ויינברג

אמנון אלבז

New member
מנהל
זקו - אתה יודע מה ?

לרגע לא חשבתי שזה עשוי לשמש לנר, אך ראה בתמונה כיצד באמת הפכתי את הקערה לכלי להדלקת נר בגינה ואפילו הכנתי מגן נגד הרוח.
אצלנו יש טקס של הדלקת נרות בגינה ערב ערב גרושתי לעתיד עורכת מסלול הדלקת נרות לאוירה מיוחדת במקום תאורת חשמל.

ז ק ו

New member
בוא נפתח את הרעיון:

אם זה אכן לתאורה אזי אני נזכר בכלים מאוד דומים -לאו דודה ברגל, ששמשו להדלקת פתיל צף על גבי שמן. הכלים או האבוקות האלה היו נתונות במעין נברשות עשויות מתכת. כל היו מאירים פעם בתי כנסת.

אמנון אלבז

New member
מנהל
ההתאמה לבקבוק מאוד מגבילה

ולמה שייצרו קערה עם רגל דמוי פקק, ואגב זה לא פשוט ליצור והיה צורך בהשחזה מקצועית להתאים את הסגירה ההרמטית על הבקבוק.
חשבתי על רעיון של מפל יין שמוזג בפעם אחת למספר גביעים ואפילו עשיתי נסיון , עובד נהדר ממש חלוקת הנוזל היתה שווה לכל הגביעים.

אמנון אלבז

New member
מנהל
בהחלט נראה לי , אבל.....

המאפיין העיקרי של זכוכית הואזלין שהיא זוהרת ובוהקת באור אולטרה ואיולט, נראה לי שהאפקט הפסיכודלי הזה לא כל כך מתאים לבית כנסת, אולי לסוג מסויים של כנסיות בארצות הברית.
לכן מדוע להשקיע בזכוכית יקרה ולא להסתפק בקריסטל נגיד, מבלי לפגוע בחסידי הקריסטאל.

ג רפאל

New member
יש לי כערת קריסטל\זכוכית מעוטרת הקבועה בתוך

תושבת\רגל\כן עשוי פיוטר.
אצלנו אשתי שמה בתוכה פרחי בד ישנים.
במקור שימשה במרכז השולחן עם פירות.
עם הפרחים היא עדיין במרכז השולחן הקטן.

מסיק ששלך לשימוש דומה בגלל האפשרות לנעיצת הפין בחור התומך.

אמנון אלבז

New member
מנהל
כאן מדובר בסוג אחר של זכוכית

סוג הזכוכית VASELIN GLASS נוצרת עם תוספת של אורניום. יותר נדירה מהקריסטאל.

אמנון אלבז

New member
מנהל
ושאלה אחרונה

פלאק פליז
למה שימש?
ההשערה הראשונה שלי היתה שיתכן שזה הוסר מהמטה שנושא ראש השיירה הכנסיתית שצועד ברחובות העיר העתיקה.
אולי מנצח התזמורת של הכנסיה.
אולי משהו אחר ?
ותודה לכולם.

אמנון אלבז

New member
מנהל
כמובן שאין דבר כזה אימבר

אבל אוכל להסביר את מקור הטעות..
בין הדיסקלציה שלי ובין העובדה שבביתינו שמות של אבנים ידועים רק באנגלית....
יצרתי מילה חדשה ואני מקווה שהתנצלותי תתקבל.

אמנון, לא התכוונתי להעמיד אותך על טעות. באמת חשבתי

שיש מילה כזו, נוספת לאמבר וענבר כי אני מכירה ילד שזה שמו, אימבר, ותמיד תהיתי על מקור השם.

ועכשיו שזה הובהר - אפשר עוד שאלה? לענבר יש גוונים שונים, כהים ובהירים יותר. האם תלוי בסוג העץ ממנו השרף או בגיל השרף או גורם אחר?

למעלה