וילון על קיר גבס?

Etztrubal

New member
וילון על קיר גבס?

כל הקירות בחדר שלי הם קירות גבס, זאת למרות שהוא חדר קיצוני בבנין בו אני גרה, ככה"נ יש בו שכבה של חיווט או צנרת, לא יודעת, אבל זה לא הנושא. העניין הוא שיש לי שני חלונות בחדר ואני רוצה לתלות להם וילונות. האם הקיר יחזיק מתלה רגיל של וילון? האם אפשר לקדוח כרגיל בקיר גבס על מנת לחבר אליו את המתלה? ואם לא, מה עושים..? תודה רבה!

בינא

Member
אין שום צורך לקדוח בלוחות גבס

בהנחה שיש 2 מתלים לכל מוט של וילון, ניתן לאתר את הניצבים עליהם מחובר לוח הגבס בקלות רבה ליד חלונות. משני צידי החלון יש ניצבים. רוחב הניצבים הוא כ-5 ס"מ. אם מבריגים ברגי גבס דרך החורים המחזיקים את המוטות, דרך הגבס אל הניצב, המשקל שכל בורג יכול לשאת יהיה 25 ק"ג, כך שאין שום בעיה עם המשקל. ברגי גבס מומלצים במקרה זה יהיו באורך 35 מ"מ וניתן לרכוש אותם בכל חנות לחומרי בניה. מבריגים אותם ישר לתוך הגבס, רצוי עם מברגה כדי ליצור את הלחץ הנדרש על הבורג כשהוא פוגע בניצב העשוי מפח/פלדה ויחדור דרכו.

קירות חוץ אינם מגבס

יש להניח שהקבלן בחר לבצע חיפוי גבס פנימי במקום טיח. נדמה לי שרוב הוילונות לא כל-כך כבדים ותוכלי להצמידם לגבס עם דיבלים מיוחדים לגבס! בכל מקרה, אפשרי גם להשתמש במקח יותר ארוך, לחצות הגבס והחלל שמאחוריו (2 ס"מ?) ולתפוס הוילון עם דיבל ובורג ארוך יותר שיעוגנו בקיר הבטון/בלוקים.

Etztrubal

New member
תודה על התשובות - קצת שאלות

התומכים האלה עליהם דיברתם- עברתי עכשיו מסביב לחלון עם היד ובשתי נקודות (רווח של כחצי מטר בינהן) היה רעש אטום ולא חלול, אלה תומכים בהם אני אמורה לקדוח? לגבי התשובה של הכרמלי, אתה מציע פשוט לחבר את מוט הוילון כאילו היה מדובר בקיר רגיל ופשוט להשתמש בדיבל אחר? ללכת לחנות חומרי בניין ולבקש דיבלים לגבס? לגבי התקרה- זו פשוט לא אופצייה, זה חלון די נמוך..

אם זיהית את מיקום ניצבי הפח

שמאחורי הגבס - צ"ל המרחק בינם כל 60 ס"מ ומכאן ש-120 או 180 מתאים לך לחורים שבתושבות אז לכי על זה כי אז לא צריך דיבלים בכלל אלא ברגי פח שיחדרו ישירות את הגבס לפח הניצבים וזהו. רק צריך בורג פח ומברגה. אם אין לך אפשרות להשתמש בניצבים - אני חוזר ואומר שאם זהו מין וילון כזה של מקל ווילון קליל - גם דיבל גבס יחזיק את זה. אלו דיסבלים עם כנפונים הנתפסים מאחורי הגבס אחרי החדרתם פנימה. אז תצטרכי רק מקדחה ומקדח 7 מ"מ ואת הברגים תסגרי אפילו עם מברג פיליפס רגיל. אם זהו וילון כבד- עברי לשיטת הדיבלים הרגילים שיש להחדיר לקיר המאסיבי שאחורי הגבס ( עם מקדחה רוטטת ומקדח 7 מ"מ באורך 10 ס"מ לפחות ) ולהשתמש בבורג 8 מ"מ לפחות. ( הברגה עם מברג פיליפס רגיל או מברגה חשמלית {עדיף וקל})

בינא

Member
ניצבי הגבס חייבים להיות צמודים לפתח החלון

לכן בטוח שמשני צידי החלון/ארגז התריס יש ניצבים. הסבר קצר: החלון הורכב לאחר בצוע הגבס. ניצבי הגבס והמסלול התחתון והעליון שיוצרים את פתח החלון בתוך ציפוי הגבס, הם ה"משקוף העיוור" אליו מחובר החלון. ניצבי הגבס עוברים משני צידי החלון מהרצפה עד לתקרה. לכן המיקום המדוייק שלהם יהיה בהמשך להלבשות מסגרת החלון כלפי מעלה. לא קודחים לתוך הניצבים האלה. אסור לקדוח! פשוט מבריגים את בורג הגבס לתוך הגבס ולתוך הניצב העשוי מפח פלדה. גם אם זה קיר חיצוני שקיבל ציפוי גבס על ניצבים, לא יהיה צורך להגיע אליו, כי שום וילון לא שוקל כל-כך הרבה. בדיקה פשוטה להימצאות ניצבי גבס ניתן לבצע עם מגנט גדול. אפשרות נוספת היא פשוט לקחת בורג עם מברגה חשמלית או מברג פיליפס גדול ולהבריג את הבורג במקום בו רוצים לתלות את מתלה הוילון. אם הבורג נכנס ונתפס - נכנסתם לניצב. הוציאו אותו וחברו שם את המתלה.

למעלה