וינה, אפריל 1921

Ilank55

New member
וינה, אפריל 1921

חודשים ספורים לאחר שנישאו, יוצאים סבי- דוד קראוזה, חדור אמונה ציונית יוקדת, בלווית אשתו הצעירה שושנה (רייזלה) לבית גולדברג מצ'נסטוחובה, בדרכם מרדומסקו לארץ ישראל. בדרך הם עוצרים למספר חודשים בוינה, שם מצולמת התמונה (המקסימה) הבאה. בצידה האחורי כותב סבי את הדברים הבאים ביידיש, שאת פישרם איני יודע. אודה מאד לכל מי שיעזור לי לתרגם את הכתוב. בתודה אילן

ari היחיד

New member
נסי גם בפורום יידיש

סביר להניח שבין השאר רשום גם מי נמצא בתמונה (את זה את כבר יודעת) ואיפה צולמה

תרגום חלקי

שוב בא האביב ואין לנו ל"ברעג" (BREG הוא אחד ממקורות הדנובה) שום דבר לשחות (כנראה לשוט). ["יוגט" אינני מבין] הספינה (ספינונת) אמורה להביא אותנו לBREG. והציפורים מהעצים אם שיריהם מתעופפים מכאן ונושאים את דרישת השלום שלי. אבי ואמי האהובים. וינה 17/4/21 אוהב אותכם דוד קרוזע ו ... (השם חורג מהתמונה)

Ilank55

New member
../images/Emo51.gif זה כל-כך יפה!

אלו אותן מילים מן העבר, שמחזירות אותנו למה שהיה ואיננו עוד. המון תודה! אילן

גם אנחנו התרגשנו מאד

למראה הצילום והמילים מהעבר (4 שנים לפני שנולדתי) איזה אנשים שהחביבות מקרינה מפניהם. איזה מהגברים סבך (ברור שהיפהפיה היא סבתך)

Ilank55

New member
סבי הוא הגבר שמימין (המשופם)

אין לי מושג מיהו הגבר שמשמאל... סבתי אכן היתה יפהפיה (אני לא מתאפק ומצרף עוד תמונה שלה), וסבי "שם עין" עליה עוד כשפגש בה לראשונה והיא בת 15 (צעירה ממנו ב- 10 שנים) והודיע שזו תהיה אשתו. הוא היה כנראה איש נחוש בדעתו, שכן 5 שנים מאוחר יותר הם אכן נישאו. שוב תודה, אילן

חייםלוי

Member
מנהל
הנה עוד תרגום חלקי. משפט אחד לא

ברור לי שוב בא האביב ועוד לא שחינו אל החוף ??? מאיצה הסירה שתביא אותנו לשם אל החוף. ואתם הציפורים על העצים עם שיריכם עפות מכאן ונושאות עמכן את איחולי לאבי ואמי היקרים

אין לי נפש פיוטית אבל ברעג

בלועזית BREG הוא נהר שנחשב המקור של הדנובה. הוא נובע בגרמניה, ביער השחור. לא ברור לי אם סבך רצה להגיע לנהר הזה שזה שיט ארוך, כך נראה לי, לספינה כה קטנה. אני מצרף צילום (נקטף מהאינטרנט - מ"ויקיפדיה") של מקור הנהר, סתם לשם ענין. חג חנוכה שמח ושנה אזרחית טובה ומוצלחת.

עב

New member
ולא שחינו אל החוף

אולי מרמז שלא הגיעו לארץ ישראל? הרי הם היו בדרכם ארצה. בכל אופן תמונות יפיפיות וטקסט מרגש ועשיר. אשריך.

למעלה