ויניל / דיסק

Chocoholic

New member
ויניל / דיסק

אפשר לראות את זה כמעין סקר, בכל אופן, זו שאלה שמעסיקה אותי הרבה בזמן האחרון: יש לכם/לכן תקליט X של להקה Y. התקליט באיכות סבירה (ואף טובה). האם תטרחו לגשת לחנות האהובה/הקרובה לביתיכם ותקנו את גרסת התקליטור? האם זה תלוי בלהקה/אלבום? נניח וקניתם את התקליטור, האם תמשיכו לנגן גם את התקליט, או שזה נידון להעלות אבק על מדף נידח (או גרוע מכך)?

malolds

New member
לא

כי ע"פ החוק (כך אמרה לי האישה הנחמדה באקו"ם) שם יש לך תקליט כלשהוא של להקה כלשהי אתה יכול לקנות את הדיסק אבל אתה יכול גם להוריד אותו מהאינטרנט(כן זה חוקי!) ולצרוב לעצמך בחינם, אבל אך ורק לעצמך! בגלל שכבר רכשת את האלבום הנ"ל.

moshel

New member
ויניל / דיסק

אני לעולם לא אוותר על תקליטי הויניל שלי כי העטיפה המקורית והגדולה תמיד תדבר אלי יותר מהעטיפה הקטנה של הדיסק בקשר לצליל צליל של תקלוט ויניל לעולם יהיה יותר חם מההקלטה הדיגיטלית של הדיסק ולנגן תקליט במקול אן כמו שאנו מכנים אותו פטיפון זה טקס להוציא אותו מהעטיפה לנקות אותו להפוך צד לאחר 20 דקות כל הפעולות הללו נותנות נופך רומנטי לתקליט הויניל ובגלל שאני אדם רומנטי בנישמתי לעולם לא אמכור את תקליטי הויניל שלי ותמיד אשתמש בהם לגבי נוחות שימוש ו איכות צליל הסיפור שונה לחלוטין בעצם היותי D.J הרבה יותר נוח לי לעבוד עם דיסקים מאשר תקליטים ומה גם שלפעמים הדיסק יוצא ב RE MASTER אשר משפר את איכות הצליל כך שלי באופן אישי יש גם יורו וגם דולר :) ולסיכום לשמוע תקליט זה טקס רומנטי כמו לעשות אהבה עם אישה שאתה אוהב ומוקיר ולשמוע דיסק זה סתם זיון שלפעמים הוא מעולה אבל לעולם אין בו את הרגש שיש לך כשאתה עושה זאת עם אישה אהובה ואהבה ראשונה לנצח נשארת בתודעה כך שאני לעולם לא אחליף את התקליטים הישנים שלי שבעמל רב רכשתי אותם וברוב המקרים זה היה כתוצאה מכך שהלכתי לבית הספר ברגל כדי לחסוך את הכסף של האוטובוס כדי שאוכל לקנות לי תקליט חדש כל חודש שלך מושל

השריטה

אני שומע עכשיו את daja vu של קרוסבי סטילס נאש ויאנג מהפטיפון הישן, בדיוק בנקודה בה יש לתקליט שלי את השריטה המעצבנת הגעתי לקרוא את ההודעה שלך... כשקניתי קומפקט דיסק אי שם לפני 10 שנים (בערך) קניתי גם כמה דברים שהיו לי בתקליטים, ואז גילתי משהו די מדהים על עצמי, אני קשור לא רק למילים של השירים או ללחנים שלהם, אלא גם לשריטות שבתקליט, לרעשים הקטנים האלה שעושה הפטיפון תוך כדי ניגון, על קומפקט דיסק זה נשמע יותר נקי, אולי יהיה מי שיגיד יותר טוב (אני לא חושב אבל ממש לא משנה), אבל אין בזה את הנוסטלגיה, אני כבר בחיים לא אחליף תקליט שיש לי בדיסק, זה פשוט לא אותו דבר, מה שמעלה אצלי אבק הם הדיסקים המיותרים שקניתי לאלבומים שהיה לי כבר בווניל. יחד עם זה, אני ממעט לקנות תקליטים חדשים, אני קונה בעיקר דיסקים (אם יש), זה נראה לי קצת אנכרוניסטי לקנות תקליטים, כמובן שלא הכל אפשר להשיג בדיסקים ואז אני קונה תקליטים יד שניה ומתרגל לשריטות חדשות, שהופכות לחלק ממני.

הממ..

אם הדיסקים שקנית כדי להחליף את התקליטים, אכן מעלים אבק, אפשר אותם?

יקירי

צר לי אבל הדיסקים שלי, ימשיכו לעלות אבק אצלי. בדיוק כמו שהחתימה שלך עושה אצלך...

LadyG

New member
אוסף התקליטים שלי

בבת עיני. לא קניתי אף פעם דיסק אם התקליט שנמצא אצלי הוא באיכות סבירה. בשלב מסויים הפסקתי לקנות תקליטים. זה נראה לי לא לעניין אבל את אוסף תקליטי הויניל שלי, שנאספו בעמל רב, באיטיות ובשקדנות לא אמכור אף פעם. לכל תקליט (ויש כמה מאות) יש סיפור משלו, אני מרגישה קשר לעטיפות, למילים, לתוספות המדהימות שהיו בפנים כשקניתי את ההדפסות מתוצרת חוץ. בקיצור אין עליהם.

למעלה