ויכוח

hopaheya

New member
ויכוח

סליחה שאני פותח שרשור נוסף - איך לדעתכם צריך לנהל ויכוח \ דיון בין שני אנשים כך שהוא יתנהל טוב? הרבה פעמים עם חברים שלי אני נגרר להאשמות אישיות ריקות, או לא מצליח להגיע להכרעה בנקודה. לפעמים מתקבל הרושם שאנשים פשות אוחזים בדיעה מסויימת בלי שום סיבה טובה, ולא מוכנים להודות בזה. איך לנהל ויכוח בין חברים שיהיה תורם מבחינה אינטלקטואלית, ולא יגרר לסתם עקשנות?

InDaHouse

New member
העקרון החשוב ביותר - להפריד בין דעות לעובדות

עובדה היא משהו שאפשר להוכיח במציאות הקונקרטית והבלתי תלויה במתבונן אשר נקלטת דרך החושים עם או בלי עזרה של מכשירים. אם הדעות מבוססות על העובדות אין שום סיבה לרדת לפסים אישיים. המטרה היא להיות הבוגר יותר ובמידה וויכוח יורד לפסים אישיים, להתריע על כך ולפעמים עדיף לסיים ויכוח מאשר להמשיך בירידות הדדיות.

גלבטרון

New member
ראשית צריך להחליט על נושא הדיון

צריך ששני הצדדים יחליטו על מה בדיוק הם דנים (וזאת כדי שהדיון לא יסטה למקומות שהוא לא צריך להגיע וכמובן שהדיון יהיה פרקטי) וכמובן על מטרת הדיון. האם מטרת הדיון היא להבין כיצד הצד השני רואה את הדברים ומדוע או שמטרת הדיון היא להחליט מי מהצדדים יותר צודק. שנית, על כל אחד מהצדדים להציג את נקודת מבטו על הנושא הנדון כאשר מומלץ שכל דובר יתן סימוכין לדבריו. שלישית, כל צד מגיב על הנקודות שהעלה הצד השני, למה לדעתן הן שגויות או למה הנקודות שהועלו לא מדוייקות וכדומה (הכל כבובן בהקשר לנושא הנדון). והסבב חוזר הלאה עד לסוף הדיון או נקודה אחרת עליה סיכמו המשתתפים.

למעלה