וינה בהחלט אפשרית!

awareness3

New member
וינה בהחלט אפשרית!

חזרתי הבוקר מחופשה בוינה הקפואה, אך לצערי לא מושלגת עדיין (למרות שבבוקר האחרון, כמעשה של חסד ירד מעט שלג שהלבין את הגינה בכדי שאוכל להצטלם ולהתענג
)
פעם ראשונה שאני נוסעת לחו"ל כטבעונית, ומכיוון שהייתי באירופה פעמים רבות, חששתי שלא אוכל לאכול כלום עקב שילובי הגבנ"צ, נקניק, גבנ"צ ונקניק...
אז החלטתי לרדת לרמת צמחונות למשך הטיול, בכדי להפחית את הסטרס (אני רעבה = אדם מסוכן לציבור...)
אבל, הפתעה

ישנו במלון ליד ארמון שונברון ובארוחת הבוקר (באוסטריה!!!) היו קערות גדולות של:
עגבניות שרי
מלפפונים
פלפלים בשלושה צבעים
קשיו
אגוזי מלך
זרעי דלעת
צימוקים
פירות חתוכים מדהימים
לחם מעולה
מרגרינה
מבחר ריבות

מה אדם צריך יותר?

בעיר, במסעדות, יכולתי לאכול טבעוני לגמרי בכל הסושיות - קערת אורז, אטריות שעועית וירקות מוקפצים
סלט תפוחי האדמה האוסטרי המעולה שעשוי מתפוחי אדמה, בצל וחומץ (ללא מיונז)
או צמחוני טעים ביותר בכל מסעדה שנכנסנו (בהנחה שגם מנות של ירק מבושל ומרקי ירקות עדיין מכילים חמאה)

זהו, עכשיו לנוח מהחופש!

awareness3

New member
משהו על העברת מסרים

כשאדם מתכתב ולא מתקשר בדו שיח פנים אל פנים, צריך לקחת בחשבון שאלף, אינטונציית הקול שלו לא נשמעת על המסך ובית, הוא לא יכול מיד להסביר הערה אגבית שזרק...

קשה לי להאמין אומר מה?
שאני משקרת במצח נחושה כדי לגרום למישהו פה מהפורום לאכול דברים שאינו מעוניין?
שאני מדמיינת את המאכלים שאכלתי?
שלא אכלתי
פטריות מוקפצות בשמן זית
סלט תפו:א
פסטה פסטו
מרק מינסטרונה
מרק עגבניות
אורז וירקות מוקפצים

בכל מקרה, מה שאני ניסיתי לומר זה, שהייתי בוינה ונהניתי

מנסה לשמש כתרגומון

נראה לי שהיא ניסתה להגיד בקצרה
שקשה לה להאמין
כי מהדימוי שיש לוינה
הייתה מצפה שיהיה קשה להשיג שם אפילו אוכל צמחוני, ולפי מה שאת מתארת
גם לטבעוני קל להסתדר.

זה היה
get out of here
בסגנון איליין מסיינפלד עם הדחיפה המפורסמת

איזה כיף לשמוע

ההתעוררות מגיעה לכל מקום.
וינה, היא מקום שעל פניו הייתי מצפה שצמחוני יתקשה להסתדר
כי הם בטח דוחפים שומן חזיר לכל דבר
ולפי מה שאת מספרת
אין בעיה להיות שם טבעוני.
מעולה

מישהו יודע איך בגרמניה?

בוקר טוב,
אני טבעונית קצת יותר מחודש,ומאוד שמחה שזה מצליח..
עוד חודש נוסעים לגרמניה ואני קצת מוטרדת מזה.
לא רוצה להתפשר על צמחונות.
אני מבשלת לי כל יום דברים טעימים,ומקפידה על כל מה שנכנס לפה,ולא רוצה לקלקל.
מישהו היה ויכול להגיד לי ?
תודה

אנשים מדווחים שזה גן עדן לטבעונים

מצרפת לך פוסט של מישהי שלא מזמן חזרה
צילומים שעלולים לגורם לך להקדים את הנסיעה

Der Papierene

New member
כיף בגרמניה

לפני שלושה חודשים עשיתי טיול בגרמניה, פעם ראשונה שאני בחו"ל בתור טבעוני, והיה תענוג. זה היה אחד הטיולים הכי מהנים מבחינה קולינרית שהיו לי, שני רק לארגנטינה ומסעדות ה"אכול כפי יכולתך" שלה.

ברלין היא גן עדן לטבעונים. יש שם אפילו פיצריה טבעונית חדשה ומגניבה, עם עשרות סוגי פיצה, כולל פיצת שוקולד. בערים קטנות יותר יש בד"כ מקום אחד או שניים טבעוניים לגמרי, בנוסף למסעדות ידידותיות לטבעונים. בזכות האתר happycow אפשר למצוא אותם בקלות.

אני לא יודע באיזה ערים תהיו. אם את צריכה המלצות על מקומות בברלין, המבורג, דיסלדורף, קלן, דורטמונד או פרנקפורט, רק תגידי. גם ככה רציתי לכתוב על המקומות שהייתי בהם ואני מחפש תירוץ כדי לעשות את זה

כמה דברים כלליים:

1. בניגוד לתדמית של הגרמנים, הם עם של עצלנים! רוב בתי הקפה הטבעוניים לא נפתחים לפני 11 או 12 בבוקר, ככה שלא קל למצוא ארוחת בוקר טובה (וכשאני אומר "ארוחת בוקר טובה", אני מתכוון למאפים מתוקים). בבתי מלון, אני מניח שכמו בווינה אפשר למצוא ירקות ולחמניות בארוחת הבוקר.

2. הטבעוניים בגרמניה הם אנשים נחמדים במיוחד. מספיק להיכנס למסעדה ולראות את החיוכים שלהם כדי להרגיש טוב, וזה עוד לפני שהאוכל מגיע. בכל המקומות שהייתי בהם היו אנשים נחמדים ואוכל טעים, וכיף לדעת שאתה קונה את האוכל שלך מאנשים מוסריים וטובים. כולם גם מדברים אנגלית.

בברלין יש לטבעונים נטייה להתהדר בקעקועים ענקיים או לפחות בזקן עבות
.

3. כמעט כל המקומות שהייתי בהם היו מלאים באנשים. אני כנראה לא היחיד שמעריך את האוכל שם.

תודה רבה !

בקישור שקיבלתי מצאתי מסעדות וגם חנויות טבע שאוכל לקנות כל מיני דברים נחמדים..
בטח אבלה שם שעות..
נהיה בפרנקפורט,היידלברג,וורמס,מנהיים,ווייסבאדן.
ארוחת בוקר-מקווה שתהיה במלון (עוד לא הזמנו,אבל נבדוק את העניין)

Apfelwein

New member
גן עדן- רק בברלין לצערי

בשאר גרמניה אין מודעות לאוכל צמחוני שלא לדבר על טבעוני.
כן, כן, ימשיכו להציע לך דג או לצפות שתאכלי חסה לארוחה (כי כאן הסלט מורכב כמעט רובו ככולו מחסה).
אני לא גרה בברלין, אבל ממה ששמעתי וראיתי בטלויזיה, זה אכן גן עדן לצמחוני/ טבעוני המצוי.
שימי לב בשאר המקומות, שגם אם מציעים לך תפוחי אדמה, שהם לא בושלו עם ציר עוף/ בשר, שלא טוגנו בשמן שמטגנים בו בשר או על פלטת גריל עליה מכינים בשר.
פשוט אין להם מודעות לכך.
אולי תוכלי בערים הגדולות כמו פרנקפורט ומינכן למצוא פינות חמד, אבל המבחר בברלין הוא בהחלט הגדול ביותר.

שיהיה אחלה טיול.

Der Papierene

New member
מצוין

אני מקווה להגיע לווינה במהלך החודשים הקרובים, ומקווה כמובן לאכול שם כמה שיותר. כבר יש לי כמה מקומות מסומנים עם שטרודלים ובלינצ'סים טבעוניים, ונשאר לי רק למצוא שניצל ווינאי טבעוני כדי שהכול יהיה מושלם. טוב לדעת שיש מה לאכול שם גם במלונות ובמקומות אחרים.

למעלה