וינג צון.

וינג צון.

שלום לכולם! רציתי לשאול האם מישהוא יכול לשפוך קצת אור על קונג פו וינג צון,בארץ. תודה רבה מאיר.

ווינג צ'ון בארץ

1. נועם קוט כותב פה מדי פעם. הוא תלמיד של איגור, הווינג צ'ון שלהם ויאטנמי. www.wingchun-il.com. 2. זיו אגמון לומד ומלמד ווינג צ'ון של הוקינס צ'אן (אני חושב שלא טעיתי בשם), מהזרם של ייפ מאן. למד ליד רחובות, בישוב ...-חנן (לא זוכר את השם המדויק). 3. יש כמה מורים שאמורים ללמד ווינגטסון (כלומר "הגירסה הגרמנית") אבל קטונתי מלדעת מי, איפה ומתי. זו תשובה כללית לשאלה המאוד כללית שלך. אם תפרט יהיה מי שיפרט בחזרה, בתקווה לא אני אלא מישהו שבאמת מבין.

ש מים

New member
בית חנן

אוהד, תוכל לשפוך מעט אור על "הגרסה הגרמנית"?

כן, בית חנן

פגשתי את הוקינס צ'אן לפני שמונה שנים בארה"ב והוא עשה רושם רציני. לגבי הגירסאות לווינג צ'ון - תשאל את הג'ינג'י, אני בקושי מבין בסגנון שלי. למיטב הבנתי היה איזה ויכוח בין מורים באירופה שלא היה כולו טכני, אלא גם לא פחות כלכלי, ואיזה גרמני בשם אמיל בולטסאפ (או כל עיוות אחר של השם הזה) פתח רשת מכונים משלו. זה כלל הרבה שטויות כמו קריאות תיגר ואפילו מארבים מתוכננים של האחד בסמינרים של האחר, מקרה כזה גם צולם והובא לפורום לפני שנה וחצי בערך (סתם זורק פה מספרים). בקיצור - שאל את הג'ינג'י. מה שבטוח, כשיש לך מכרה זהב ביד ("אמנות הלחימה שברוס לי התחיל ממנה!!!!!!1") תמיד יהיו מאכרים.

הג'ינג'י הגיע

אוהד- בתור גמל שלמה שפכת אור לא רע על הוין צ'ון בארץ... שלום מאיר יש שלושה ראשים עיקריים לוין צ'ון בעולם- וין צ'ון סיני יון צ'ון הונג קונגי וין צ'ון ויאטנמי הסיני הוא, נו... מסין, משם זה הגיע.... יש מורה בשם יבגני איפשהו בקריות, אבל אין לי פרטים. ההונג קונגי שולט בכל העולם, בשל הפירסום הרב שקיבל מברוס לי, שלמד אצל מורה בשם ייפ מן. רוב הוין צ'ון בארה"ב ובאירופה (כולל גרמניה, וכן כן היה שם קצת ריב אישי שגרם לזה שאנשים המציאו כל מיני זרמים חדשים כדי לעמוד בראשם אבל תסלח לי שאני מסרב להתעמק בעניינים לא מעניינים שכאלה) הוא הונג קונגי. בארץ אני יודע רק על זיו אגמון שהוזכר בהודעה הקודמת, אבל לא ראיתי אותו או את המורה שלו, אז אני לא יכול לתת חוות דעת. הויאטנמי קיים ברוסיה, איטליה, ישראל ועוד כמה מקומות, אבל לא נפוץ כמו ההונג קונגי, בארץ זה אנחנו- ההתאחדות לקונג פו וין צ'ון בישראל, יש לנו אתר, וראש התאחדות שלמד בויאטנם- איגור זקשנסקי. אנחנו קיימים כרגע בתל אביב, ירושלים, אשדוד, חיפה וקריות. לגבי מכרה זהב- אולי בחו"ל, בארץ רוב האנשים לא יודעים מה זה בכלל, כששואלים אותי במה אני עוסק אני אומר קונג פו, לא וין צ'ון, אחרת לא מבינים מה אמרתי ועל מה אני מדבר. נועם

התחלתי לעבוד בתאורה

בקשר לפופולריות - תתחיל ללבוש פיז'מה ממשי ולתלות את עצמך מהצוואר ואז נראה!

הי נועם!

תודה רבה על תשובתך. למדתי כשלוש שנים קונג-פו לאו חו אצל בן טל שחר.איש נפלא ומורה מדהים. רציתי לבקש עוד מעט פירוט על הוינג צון,אם תוכל. בתודה מאיר.

למעלה