הג'ינג'י הגיע
אוהד- בתור גמל שלמה שפכת אור לא רע על הוין צ'ון בארץ... שלום מאיר יש שלושה ראשים עיקריים לוין צ'ון בעולם- וין צ'ון סיני יון צ'ון הונג קונגי וין צ'ון ויאטנמי הסיני הוא, נו... מסין, משם זה הגיע.... יש מורה בשם יבגני איפשהו בקריות, אבל אין לי פרטים. ההונג קונגי שולט בכל העולם, בשל הפירסום הרב שקיבל מברוס לי, שלמד אצל מורה בשם ייפ מן. רוב הוין צ'ון בארה"ב ובאירופה (כולל גרמניה, וכן כן היה שם קצת ריב אישי שגרם לזה שאנשים המציאו כל מיני זרמים חדשים כדי לעמוד בראשם אבל תסלח לי שאני מסרב להתעמק בעניינים לא מעניינים שכאלה) הוא הונג קונגי. בארץ אני יודע רק על זיו אגמון שהוזכר בהודעה הקודמת, אבל לא ראיתי אותו או את המורה שלו, אז אני לא יכול לתת חוות דעת. הויאטנמי קיים ברוסיה, איטליה, ישראל ועוד כמה מקומות, אבל לא נפוץ כמו ההונג קונגי, בארץ זה אנחנו- ההתאחדות לקונג פו וין צ'ון בישראל, יש לנו אתר, וראש התאחדות שלמד בויאטנם- איגור זקשנסקי. אנחנו קיימים כרגע בתל אביב, ירושלים, אשדוד, חיפה וקריות. לגבי מכרה זהב- אולי בחו"ל, בארץ רוב האנשים לא יודעים מה זה בכלל, כששואלים אותי במה אני עוסק אני אומר קונג פו, לא וין צ'ון, אחרת לא מבינים מה אמרתי ועל מה אני מדבר. נועם