ויכוח שהיה לי...

ויכוח שהיה לי...

אצלנו בקיבוץ כל אחד (ז'-י"ב)צריך לעבוד 2-8 שעות בשבוע. אני עובדת באורווה. היה לי ויכוח היום עם כמה חברים שלי אם שווה לי להאכיל, לנקות תאים, לקום בבוקר כדי להאכיל, להבריש וכל זה... הטיעון שלי-" אם אני לא אעשה את זה מי?, האורווה שלנו בנויה על התנדבות, אם אני רוצה שתהייה אורווה אני צריכה לעשות את זה!" הטיעון שלהם-"לא עדיף לך ללכת לאורווה בעיר, לשלם קצת, לרכב וזהו? למה אין מישהו אחר שעושה את זה? למה את צריכה לקום בבוקר כדי להאכיל את היצורים האלו(סליחה???)" אם הייתה לכם אפשרות לרכב כל יום, להתחרות, להתאמן פעמיים 3 בשבוע והכל בחינם, הייתם מסכימים לטאטא, לעשות תאים, להאכיל ערב, להאכיל בוקר פעם בשבוע, להבריש, לאכף וכל זה?

shaililo

New member
דורון אצלנו זה דיי דומה...

דומה... לא אותו דבר... אצלנו נעם עושה את כל העבודה, ובחופשים אני ועוד כמה אנשים עובדים שם. אני חושבת שזה ממש סידור טוב בשבילך, את לא משלמת, את מתחרה! את רוכבת כל יום! אני חושבת שזאת דיי החובה שלך לעשות משהו גם למען האורווה כי הכל את מקבלת בחינם. את לא חושבת? אני חושבת שזה סידור מצוין..

אני גם חושבת שזה מעולה...

וזה גם גורם לך להתחבר לסוס ~חחחח כן בטח
~ את לא עושה את העבודות בכלל???????

shaililo

New member
אני כן אבל רק בחופש...

כשאני לא עובדת אני לא עושה. וגם השאר לא.... רק שוקתות ואבוסים מדי פעם כשצריך...

אצלנו זה ככה

אני רוכבת כל השבוע על סוסים פנויים או סוסים שאני אוהבת ומשלמת על פעמיים בשבוע שבדרך כלל זה שיעור פרטי בכל שאר השיעורים אני מצטרפת לרכב עם עוד אנשים...... אני עוזרת באורווה נון סטופ (מאכילה,מאכפת,מטפלת כשצריך וכו..) וסתמורה אני רוכבת מחוץ לשיעורים שלי! אני גם מעבירה שיעורים לילדים שמבקשים ממני

הטרקטור!

הטרקטור עובר ומנקה תתאים מחליף חול והכל אנחנו לא עושים את זה!.....אבל מנקים את היבוסים כשצריך ואני אוהבת נורא שהכלי מים של מיסי תמיד מבריק!

אני חושבת../images/Emo45.gif

שהרבה מהכיף של סוסים זה כל הדברים האלה, לנקות תאים, להבריש ולטפל מזה מקבלים ידע. ואני גם חושבת שאם את מקבלת הכל חינם אז זה ממש שווה. זה כיף להאכיל וממש לטפל בכל הסוסים האלה ככה, לא???

../images/Emo4.gif מה פתאום! למה שאני אנקה?!

סתאאאאאאאאאאאם, ניראה לכם? אני משלמת על הרכיבה, פעם בשבוע ואני מתנדבת, מובילה ומנקה תאים וזה....!!! כמובן אני "רק" עוזרת, אני לא יכולה להיות שם 24 שעות מסביב לשעון (עם הייתי יכולה הייתי שם גם 48 שעות ביממה
) כי יש לי בית ספר ויש לי... בית? לא זה הבית שלי...

zohark

New member
אצלנו זה...

לא בדיוק ככה...אני עוזר מלא אבל בגלל שהחווה של אבא שלי...אבל רוב הילדים בחווה לא עוזרים ככה...רק מאכפים מדי פעם...לא יותר מזה.

i love INDIANA

New member
ברור!!!

אני הייתי אפילו הולכת גם לא בשביל לרכב אלא רק בשביל ההברשה והניקוי תאים! מה זה משנה מה עושים? העיקר להיות באורווה! ואם עוד נותנים לך על זה שעות רכיבה..אז ברור שכן!!!

GiZmO©

New member
חחח...

חמוטל... את באה רק בשביל לרכב! את ניקית רק תא אחד בחיים וגם בקושי ואת ממש לא עוזרת או עושה משהו מתי שאת מגיעה! הברשה??? לפעמים את עוזרת להבריש!

זה לא משנה כרגע מי עשה מה../images/Emo4.gif

העיקר שזה נכון שהכיף זה להיות בסביבת הסוסים ואפשר לילמוד עליהם המון לא רק ברכיבה. אני חושבת שזה חלק מהכיף הטיפול בסוס וזה גם חלק מהלמידה ברכיבה . אני חושבת שלדלמידי רכיבה זה אולי פחות חשוב אבל אפשר לצפוט שהרוכבים הכי מיתקדמים והכי רצינים יבואו ויעזרו, או לפחות ככה אני חושבת

i love INDIANA

New member
יאיר....שתוק!

נכון שניקיתי רק תא אחד בחיים לי אבל אם היו מבקשים ממני שוב הייתי מנקה שוב! ואם.. אתה אולי שכחת אבל אתה קיבוצניק משמע אתה וי אי פי באורווה ומותר לך לעשות כמעט כל! אני חייבת לעשות רק מה שאומרים לי! כך שאני לא יכולה סתם פתאום להחליט שאני באה ומנקה תאים או באה ומברישה! אז.... תתחיל להוריד הילוך! ולהרגיע תאגו הנפוח שלך! ואם כבר יש מישהו באורווה שלנו שבא לאורווה רק כדי לרכב או אם מכחריכים אותו לבוא לעזור בדברים אחרים זה אתה! אז שתוק!!

ahhhhmmm....!!!

אני הלכתי לחוה היום ובכלל לא היה לי ענין שם. והובלתי שני סוסים, קיpלתי ארבעה סוסים, טיטיתי את האורות וגם חילקתי קוביות חציר -כבד נוראאא- ואי באה לחוה כל יום שני ראשו שלישי וגם רביעi!!! אז אנשים די להתלונן זה או שאתה עושה את זה מאבה או שלא עושים בכלל!

למעלה