ויכוח...

La Gamba

New member
ויכוח...

למישהו יש איזה חוקים, או איזה 3-4 משפטים שהוא יכול לכתוב על הנושא ויכוח? (מקסימום 30 מילים) או לתת דוגמה לויכוח.

אריאל1

New member
אני לא יודע אם זה קשור

אבל ראיתי את זה בספר על הכנה לצבא... זה אמנם מיועד לדתיים שנכנסים לצבא אבל הרעיון הכללי נכון (אני כותב את זה מהזיכרון לא מהספר מצטער על אי דיוקים) רוב הויכוחים שמתרחשים הינם חסרי תועלת וקנטרניים, כדי להתווכח בהם עדיף להיות שנון ומהיר מחשבה, לכן בכל מקרה עדיף להמנע מהם - ההפסד רב על הרווח. אם בכל זאת הויכוח נובע מרצון אמיתי אז ישנם כמה כללים שממולץ לשמור עליהם... בסס קודם כל את העמדות עליהם אתה והחבר שלך מסכימים, הדבר יחסוך זמן וחזרות. סדר במחשבה שלך מה אתה מתכוון לומר, זה ימנע ממך הסתבכויות. תנסה לא להתפרץ לדברי חברך בקש ממנו לעשות זאת גם כן. לרוב כאשר נותנים למישהו מסיים הוא עונה על רוב השאלות שיש לך לשאול עליו (זה לא רק אמרה של מורים זה אמיתי) המנע מססמאות, הם לא יובילו אותך לשום מקום. נסה לא לזלזל באדם העומד מולך זה לא תורם לעמדה שלך.

EverMan

New member
אוקיי , החוקים העיקרוניים בשביל

~לנצח~ ויכוח. דבר ראשון , תסכים עם השני , תסכים שהוא מאמין במה שהוא אומר. עכשיו שאתה מסביר את העמדה שלך , תראה את שלך בצורה שהוא יבין הכי טוב. דבר שני , תהיה פוליטקלי קורקט , אל תעליב אנשים ... זה מוריד מכבודך. דבר שלישי , תכין נקודות מראש. אל תכניס דברים מיותרים שעליהם ניתן להתווכח. דבר רביעי ואחרון כדי שיהיה קצר (יש עוד הרבה מלבד זאת). תתווכח רק על מה שאתה מבין.

EverMan

New member
אותך אני לא מנסה לשכנע

אדם ששונא אדם וחושב שחיים הם הפקר אי אפשר לשכנע בדבר. מה עוד שאתה לא בא בשביל לדיין , אלא בשביל להתלהם ולנאום. אתה לא בא להקשיב.

SAtAnic Soul

New member
ואתה,

ענבר, אתה בא כדי להקשיב? (ואני מתכוון להקשיב לא רק לדיעות התואמות את השקפתך) אין פלא שאתה מגן על רוצחי יהודים, אתה גם די דומה להם בהתנהגותך- תוקף אחרים (שונא אדם) ואח"כ מתמם... ענבר, הפורום גילה כבר מזמן את פנייך האמיתיות, כל נסיונותיך להסוות את בגידתך במדינה ע"י מילים יפות וכללי דיון- לא עובדים. כולנו יודעים שאתה הצעקן, אתה האטום, אתה הלא-דמוקרט. תפסיק להתחבא ענבר, תצא מהארון

EverMan

New member
וואו , כמה דמגוגיה זולה

בהודעה אחת ? לא עשיתי דבר שיחסת לי פה , ואני לא דבר ממה שציינת. חבל שאתה צריך שקרים שהאמת לא לצידך.

SAtAnic Soul

New member
תפסיק כבר לצייץ דמגוגיה

כשבכלל אין קשר, נמאס מהשטויות שלך כבר. האמת לצידי, אני לא צריך להוכיח לך זאת ולא להתווכח איתך. אני רק מרחם עלייך ועל דומייך ענבר, שאהבת ארץ ישראל והציונות כבר לא זורמות בעורקיהם.

EverMan

New member
אני מצייץ דמגוגיה ?

"לצייץ" ? פששששש , למדת מילה חדשה חמוד ? מחר נלמד עוד אחת ! אתה לא רוצה להתווכח ? אולי משום שאין לך מה להגיד ? אתה עוד מעיז לקרוא לי לא ציוני ולא אוהב ישראל בעוד שאני עליתי לארץ (ובכך קיימתי את הנוהל הציוני הותיק) ותורם לה ותרמתי לה , הרבה יותר ממה שאתה עשית בחייך. אם זה מטעם המפלגה ואם זה בעצמי. תסלח לי מאוד , אתה לא תגיד לי מה אני אוהב ומה לא , בטח שלא אנטיפט שונא אדם שכמותך.

SAtAnic Soul

New member
תזכיר לי,

לא רשמת בכללי הויכוח שלא מעליבים את הצד השני? לא שנעלבתי, אבל הצביעות שלך רק גוברת וגוברת... החוקים שאתה מחיל על כולם לא חלים עלייך, וחבל.. והקטע עם ה"למדת מילה חדשה"...ממש לא במקום בתור צבר מול עולה חדש, מי שלומד מילים חדשות זה אתה. אל תרד לפסים אישיים ענבר, באמת שלא כדאי לך.

EverMan

New member
רוצה לרדת לפסים אישיים אליאור ?

אין בעיה. אני לא אעמוד בחוקים ש"קרב השמצות" שאתה נכנס אליו. אתה הרי לא מדבר , אתה מגדף. הרי להודעה ההאחרונה שלך , שאני ברגע זה מגיב אליה , זה לא ויכוח , זה השמצה נטו ... כנ"ל הקודמת שלך , לכן אין כל צורך להתדיין או להתווכח עליה , פשוט להתעלם או להחזיר לה באותה לשון. ובנוגע לצבר מול עולה חדש , אני בקנדה דיברתי רק עברית במשך כל ה3 שנים שהייתי שם כילד ... אני בספק רב שהעברית שלך יותר טובה משלי.ץ

La Gamba

New member
אתה, תהיה בשקט!

פשוט היית חייב להיכנס לויכוח, פשוט חייב להתפרץ לדיון נייטראלי ולהרוס את הכל. למה כל דיון הופך לויכוח ולפוליטיקה? (אפילו משהו כמו תיקים באפילה). לדיון הזה בכלל לא תרמת, לא היה לך מה להגיד, וסתם התפרצת כדי להראות נוכחות, (ואולי גם לפגוע). מה הטעם? מה הטעם לחפש מריבה? למה אתה לא יכול להסכים?

La Gamba

New member
זה לא נאה דורש

זה נאה נוזף! אני לא דרשתי ממך לא לפתוח במריבה, זה מאוחר מדי, נזפתי בך.

EverMan

New member
בדיון ? לא ...

ולא דיברתי על אנשים שמתלהבים להם ברשת , אלא על דיון אמיתי ורציני ללא הכפשות וקללות (שלצערי יש פה יותר מדי).

למעלה