וינה ואמסטרדם

Siren

New member
היינו לפני שבועיים

באמת מקום נעים שעושה המון חשק להכנס. אני זוכר שמבעד לחלונות רואים את המאפייה ואת כל ההכנות המוקדמות. אנחנו שתינו שם מרק עגבניות הציל אותנו מהקור של פברואר

Nרב

New member
אח,

עיר יפה גפ בשלג

Nרב

New member
ועוד ניסינו - אינדונזית

Puri Mas שנמצאת ברחוב עמוס במסעדות ליד ליידספליין ושמציעה "שולחן אורז" (מסורתי?). הלכנו לפי המלצה של טיים אאוט (שמציין שאפשר להזמין שולחן אוכל ליחיד, ככשאר המסעדות דורשות מינימום זוגי...) ואפשר לסכם שהיה נחמד מאד... בחרנו באופצית התפריט הזולה - 18.5 יורו לשולחן האורז לכל אחד (היו כ- 4-5 רמות תפריט, ההבדל בין מה שבחרנו לרמה מעל היה תוספת מרק) - כולל אורז מאודה ומטוגן, 4 מנות בשר (עוף, חזיר, בקר, כולם היו טעימים), מנת שעועית ירוקה עדינה, מנת 2 חצאי ביצה קשה עם רוטב מעל, ירקות עם רוטב גאדו גאדו, וסלט ירקות מוחמצים טעים. היו גם 2 חתיכות בננה בטמפורה, ו-2 סוגי פנכות עם toppings שהשתלבו יפה עם המנות - קוקוס קלוי ומקלוני בצל (כמדומני). לקינוח הלכנו לאכול פופרס בכיכר
מסעדה שיש סיכוי רב שאחזור אליה
Puri Mas Lange Leidesdwarsstraat 37-41, פתוחה 17:00-23:00

מיצמיצ69

New member
את בטח

מתכוונת לפופרטייס POFFERTJES ולא פופרס..... פופרס מריחים וזה לא חוקי (בארץ...בהולנד כמעט הכל חוקי...)

Nרב

New member
../images/Emo41.gif והקינוח שכחתי ../images/Emo27.gif

הנפוליטנר של MANNER מוינה. עוד לא פתחנו אבל נראה מבטיח

zoe1111

New member
גם לי יש המלצות לאמסטרדם ../images/Emo13.gif

סתם הצצתי פה והיתי חייבת להוסיף המלצות.. כי גם אני הייתי באמסטרדם לפני שלושה שבועות! אז היה מעולה, נדהמנו ממגוון המסעדות והטעמים (ועוד אחרי שלפני שנה היינו בספרד ולא סבלנו א האוכל שם!). ההולנדים כנראה אוכלים הרבה גבינות, מיונז ובערך כל מה שמלא שומן וכולסטרול.. אבל מה לעשות, זה טעים
המסעדה שהכי אהבתי הייתה Cafe Bern, ב-nieuwemarket 9, ממש ליד כיכר הניומרקט. המסעדה ידועה בזכות הפונדו והאנטריקוט בשמנת (שמגיע נא ומתבשל על השולחן) שלהם ובאמת על כל השולחנות במסעדה היו סירי פונדו. הפונדו עלה בסביבות 12 יורו והאנטריקוט קצת יותר. המטבח נפתח ב18:00 ואנחנו הגענו שעה לפני אז נאלצנו לעשות סיבוב ולחזור וכשחזרנו ב18:00 המקום כבר היה כמעט מלא, אז רצוי להזמין מקומות מראש. היינו גם במרקיה Soep Kitchen, ברחוב Nieuwendijk 50 מבחר מרקים טעימים וכמובן מתאימים למזג האויר הקר. אני לקחתי מרק תרד עם עגבניות ופסטו שהיה טעים אבל קצת חריף בשבילי, החבר לקח מרק פטריות. אכלנו גם במסעדה איטלקית מעולה ממש ליד איזור החלונות האדומים אבל אני לא זוכרת את שמה או מיקום מדויק
ארוחת בוקר נחמדה אכלנו בשוק הפרחים- אומלטים, טוסטים,עוגות שתיה חמה ומילקשייקים. אני לא זוכרת איך קוראים למסעדה אבל בשוק הפרחים אין הרבה כאלה והיו שלטים על החלון שלהם של breakfast..
הצ'יפס אכן מעולים, אהבתי בכמה מקומות שניסיתי. וסטרופוואפלס זה חובה!! - הבאתי כמה חבילות גם לעצמי וגם למשפחה וחברים וכולם התלהבו. חוץ מהאוכל, גם העיר עצמה מדהימה, האווירה נעימה (למרות מזג האויר הקר) וההולנדים הכי נחמדים... זה היה הביקור השני שלי בהולנד (הייתי לפני 5 שנים בערך) ואני מניחה שיהיו עוד
בתמונה המצורפת - השולחן בקפה ברן עם הפונדו והאנטריקוט

zoe1111

New member
אה ונראה לי שלפעם הבאה אני אקח

כמה מההמלצות שלך, Nרב.. נראה מעולה

למעלה