וינונה, לשאלתך מיום 2/11

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
וינונה, לשאלתך מיום 2/11

על העיר נאג´ באניה. אם מעניין אותך עדיין, הנה מספר פרטים בהונגרית NAGYBANYA ברומנית BAIA MARE עיר מכרות, שליהודים הותר להתישב בה רק במאה ה19. בעקבות היתר זה, ובעקבות היותה עיר מכרות, הפכה לעיר המספקת שפע של פרנסה ליהודים. הקהילה היהודית נוסדה רשמית ב1860 אם כי היו שם יהודים בודדים גם קודם לכן. בית הכנסת הגדול נבנה ב1886 ב1941 התגורו שם 3623 יהודים בתוך אוכלוסיה כללית של 21.400 נפשות. רבה הראשון של הקהילה, הרב צבי יהודה הלוי איש הורוויץ שנפטר בתרנ"ו 1806 לאחריו כיהן כרב רבי שמואל לוי ויינברגר, ולאחר שעבר לרבנות דונאסרדאהעלי התקבל לרבנות רבי בנימין פוקס בשנת 1909, וב1918 עבר לגרוסוורדיין לאחר שאביו נפטר. לאחר מלחמת העולם הראשונה התקבל לרב הרב משה אהרן הכהן קרויס [ואיני יודע אם הקראוס ההונגרים שהעלו כאן לאחרונה, והקרויס, אחת הן] בנו של הרב של לאקענבאך. ואגב, אחד הרבנים הגדולים, הוותיקים והידועים שבבני ברק הוא הרב נתן גשטטנר (גם מהונגריה, ורב שיכון אגודה שם היה ריכוז של עולים מהונגריה. ברחובות שם דיברו רק הונגרית) היה חתנו של הרב של לאקענבאך.

הדס ח

New member
וינונה

לפני שנה בערך ראיתי ספר על "בניה מארה". הספר נמצא ברשותה של מישהי שלמדה איתי אבל כרגע נמצאת בארה"ב. אם לא תוכלי להשיג את הספר אנסה ליצור קשר איתה ולקשר ביניכן. גם משפחתה משם והיא היתה שם בסיור שורשים עם אביה. הדס

וינונה

New member
תודה לשניכם. ../images/Emo140.gif

הדס - יש לי את ספר הקהילה. אני מחפשת מידע מעבר לספר. אגב - מה שם משפחתה מבית של חברתך? אם אינך רוצה לפרסמו כאן אשמח אם תעבירי לי במסר. אני אגב, בניגוד לרבים מכם די עצלנית בנושא העץ....

motyka

New member
רבי שמואל לוי ויינברגר

השם מצלצל מוכר מעץ המשפחה שלי. האם מישהו יודע להוסיף עליו פרטים? האם יש ייחוס לצבי אלימלך שפירא?

א77

New member
אין לי את הספר

אבל אני יודע שהוא מוזכר בספר ישיבות הונגריה (פוקס, ירושלים, תשמ"א) חלק א´.

motyka

New member
האם מישהו יכול להגיע לספר?

הספר לא מופיע בקטלוג של ספריית אוניברסיטת חיפה.

friend9

New member
אתה יכול

בספריית אוניברסיטת חיפה: פוקס, אברהם ישיבות הונגריה בגדולתן ובחורבנן BM 95.H8F85

ספרן

New member
והנה פרטים

בספר של פוקס לא תמצא הרבה. ספר שלם על משפחת הרבנים ויינברגר, ייחוסיה בניה ובני בניה, נכתב על ידי אהרן צבי איילון (ויינברגר) מבאר שבע, ונקרא "עולמי". יצא בשנת תשנ"ח על ידי "זכרון - מפעל להנצחת יהדות הונגריה" בבני ברק. טל´ 03-6189194 במבט ראשוני נראה שיש יחס למשפחת הרב בכרך ולמהר"ל. יש פה המון תרשימים וקשרים בין משפחות רבני הונגריה. לא רואה קשר למשפ´ שפירא. בכל אופן - הספר בידי.

motyka

New member
אחת מנכדותיו של צבי אלימלך

אחת מבנותיו של צבי אלימלך נישאה לוינברגר. מדובר על בלה, ביתו שנישאה בנישואים ראשונים לנחמיה ויינברגר. ולהוסיף על הבילבול, ביתה (מחלה) נישאה ללוי יצחק והיה לה בן בשם נחמיה ויינברגר וגם חתן בשם נחמיה ויינברגר

א77

New member
הונגריה

א. המפעל שבבני ברק, מנהלו ומקימו הוא קינטליכר, נכדו של הרב של סעווען בהונגריה. ובעבר הזכרתיו כאן כשאחיו נפטר. אמש הגיעה לידי מציאה של תמונה שם יושבים הדמשק אליעזר מויזניץ. הרב של סעווען הרב קינסטליכר. האדמו"ר מזלטיפול חתנו של הטשורטקובר ורבי ישראל הוסיאטינר. וכל זה בחתונת בתו של הזלטיפולר, עם חתנו הרב ביברפלד רבה של מינכן שכבר הספיק ללכת לעולם שכולו טוב לפני מספר שנים. בהזדמנות אצלמה עם הדיגיטל ואציג אוליי. ורגע. מאחורי הנ"ל נצפים בין השאר רבי יוסף וולטוך (למי ששמע) רבי שלומקה שרייבר ו___קורן מחיפה מחסידי הוסיאטין. התמונה צולמה לפני כ55 שנה. ובקשר לספר ישיבות הונגריה של פוקס, אז ויינברגר נמצא שם למיטב זכרוני שאני מקווה שהוא עוד בסדר, בחלק א´ עמוד 81. בכל אופן וודאי יש מפתחות לשמות וניתן לאתר בקלות. וכדאיי בכל זאת לבדוק גם שם אם יש גישה לספר.

ilanr

New member
גם אני מחפש פרטים על משפחת סבי

הרשקוביץ מאיר. מצ"ב תמונה כנראה של אחותו שרי. שימו לב לשם העיר בהונגרית ולתרגום באנגלית. (כמו ש א77 ציין בדיוק). מה שמוזר בתמונה הוא, שסבי טען (לדברי אימי) שכל משפחתו נספתה בשואה ואילו על התמונה מצויין התאריך 1948.

למעלה