ויכוח עם מאמינים

scorpionsrulz

New member
ויכוח עם מאמינים

התווכחנו והגענו לנקודה הבאה :"אבל תהליך בריאת העולם לפי ספר בראשית נראה כאבולוציה בפני עצמה ככה שהדת אינה פוסלת את הנושא . " "אין שום דבר יציב במדע שלנו , היום חלב זה בריא ומחר חלב זה לא בריא , תתחיל להבין שכל מה שאנשי מדע מנסים לפענח על העבר האנושי הוא בחזקת ניסוי וטעיה של כוחות הפועלים כיום בטבע , האם אתה יכול להוכיח שאותם כוחות פעלו לפני מיליוני שנים ?" "התנ'ך בעצמו אינו פוסל את האבולוציה הוא מתאר סוג של אבולוציה לך לקרוא ספר בראשית. כל יום אלוהים בורא משהו אחר , בשלבים. " איך אפשר להוכיח לבן אדם שהתנך סותר תאבולוציה וההפך?

SilentMike

New member
אי-אפשר.

בקריאה מילולית הוא פוסל, ולא צריך להוכיח את זה. ברור מאליו שהפשט של התנ"ך עומד בסתירה לתיאורה האבולוציונית. בקריאה דרשנית ניתן לדרוש ששחור הוא לבן ולבן הוא שחור, שאין אלוהים, שהשם האמיתי של משה היה מנחם מנדלוביץ' ושישוע מנצרת הוא גילגול של הכינה נחמה. אין טעם להתיחס לספר האגדות הזה יותר מדי ברצינות.

scorpionsrulz

New member
האמת שהשתקתי אותו .

אגב מיקי זה אתה שמנהל את פורום אתאיזם ?

SilentMike

New member
אם זה בחתימה שלי אז כנראה שכן ../images/Emo8.gif

הפורום שלי הוא בהייד-פארק כמובן ולא פורום אתאיזם של תפוז.

המ -

1. תהליך בריאת העולם לפי ספר בראשית סותר את הסדר האבולוציוני המקובל בכמה נקודות, בניגוד למה שכמה תיאולוגים אוהבים להגיד. למשל - מאורות השמיים, לרבות השמש, נבראו ביום הרביעי, לאחר בריאת הצמחים. אם כך - כיצד התרחשה פוטוסינתזה? וכיצד זה שהבהמות, פרי עבודת הביות של האדם, נבראו לפניו? זה רק מהסתכלות שטחית לחלוטין, מי שרוצה להקדיש את חייו למלחמה בטחנות רוח, יכול למצוא עוד הרבה כשלים. 2. להגיד שאין שום דבר יציב במדע זה קישקוש מוחלט. תיאוריה שנוסתה והוכיחה את עצמה כמדויקת היא נכונה בודאות, באופן חלקי או בתנאים מסויימים. אמנם יתכן שתיאוריה תתגלה כשגויה כביכול, אך במקרה כזה הכוונה היא לאחד מהשניים - או שהיא מקרה פרטי (כמו המכניקה הניוטונית, שהיא מדויקת רק במהירויות זניחות ביחס למהירות האור) או שהיתה בעיה במדידה. למעשה, היכולת לטעות היא גדולתו של המדע, שבניגוד לדת, לא יונק מדוגמות עתיקות יומין. 3. יופי שהתנ"ך מתאר סוג של אבולוציה. גם אני יכול לתאר סוג של אבולוציה - בהתחלה היה כאן זאפוד ביבלרוקס, אח"כ הראש שלו התפצל לשניים ומכאן התפתחו החיים. מה שעשיתי עכשיו, בדומה ללמארק או לתנ"ך, הוא פשוט תאור שגוי של האבולוציה. זה יפה, זה נחמד, אבל זה פשוט לא נכון.

למעלה