ויסות הקשב

גוקית

New member
ויסות הקשב

שלום רב ביתי בת 4 ילדה שמחה וחמודה מאד.הרגשתי שבזמן סיפור היא לא תמיד איתי, ניגשתי לאבחון ואמרו שישלה בעיה ב"ויסות הקשב " מה אני צריכה לעשות? ובמה אפשרי לעזור לה האם זה יכול להתפתח בעתיד כבעית קשב וריכוז בלי מודים.אשמח לקבל תשובה-בתודה.הגננת אומרת שהיא מקסימה אך יש לה מצבי רוח עולים ויורדים.

חוזרים למאבחן ושואלים על טיפול.

אחת המטרות המרכזיות של האבחון היא טיפול.

zivadina

New member
ילדה בת 4

אני חושבת שכדאי להבדק אצל רופאת התפתחות הילד ו/או אצל פסיכולוג התפתחותי. דווקא הקשב לא מדאיג אותי כמו שמצבי הרוח בזמן האחרון. בעיות רגשיות עלולות להשפיע על מידת הרכוז. בגיל 4 לא נוטים להגדיר הפרעת קשב ורכוז, כי הילד נמצא עדיין בתהליך התפתחותי.

בת 4

גוקית שלום רב, 1. על מנת לבצע אבחון מלא של הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך חשוב לכלול גם הערכה התפתחותית ורגשית וגם לשלול אבחנות אפשריות אחרות. לא ברור משאלתך האם הבחנת בבעייה רק בזמן קריאת סיפורים או גם בסיטואציות אחרות? 2. אם תוצאות האבחון שעברת מדברות על קשיי וויסות חשוב לבצע הערכה של התחום הסנסורי שיכול להיות מאוד מרכזי בתמונה וטיפול בו יכול מאוד לסייע. 3. מצבי רוח משתנים יכולים להיות חלק מהתמונה הכללית של הפרעת קשב וריכוז, אך גם כאן צריך להבין יותר לעומק למה הכוונה והאם, למשל, שינויים קיצוניים במצבי הרוח מתרחשים רק בסביבת הגן או גם בסביבות אחרות? 4. רצוי לבצע את האבחנה הסופית ע"י גורם רפואי מוסמך. בברכה, ד"ר גל מאירי

zivadina

New member
תודה לד"ר מאירי על הייעוץ המקצועי

ד"ר גל מאירי הוא מומחה בפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. אחראי על היחידה הפסיכיאטרית לגיל הרך במרכז הרפואי והאוניברסיטאי "סורוקה".

מי עושה אבחון סנסורי? מרפאה בעיסוק?

והאם הטיפול בתחום הסנסורי הוא בתחום הריפוי בעיסוק ? תודה מראש על תשובתך

למעלה