וייטנאם-לאוס

Grishgori

New member
וייטנאם-לאוס

אהלן !
אני נוסע בספטמבר-אוקטובר לחודש וחצי של טיול בוייטנאם ובלאוס
בלאוס סימנתי את אזור Luang Namtha-Muang Sing כחובה , השאלה שלי היא מהי כמות הזמן המינימאלית הדרושה לראות את שבטי הAkha באזור ולטייל בשמורת הטבע Nam Ha , כמו כן האם למישהו יצא להצפין לאזור Xieng Khaeng?
אם יש סוכנות טרקים\מדריך מומלץ אשמח לשמוע גם כן

השאלה השנייה היא עד כמה יש צורך בביגוד חם בלילות באותם אזורים וכמו כן באזור Sapa שבוייטנאם? האם קיים צורך בפליז\סוודר או שהטמפרטורות יהיו חיוביות יחסית בלילה? יש לציין שאנחנו בונים על homestay
תודה מראש !

sailor

New member
חודש וחצי זה קצר

מה אתה רוצה לראות בויטנאם? רק המסלול השחוק לכל אורך המדינה לוקח חודש וטיול קצת יותר מעמיק יגזול את כל זמנך.

Grishgori

New member
אני יודע אך לצערי זה הזמן שיש לי

חוץ מזה שבלאוס אני לא מקיף את כולה אלא רק את ואנג ויאנג-לואנג פרבנג-לואנג נמתה

אבשלום68

New member
וכמו שכתב קודמי

אתה צריך לשנות את התוכנית שלך.
למשל
אם אתה רוצה להיות בצפון לאוס
אם תגיע בנסיעה מבנגקוק הדרך לשם היא יומיים
ממעבר הגבול ללואנג נמטה זה יום מלא
לואנג נמטה, ומואנג סינג זה לפחות 4-5 ימים
יום נסיעה ללואנג פראבנג
לואנג פראבנג ונונג קיאו שזו חובה יותר מואנג וינג לפחות 5-6 ימים
יום נסיעה לואנג וינג - ואנג וינג -3-4 ימים
לאוס רק החלק הצפוני כ 23 ימים
צפון ויטנאם
הנוי 3-4 ימים
מפרץ הלונג 3 ימים לפחות
סאפא 4 ימים לפחות
טיולי יום מחוץ להנוי לפחות יומיים
נסיעה להואה לילה וחצי יום
הואה יום וצי
הוי אן 4-5 ימים
רק עד הוי אן אתה ב 19 יום בויטנאם
בסה"כ 42 יום......
לכן לדעתי אם אתה מטייל בלאוס התחל מהצפון מלואנג נמטה ולואנג פראבנג.....
אל תוותר על הצפון.
ואז בויטנאם מהוי אן תחזור הנוי ברכבת לילה לטיסה חזרה.
בפעם הבאה תשלב את דרום ויטנאם או דרום לאוס עם דרום ויטנאם/קמבודיה.

sailor

New member
אני הייתי מתמקד בצפון ויטנאם בלבד

בלי להגיע עד הואה ובודאי לא עד הוי אן.
כן מגיע לנינג בינג (2-3 שעות מהאנוי) ליומיים או יותר, לטאם קוק, לכפר הצף, לשמורת הטבע... חלק אפשר באופנים ולשמורה בהסעה או אופנוע.
בין האנוי לסאפא אפשר "לחרוש" את נפת לאי צ'או, כולל דיין ביין פו, לאי צ'או והדרך ה"אחורית" לסאפא המטפסת לאורך רכס פאן סי פאן, אחד הנופים המרהיבים בויטנאם, ובאחד הכוונים לעבור דרך סון לה ופגודת הבשמים.

Grishgori

New member
שמח לשמוע הצעות לגבי המסלול

אבל אשמח אם בכל זאת תוכלו לעזור לי בעניין הביגוד ללואנג נמתה\סאפה - האם צריך ביגוד כלשהו מעבר לביגוד רגיל?(זאת אומרת צורך בפליז\מעיל)
ואם יש המלצה לסוכנות מעולה או מדריך מסוים אשמח גם כן

אגב לואנג נמתה ומואנג סינג התכוונת 4-5 ימים כ"א או שניהם יחדיו?

Grishgori

New member
את המעברי גבול אגב אני עושה בטיסות

על מנת לחסוך זמן מאוד יקר

אבשלום68

New member
מעברי גבול

ראשית ביגוד.
לסאפא כדאי לקחת בתקופה שאתה נוסע פליז ותו לא, אם ירד גשם תקנה שם מעיל פלסטיק....
בלואנג נמטה ומואנג סינג - לשתיהן יחד כ 5-6 ימים ממש לא היה קר בעונה הזו.
לגבי מעברי גבול, אין שדה בין לאומי בלואנג נמטה
לטוס לוינטיין ולנסוע ללואנג נמטה|?
ומשם לחזור לוינטיין זה ממש לא רציני
יש טיסות מוינטיין ללואנג נמטה, לא כל יום..... וגם כשכתוב שיש אם אין נוסעים הם לא טסים
הטיסה היחדיה שיכולה להועיל לך היא מבנגקוק לציאנג ראי ומשם באוטבוסים לגבול זה יקח לך יום אחד ואולי תספיק לעבור את הגבול באותו יום ולמחרת לנסוע ללואנג נמטה

Grishgori

New member
יש עוד אפשרות בגדול

מעולה לגבי הפליז !
לגבי המעברים : מה עם לקחת טיסה מהאנוי לויאנטיין ומשם טיסה שעה שעתיים אחרי ללואנג נמתה ואז להתחיל לרדת למטה בחזרה לויאנטיין? טיפה יקר אבל נראה הכי הגיוני כרגע

kogawa

New member
ישנה סיבה מיוחדת שאתם משנים את שם בירת לאו?

גם אתה וגם אבשלום משום מה קוראים לויאנג-צ'אן בשם משובש. ישנם די שמות משובשים בעברית ולא חובה להנציח את השם המעוות הזה. לאו היא ארץ שהצרפתים כתבו את שמותיה בצרפתית שכידוע אין כל קשר בין הכתב לביטוי, ולכן הכיתוב הצרפתי לא חובה לתרגמו כלשונו לעברית. "פיג'ו" אינה פאוג'אוט, "רנו" אינה רנאולט. שם המדינה הוא "לאו" ללא הסמך נעלמה, וכפר (ואנג) עצי הסנדל (צ'אנדלה) הוא "ויאנגצ'אן".

ערפוד

New member
מה שמוזר לי

זה שלבנגקוק אתה קורא בנגקוק.
השם של העיר הוא בכלל Krung Thep Maha Nakhon.
זאת בהתעלם כמובן מעוד כמה עשרות או מאות שמות לא רשמיים.

kogawa

New member
השם הרשמי אפילו ארוך יותר

הוא רשום בספר השיאים של גינס כשם הארוך ביותר לבירה.
אני קורא למקומות על פי הקריטריונים הבאים: אם השם השגוי מוטמע כמו פאריז (פארי בשפת המקומיים) או מקסיקו (מש'יקו) אז אני נצמד לשם המקובל, אולם שמה של לאו ושם בירתה עדיין לא מקובעים ולא הוטמעו ולכן אני מנסה שיותר אנשים יטמיעו שם נכון ולא שם שגוי.
לתאילנד לא מנסה לקרוא פּרַאתֶ'ט-תַ'אִי

קרלטון

New member
אם כבר

נפוץ יותר בדיבור היומיומי ופחות רשמי, הוא "מואנג-תאי".

לגבי "לאוס", נראה לי מוטמע לגמרי. לגבי בירתה, יתכן שאתה צודק, אבל דיברתי בשבועיים האחרונים עם שתי ילידות לאוס (אחת עברה לתאילנד בגיל 10, השנייה בגיל מאוחר יותר) ושתיהן היו בסדר גמור עם "ויינטיאן". דרך אגב, אני אוהב את אופן ההגיה של השפה בלאוס, לעומת תאית, וגם לעומת הניבים המדוברים בצפון-מזרח תאילנד שנשמעים לי כמו גרסה שטוחה ופשטנית של לאו.

הנה קישור לדיאלקטים השונים של לאו, כולל מיפוי של מחוזות בצפון מזרח תאילנד ביחס לדיאלקטים האלה:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lao_language#Dialects

הנה סרטון שדן בנושא הגיית Viantiane. אם מקשיבים טוב להגייה שלו, אז "צ'אן" לא נראה לי קרוב הרבה יותר לצליל הנכון מאשר "טיאן". אולי עדיף "ויאנג-ג'ן".
http://www.youtube.com/watch?v=hj2fcnYo_uI

למעלה