וינקר

mr-j

New member
וינקר

למה בכל המכוניות תמיד נראה כאילו רק אחרי יצור הרכ גילו ששכחו לעשות מקום לוינקר(פנס איתות) זה שתקוע לו כעצם זר מעל לגלגל הקידמי ולמי שלא מבין על מה אני מדבר-צאו החוצה הביטו ברכב שלכם (או של משהו אחר) ותגלו שהפנס היחיד שבולט מחוץ לגוף הרכב זה הוינקר ודרך אגב-היום גיליתי רכב בלי וינקר-וולוו 244 שנת 80-חוץ מהרכב הזה כולם נתברכו בפלולה המהבהבת יש תשובה? יום נפלא לכוווולם

shonshon5

New member
ידידי, אתה טועה בגדול!

מבירורים שעשיתי עולה כי קודם המציאו את הוינקר, ורק כשנוכחו לדעת שאין לו שימוש מי יודע מה, החליטו לפתח את המכונית, ולחבר לו אותה. אבי

אתה מתבלבל עם הוישר

אבי מה יהיה? הוישר הומצא ע"י מפתחי הזכוכית בשת"פ נדיר עם יצרני הגומי
נראה לי שבניגוד לאורות קידמיים שמטרתם לשרת את היושב במכונית (לראיית הדרך) והאחוריים (כדי שיראו אותו מאחור), האיתות מטרתו לשרת את שאר העולם הגדול שסובב את המכונית- שכולם (מימין ומשמאל, מקדימה ומאחור, משאיות כהולכי רגל) יוכלו לראות - אז הם קצת בולטים ושונים. זאת סיבה להשמיץ אותם? קישה

Alto

New member
הוינקר בצד זו המצאה ישראלית

ולכן הוא לא חךק אוריגינלי.

mr-j

New member
בדקתי......ולא

בתמונה המצורפת (גם מצורפת וגם מצרפת...)שהורדה מהאתר ניתן לראות שגם אצל שכנינו בגולה מתנשא באון וינקרון מעל לגלגל נבדק גם באתרים נוספים אבל לא רציתי להעמיס תמונות אז אני גם מחכה וגם מצפה לתשובה(אע"פי שהעניין עם מה קדם למה כמעט ושכנע אותי ואת התרנגול שלי - שמחה ) סלאמת וכלטוב לכולם

mr-j

New member
יכול להיות

לא בדקתי... אבל אם תצא אל הרחוב ותביט סביבך תגלה שהוינקר (אתת) "מודבק" לכנף הרכב ולא משתלב בעיצוב הרכב-בחלק מהרכבים הוא אפילו מרובע בשיטוט ברחוב תוכל לגלות שיש מס´ רכבים מצומצם בהם זכרו את הוינקר(אפלאוז לדוגמא) ושם יש שקע קטן בכנף סביב הפלול המהבהב זה מטריד אותי כבר הרבה זמן ועדיין לא נמצאה תשובה במוחי הקודח

© DrorZi

New member
פשששש, איזה דיון...

בוולוו המוזכרת צריך ע"פ חוק להיות ווינקר בצד. זו אינה המצאה ישראלית אם כי היא לא חלק מהתקינות בכל העולם היא מקובלת בחלק מהארצות (לא זוכר איזה אבל בישראל בטוח
) העניין מתחיל ונגמר בעלויות, יותר זול לקחת וינקר מהמדף, כזה שמתאים לשים על כל משטח פך ישר, לקדוח לו חור והופלה יש וינקר מאשר לתכנן את הכנף מראש לשטנץ מסויים, לדאוג ליציקת וינקר בגודל ובצורה המתאימים, וכו וכו. בגלל שהדבר אינו מחוייב בכל המדינות אז במכוניות שהיצור העיקרי בשבילן לא מחייב כזה והן "בטעות" נמכרות במדינות ששם יש חובה אז מדבירים להן את הווינקר כמתואר. שימו לב לוינקר הצד של מרצדס שעלה למראה בכלל (הם רשמו על זה פטנט לידעתי)
דרור זי, מנהל פורום רכב תפוז. (207)

למעלה