ויכוח שהייתי עדה לו

gal-or

New member
ויכוח שהייתי עדה לו

היי, למזכירות המרפאה בה אני מטופלת היגיעה אישה, ותבעה מקופת החולים החזר עבור הוצאות האמבולנס שהוזמן לפנות את יקירה. הפקידה הסבירה לגברת שרק אם אדם היה מעל 24 שעות בבית החולים, הוא זכאי להחזר. הגברת טענה שהוא היה 24 שעות אבל רק במיון. הפקידה הסבירה שאם הוא היה במיון אז אין לה בכל מקרה החזר. האישה טענה: "למה במד"א אמרו לי שמחזירים לי את הכסף?" התשובה שניתנה: "תלכי למי שאמר לך, אני לא יכולה להחזיר, זה חוק". דעתכם? סוף הוויכוח לא ידוע לי כי היגיע תורי

Blonda17

New member
אין מה לעשות

היי. אז קודם כל תסכימי איתי ש"מדא" אומר לחולה במסירת ההתחייבות..שרק אם הוא מתאשפז הוא מקבל החזר. אני מאוד מקווה שזה מה שכולם אומרים כי אני אישית תיקנתי מתנדב כששמעתי אותו אומר לחולה "בכל מקרה תקבל החזר על הנסיעה"... ומזל שהייתי שם לתקן אותו. צריך להסביר לחולים את משמעות האישפוז ומשמעות הישארות החולה בבדיקות הרופאיים הממיינים במיון הכללי. תמי.

למה...

לבלבל, לעצבן, להקניט, לשגע ו... עוד מיני מתיקה את החולה המסכן?!?!? למה לא פשוט להגיד לחולה ששואל:"מה אני משלם??" להגיד לו:"את זה אתה מסדר יותר מאוחר עם קופת החולים שלך, יהיה בסדר"! וככה, "יצאנו גבר", החולה רגוע (כי כסף.. מה לעשות.. מטריד גם אנשים גוססים..),ואם הוא לא יתאשפז, משמע הוא בריא (בדר"כ) ויכול לעשות את דרכו לבנק ולשלם את ההתחייבות כדין, כצדק! ונאמר: "אמן!".

inbale

New member
כי זאת הטעייה

אם אתה אומר לחולה תסדר את זה עם קופת חולים והוא אחר כך משלם את זה זאת פשוט הטעייה. כשאשר אתם מוסרים את הקבלה למטופל מסבירים בפשטות שאם הוא נשאר לאשפוז קופת חולים תממן את האמבולנס ואם הוא משחרר הביתה התשלום הוא על המטופל תוך 30 יום. פשוט לא?

אז למה

לא להשאיר את זה פתוח... פשוט להגיד שבנקרה שמתאשפזים הקופ"ח מכסה את זה... בלי הצד של מה אם לא..

ענבל היקרה...

לא שאני חלילה מפקפק ביכולתך המקצועית, אבל תנסי את לנהל "וויכוח תשלומי" עם חולה שכל רוצנך, ורצונו, ואולי גם רצון האל, הוא "בשקט תעשייתי" עד לביה"ח... אני דוגל בשיטת "יוסי הגדול" להשאיר דברים פתוחים! לא להסביר לחולה שיהיה לו זול יותר להתאשפז בגלל החזרים כאלה או אחרים! תנו לחולים לחיות! תנו לפאראמדיקים לחיות... ב ש ק ט !

למעלה