ויכוח שהיה לי היום בעבודה עם חבר :

ויכוח שהיה לי היום בעבודה עם חבר :

אז ככה : לחבר שלי ( אישתו נפטרה לפני כמה שנים ) בת בבאר-שבע ולה 2 ילדים. כלומר מדובר על נכדה בת כ-18 ונכד כ-16 וחצי. היה לו יום הולדת לא מזמן, הבת עם הנכדה הגיעו לאילת במיוחד לברך אותו, הנכדה קנתה לו בעצמה זר פרחים ענק ועוד מתנה כלשהי. הנכד נשאר בבאר-שבע - בטענה, כי הוא מאוד עסוק ולא בא לו לנסוע עד אילת לדבר כזה, אפילו לא התקשר לברך. בכלל בשנה האחרונה לא הרים אפילו פעם טלפון לשאול את סבו מה נשמע ומה שלמה, ובוודאי לא בא לבקר... הבעיה, כי בקרוב יחגגו בבאר-שבע ימי הולדת משותפים לבתו ולנכד והוא מתכוון להכין לו מתנה גדולה ויפה, שילמד להתנהג ויקח דוגמה. אני טענתי, כי חמור בן 16 וחצי כבר די גדול, כדי לדעת להתנהג ולא מגיעה לו כל מתנה - להביא לו רק מעטפה ריקה רק עם ברכה, אך מצורף לידה פתק " את המתנה שרציתי להביא לך - חפש ליד המתנה והברכות שלא הבאת לי ליום ההולדת שלי..." הנושא של הדיון - מי כאן הצודק ?

shy-1

New member
עדי, מנסיוני הקטן בחיים, חברך צודק

יתכן ןהחמור לא ילמד מזה כלום(טוב חמור), אך הסבא יצא מכל הסיפור כמו גדול. בתוך המשפחה עדיפה שיטת חברך, בחוץ שיטתך קורצת יותר. SHY

bimbo.

New member
שי, אני חוששת שהסבא לא יצא גדול, ../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif

אלא פראייר. ואולי מתנה ממנו תגרום לנכד לזלזל בו יותר.

shy-1

New member
מצטער, לדעתי בתוך המשפחה כולם

"פריארים". כשמדובר במשפחה רחוקה, או אנשים זרים, יתכן וכדאי ללמד לקח מסוג כזה, במשפחה הקרובה, רק אהבה זו התשובה האמיתית. ועדי, כשהרומאים לא יביאו לך מתנה, אל תביא להם. הורים/סבים/אחים, לא נחשבים לצורך זה רומאים. SHY

shy - יחס גורר יחס ( גם במשפחה ) - ../images/Emo14.gif

והוא חייב לעבוד בשני הכיוונים. אין במשפחה סימטאות חד-סיטריות ( מתת מלמעלה כלפי מטה..) לכן גם כנראה במשך הזמן הגיעו למצב עגום כזה, כי הלחץ לא הוןפעל בזמן, 16 וחצי שנים וויתרו לילד, "כי הוא עוד קטן ולא מבין..." כעת הוא כבר לא כל כך קטן, ואם עדיין לא יודע ולא הבין, חייבים להראות לו את הכיוון בדרך הקשה יותר. וויתור נוסף לא יוסיף, יגרע...

גליה13

New member
אני רוצה לדעת איפה האמא בספור

אני למשל מכריחה את ה"ילד" שלי בן ה-18+ להתקשר לסבתא-סבא מידי פעם בעיקר בימי הולדת, חגים וכו´, (אגב כנראה זה תורשתי כי האמא שלי בת השמונים עדיין אומרת לי להתקשר לדודים לברך אותם בשנה טובה וכו´) אבל לשאלתך, אני בעד שיטתו של הסבא, להביא מתנה גדולה, ולציין בפרוש, שמאד נפגע שהנכס לא בא לברך אותו ולא מתעניין בשלומו- זה בוודאי יעשה לילד משהו....

האמא ממלאה את פיה מיים ולא מתערבת

לדעתה, "הילד" די גדול לדעת לכלכל ( לקלקל...) לבד את מעשיו ואין לה השפעה גדולה בנושא. הוא מתנהג כ"עצמאי בשטח" ולא מעניין אותו הרבה מה חושבים עליו המבוגרים ( "הזקנים" ), כולל האמא והסב... לדעתי - להעמיד אוןתו במקומו הנכון טוב בהרבה מאשר לנסות שיטות "פסבדו-חינוכיות" כ-"דוגמא אישית"... כי, לדברי הסב, דוגמאות מה טוב ומה רע הוא קיבל כל חייו, אך הן לא הזיזו לו כהוא זה...

AYELET1

New member
אני מאד מאד מסכימה עם שי

ומעבר לזה בנות הינן חברתיות יותר, ומקדישות הרבה יותר ליחסים הבין אישיים. ולכןלא פלא שהנכדה היא זו המשקיענית ביחסים שם. נוסף לכך קראתי שמאד מאפיין מתבגרים יחס אגואיסטי... אני הייתי (במקום הסב) באה, מביאה מתנה ממוצעת, בלי לצאת מגדרי.

bimbo.

New member
כרגיל, אנו עדים להתנצחות הנצחית

בין בית הלל ובית שמאי. טוב, נתחיל מהחינוך: גם אם האמא חינכה את ילדיה כל חייהם (עד לגיל ההתבגרות) להתנהגות ראויה, קובע גם קובע האופי של הילד/ה. וכשהאופי הוא מסוג "אני לא שם קצוץ", הרי שבגיל ההתבגרות הוא מתחדד מאוד, בבחינת "אף אחד לא יגיד לי מה לעשות". אני מבינה מאוד את כאבו של הסבא. הנכד בהחלט מגעיל. עם זאת, גם אני סבורה שעל הסבא לשלוח לו מתנה סתמית. על ידי כך הוא יבהיר לנכד את הרגשתו (אם הנכד מסוגל להבין), וגם ירכך קצת את הכאב. קצת, אמרתי. כי זה מאוד כואב.

אם הכוונה שהנכד יבין , דווקא לא לתת

לו כל מתנה, וכולל הערה בכתב על התנהגותו, בדיוק ברגע שהוא ממתין "מה הביאו לי ?" - תכריח אותו ( אולי...) להבין יותר... אמרו פעם "ברומא תתנהג כרומאי" ( כדי שלא תהיה יוצא דופן ). ואם הוא שם קצוץ, להראות לו, כי במקרה כזה גם עליו שמים כבר קצוץ, ובהתנהגות דומה בעתיד, רק הוא המפסיד היחידי ותמיד יאכל אותה בגדול יותר... כי אם הוא נוהג לרמוס אחרים, יום אחד ישיבו לו גם על ידי רמיסת זכויותיו. אחרת - לעולם לא ילמד... בגיל כזה שום "פוציניו-מוציניו" ( או דוגמא אישית של התנהגות...) כבר לא יעזרו...

bimbo.

New member
אתה יודע עדי, במחשבה שניה -

אתה צודק. שום דבר כבר לא יעזור, אלא רק "זעץ" חזק על הראש.

לקבל כמתנה מעטפה ריקה, רק עם פתק -

"לך חפש את המתנה שקניתי לך ליד המתנה ששכחת לקנות לי ..." זה בובמבה טובה יותר, מכל דוגמא אישית...

ח.ג.

New member
להיות חכם ולא צודק

לעדי שלום ברשותך הכנס לשאלה מה הם יחסים בין בני אדם? ואלו יחסים אני רוצה ליצור? מניסיונך עד כה כשרצית להעביר מסר כלשהוא ורצית שהשני יפנים ויקבל מסר זה מה עבד אצלך? האם האשמות,זלזול,כעס,צעקות,ציניות עשו את העבודה? ואולי דיאלוג,הקשבה,קבלה,אהבה,הסכמה,הבנה הם שעשו את העבודה? האם ניתן לבנות יחסים על מעשי נקמה ושימוש בכח? כאמור אולי כדאי להיות חכם ולא צודק? מה דעתך?

במקרה זה דעתי, כמובן, שלילית ../images/Emo31.gif

כי כדי לקיים יחסים, חייבים להיות "שניים לטנגו", וכאן יש לנו רק אחד. וחכם, לדעתי במקרה זה, מי שיראה לצד השני מה זה נקרא "לא לקיים יחסים", איך איך לקשור יחסים טובים, היה חייב ללמוד כבר עד כה. תקופת הלימודים הסתיימה, כעת הגיחע הזמן רק לתוצאות. ושיטת "המעטפה הריקה" היא רק להראות מה הן תוצאותיה של התנהגות נפסדת, לא שיטת חינוך. כך הנער יקבל מושג קטנטן מה מחכה לו בעתיד מאחורי הפינה של החיים, כי הרי אומרים "אין חכם כבעל נסיון" - וכך הוא יקבל אולי לא יותר חוכמה, אלא בוודאי נסיון...

bimbo.

New member
אני לא מאמינה שישנא את הסבא.

הרי לא הסבא התחיל בהתעלמות.

AYELET1

New member
לא מאמינה ש י ש נ א את הסבא,

אך לרחוש טינה - ירחוש! וזה לבטח לא מה שהסבא קיווה להשיג.

למעלה