ויינברג

אמנון אלבז

New member
מנהל
גווני העמבר

יש הטוענים שגם סוג העץ קובע את הגוונים, אך ברור שעצם החשיפה לאור ולחמצן משנה את הגוון .

ז ק ו

New member
באמת אמנון מה עובר עליך? מדברים אתך על יום הליכה בינ"ל ואתה

מדבר על נפתלי הרץ. למה הוא רץ אם הוא יכול ללכת?

ז ק ו

New member
אז נחה דעתי בעינין נפלי הרץ. הוא לא רץ

ומה עם חיים הזז? לאן הוא זז?

אמנון אלבז

New member
מנהל
מנסיון העבר

היכן שאני שוגה בפעם הראשונה השגיאה תמשך לנצח. כמו כתובת למשל, אם תעיתי במציאת כתובת לראשונה כך אמשיך את דרכי גם בעתיד.
זמן ומקום טוב להודות לכל הגורמים המעורבים בפריצת דרכים חדשות אם בכביש איילון כביש 6 ושאר הדרכים החדשות בארץ, שיטה טובה לתקן את דרכי בדרכים.

ג רפאל

New member
ומאותו עניין - יש לנו מספר חרוזים ש'חשודים' כענברים

איך ניתן באמצעים ביתים לאשר או לשלול זאת.

אמנון אלבז

New member
מנהל
זיהוי אימבר

ברוב המקרים המבין באבנים יחוש לפי המשקל הגוון הטקסטורה המגע הטמפרטורה ועוד סימנים שנרכשו עם הנסיון.
שיטה נוספת בעזרת המשקל הסגולי.
ואגב...מצאתי את מקור הטעות בעינבר ענבר אללה ואכבר וכו......http://iw.swewe.net/word_show.htm/?37645_1&ענבר

ג רפאל

New member
ואחד כמוני שלא מבין באבנים?

ושום דבר ממה שמנית לא פועל עלי - המשקל למשל, המגע מאוד נעים, הטמפרטורה? בסדר לא חם ולא קר.נעים
הגוון יש כמה גוונים למחרוזת.
אין דרך פרימיטיבית בייתית.לאימות או שנשאיר את פתרון הבעייה ליורשים?

אמנון אלבז

New member
מנהל
טובלים את החומר שטעון בדיקה בכלי למדידת נוזלים

השנתות על כלי הבדיקה צריכות לתת מידות קטנות, כלי מדידה מהמטבח לא יתאים. כלי מעבדה מדוייק יתאים.
לפני הטבילה ממלאים מים עד לנקודה עגולה מסוימת, עם הטבילה עולה מפלס המים. מידת עליית המפלס תעיד על כמות המים שהגוף דחה.
שוקלים את הגוף ובחשוב שבין משקלו למשקל המים שהוא דחה ביודעינו מראש את המשקל הסגולי לממר, או סמר של הגוף. מודאים מול טבלת המשקלים הסגוליים של כל החומרים את זהות החומר.

broadaxe

New member
אמנון, זה נראה לי כמו פיריט הברזל

= "זהב השוטים". טמפרטורתת ההיתוך שלו גבוהה מאד, מעל 2000 מעלות צלסיוס. שמרו את זה בקופסה כי לא היה מקום אחר וחשבו שזה יקר...

אמנון אלבז

New member
מנהל
אני מכיר את זהב השוטים

כאן פיסות המתכת התפוררו מעצמן, נראות כאילו נמשכו, מזכיר את שאריות היציקה מגזע וענפי היציקה, פיסות דקות ועדינות.
תודה.

אמנון אלבז

New member
מנהל
אבל במחשבה שניה ?

זהב השוטים אכן חומר פריך מאוד ומתפורר מאליו. מתאים גם לטמפרטורה הגבוהה שהגעתי בחימום.אבל אין לי התנסות התכת זהב שוטים ובנסיון זה נותר לי מטיל מתכת מושלם ביד. צריך לבדוק את הענין עם זהב שוטים מוצהר, אחד כזה שידוע לי שוא אכן זהב שוטים .
בקרוב תערך בדיקה.

למעלה