וינה ואמסטרדם

Nרב

New member
וינה ואמסטרדם

רוצה לסכם קצת גם לטובת הנוסעים בעתיד, ולטובת המאגרים, ולשטוף ת'עיניים.... וינה - הייתי 3.5 ימים (הוא קצת יותר) וכבר דיווחתי כאן על DEMEL, על WIENERWALD (אכלנו שם לבסוף פעמיים, ב-2 סניפים שונים - אחד באחד הרחובות שמסתעפים מהמדרחוב הראשי בעיר העתיקה שהיא מרכז הבילויים והקניות לתיירים, ואחד ממש ביציאה מתחנת הרכבת התחתית של מריאןפלאץ. הסיכום שם - כדאי להתמקד בשניצל ובבירה. כל השאר מיותר...), ועל המסעדה הביתית שם אכלנו את אותו קינוח שהעליתי לה את התמונה (שמה: Horvath) ואמרו לנו שמולה יש מסעדה פרסית מעולה... עוד מסעדה אחת שאכלנו בה - firenze - מסעדה איטלקית ממוקמת ממש במרכז, שירות מקסים ומקצועי, קיבלנו שולחן מרכזי (ל-6 אנשים) קרוב לשולחן האנטיפסטי שנראה מפתה (מי שמזמין קם ומרכיב לו מנה) אבל הלכו בשולחן על מנות אחרות - מרקים טובים, ריזוטו שנראה לי שאיכזב, דג שהובא שלם ופולט תוך שניות במקצועיות רבה על-ידי מלצר לידינו, ומנת אנטרקוט ענקית שנאכלה עד תום. לקינוח הזמנתי זביון מוקצף בטעם קפה שאכזב, וראיתי שגם הוזמנו סורבה וטירמיסו (לא שאלתי איך). מומלצת מאד

Nרב

New member
וכאמור נסענו בשבוע שעבר, כשכל העולם

הנוצרי מתכונן לכריסמס
ובאחד הערבים כיוונו אותנו לשוק חג המולד, שבו כולם מתכנסים לשתות יין חם ולאכול פרעצל או משהו מתוק. אנחנו היינו בשוק שמתקיים במריאןפלאץ אבל יש גם אחד בקרלפלאץ (אם אני לא טועה) וגם במדרחוב הראשי יש דוכן באמצע שכולם מצטופפים לידו... הטורט בהכנה:

Nרב

New member
והתפריט ../images/Emo27.gif

אני חושבת שאכלנו את ה"קליין זאכר טורט" (אבל ממש ניקרנו, אח"כ הלכנו לאכול שניצל...)

Nרב

New member
ורשת שאכלנו בה - NORDSEE

אמנם אכלנו פעם אחת אבל מדובר ברשת שפרוסה ברחבי וינה, הדגים טריים - אכלתי טורטיה עם סלמון, והוא סנדויץ' הרינג (חייבים, לא?) ושרימפס סטנדרטי בטמפורה. עם 2 שתיה יצא כ- 13 אירו - סביר, לא?

Nרב

New member
ומעבר חד לאמסטרדם ../images/Emo99.gif

גם כאן העיר יפה, תוססת לקראת החג (זכרתי טמפו איטי יותר לפני 3 שנים בנובמבר...), אכלנו סופסןף פאטאט ופופרס, היה דוכן/חנות מצוין באחת הסימטאות במדרחוב הקניות הראשי (Nieuwezijds Voorburgwal) - פניה שלישית או רביעית ימינה כשהולכים מתחילת המדרחוב מצפון לדרום (אנחנו התחלנו ללכת מרחוב המלון שלנו - Marlelaarsgracht)

Nרב

New member
ודוכני FEBO המפורסמים...

(לא השתמשנו) (המשך יבוא...)

Nרב

New member
../images/Emo41.gif אני רוצה גם להוסיף לגבי דוכן

הפאטאט - הוא עשה שם לחברה שחיכו לא מעט המבורגרים עם שלל תוספות, שנראו גם הם - עסיסיים למדי.... אגב, אני חייבת לציין שהפאטאט הזה מצוין - הסוד הוא כפי שקראתי איפשהו, בטיגון הכפול, המיונז מעל קטיפתי ומדהים (בכמות פלילית ממש) וקקשה מאד שלא להתכר לזה...

lavendula

New member
ברוכה השבה

בסוף יצא שאכלנו באותם מקומות, רק שלא זכרתי שמות, כי זה היה לפני יותר מ-6 שנים. במסעדה האיטלקית חגגנו את... ליל הסדר! תודי שיותר מעניין לאכול צלחת עמוסת אנטיפסטי מגפילטע' וחרוסת

Nרב

New member
וואלה, הפתעת אותי....

אין ספק הרבה יותר טוב אנטיפסטי מגפילע

החתולית

New member
ברוכים השבים

הבחור עבד 9 חודשים באמסטרדם, ואנחנו מתכננים נסיעה לשם, היות שאני מעולם לא הייתי. יופי של תמונות העלית לנו :)

Nרב

New member
הגיע הזמן, נורא נחמד שם,

ואף התחילו כבר הסיילים המטורפים של החורף

החתולית

New member
אנחנו ניסע רק מאביב / קיץ

אם להתחתן אנחנו לא יכולים לנסוע בגלל העבודה, אז לבלות בטח שלא. למה אי אפשר להתחתן באמסטרדם ושיכירו בזה במדינת ישראל ?

Nרב

New member
WAGAMAMA באמסטרדם

למסעדה הגענו בשעות הצהרים. העיצוב, כידוע, חדר אוכל קיבוצי (מאיפה זוזוברה קיבלה את הרעיון?
) באוירה קצת יותר "קרה" ומלאה בחברי כל אומות העולם (ככה נראה, כלומר, שהיא משרתת יותר תיירים מאשר מקומיים). אין תפריט צהרים מיוחד, אבל המחירים הרגילים לא נורא י'קרים. הצוות - מנסה להיות יעיל בלי חיוך על הפנים, והרישום של מספרי המנות, עדיין, על השולחנות. לראשונות לקחנו מרק מיסו סביר (לו) שמגיע בליווי פנכת חמוצים קטנטנה, וגיוזה טובה (מנה מספר 100) שאותה חלקנו. אגב, חשבנו להזמין עוד חמוצים (1 יורו), אבל כשהתברר שגודל התוספת כאותה פנכה מצחיקה (כן, זאת שבצילום) - ויתרנו... לעיקריות חלקנו 2 מנות נודלס: אני לקחתי מנת איטריות אודון מהספיישלס בתוספת ברווז, שהיתה סטנדרטית למדי (הוא דווקא אהב). הוא לקח מנה הרבה יותר טובה מהתפריט - את היאקי סובה (מספר 40) עם האיטריות השמנמנות שאני ממש אוהבת... את הארוחה ליווינו בהייניקן וב- RAW JUICE (מיץ ירקות עדין מאד) סה"כ יופי של אופציה לארוחה מהנה ולא יקרה במיוחד

Nרב

New member
La Place - אופציה נהדרת לצהרים

את המקום הנפלא הזה מצאנו במקרה (כמו את כל המקומות הטובים
), בלב רחוב הקניות המרכזי באמסטרדם Kalverstraat. המקום נמצא למעשה כחלק מכלבו V&D שמומלץ בכל רשימת קניות ממוצעת
נכנסנו למעשה מהרחוב הראשי וראינו משמאלנו הכנת סנדויצים טריים מפוקצ'ות שזה עתה יצאו מהתנור, ומימיננו אפשרות להרכיב סלטים, לקבל מיצים סחוטים במקום, לקחת קישים אישיים ועוד ועוד. קצת התאכזנו כשחשבנו שאין מקום לשבת, ועלינו מדרגות לקומת הגלריה שם ראינו עולם ומלואו - טבחים מקפיצים נודלס על המקום לפי מרכיבים שאוספים הסועדים (זה מה שה
לקח, כ- 8 אירו), מרכיבים מנות של פירות ים ודגים, מכינים עוד סנדויצים על בסיס פוקצ'ות (אני לקחתי סנדויץ רוסטביף טוב, 6 אירו), עוד מיצים (לקחתי גם סנגריה בכוס "גידי גוב" - 2.20 אירו), עושים על הגריל סטייקים על "המקום" (אופציה ל-2 גדלים) ועוד... וכמובן שמעל כל העשייה, בקומה העליונה, שטח ישיבה (לאחר שלוקחים את האוכל על מגש ומשלמים) גדול, בתחושת מסעדה נעימה וטעימה.... ממליצה מאד, פתוח כל יום עד 8 בערב. La Place Rokin 164 - Kalverstraat 203

למעלה