה של מרפאה בעיסוק במסגרת קופת חולים כי ההורים חשבו שאולי יש לו קשיים גרפומוטוריים וטונוס שרירים מעט נמוך, אבל בסיום האבחון לא הומלץ על טיפול, אלא על הדרכה לבית וגם נושא הויסות החושי לא עלה. לפי מה שידוע לגננת ולהורים לא היו ארועים חריגים לאחרונה בחיי הילד, הוא אוהב ללכת לגן, יש לו חברים, הוא משתתף יפה בכל הפעילויות. אני הצעתי להורים לבקש מהגננת לעקוב ולראות באילו מצבים בדיוק ההתנהגות מתרחשת בגן כדי להבין את ההתנהגות יותר, ממש לתאר מה היה. אני יודעת שהפרטים על הילד לא מלאים, אבל אולי יהיו לכם רעיונות. האם לדעתכם העניין יכול להיות על רקע קשיים בויסות החושי? האם לדעתכם העניין מצריך הערכה מעמיקה בתחום זה או בתחום אחר. תודה מראש על ההתייחסות.

זו קומונה

שנקראת "הדרכת עמיתים ריפוי בעיסוק" כאן בתפוז. את צריכה לגשת לקומונה ולבקש אישור כניסה.

תסתכלי באחת ההודעות של יעל ניסן

למטה (בחתימה שלה) מופיע קישור לקומונה. קומונה להדרכת עמיתים: http://communa.tapuz.co.il/peers

א ל י ו ש

New member
זה מזכיר לי...

אני לא יודעת אם מדובר בקושי בויסות חושי או לא אבל זה מזכיר לי כשלי יש מידי פעם גירוד נוראי בחך האחורי כתוצאה מאלרגיה - באותו רגע בא לי לדחוף שם שיפוד.

asandel

New member
ויסות חושי?

שלום, האמת היא שנושא האלרגיה יכול להיות כוון מעניין, כיוון שיש לו אלרגיות לפעמים (לא עשו בירור מעמיק למה). כמובן שצריך לבדוק את כל הכוונים. תודה בכל אופן.

וואללה

ולהגיע למקום הזה בין הגרון לאוזן שאי אפשר לגרד שם? פשוט נורא! מי שלא חווה זאת לא יודע מה זה השיגוע הזה.

למעלה