וייטנאם וקמבודיה

ניטה

New member
וייטנאם וקמבודיה

שלום אז נכון ששאלתי על מקסיקו.. אבל בגלל אילוצים שונים הטיול עובר למזרח. הזמן: אוקטובר משך: 3 שבועות (פלוס או מינוס כמה ימים) התכנון הוא וייטנאם והמקדשים בקמבודיה (רק המקדשים). יש לי כמה שאלות: 1. ויזה לוייטנאם וקמבודיה, האם אפשר להוציא מראש בארץ? (גם אם זה יקר, אנחנו מעדיפים שלא לבזבז ימים יקרים על המתנה לויזה) 2. טיסות: האם יש טיסות מוייטנאם לקמבודיה או שהכל חייב לעבור דרך תאילנד (ד"א אנחנו מגיעים מהארץ לבנגקוק וחוזרים משם). 3. התכנון נראה לכם אפשרי במסגרת הזמן? (אנחנו מוותרים על טיול בתאילנד כי כבר היינו שם) וכמובן.. כל טיפים שיש לכם יתקבלו בברכה
תודה!!

SPnage

New member
לחוץ

ויאטנם בשלושה שבועות זה קצת לחוץ, אז להוסיף גם את קמבודיה... בכל מקרה לקמבודיה אפשר להוציא ויזה בהגעה, רק שיהיו לכם תמונות פספורט. לויאטנם אפשר להוציאה ויזה באינטרנט דרך האתר vietnamstay.com, אבל זה תקף רק להגעה בטיסה. אם אתם עוברים יבשתית תאלצו להוציאה ויזה בקמבודיה או בנגקוק. חוץ מזה יש טיסות בין כל המדינות ממש לא חייבים לחזור לתאילנד, השאלה זה המחיר.

ניטה

New member
חלוקת זמן בוייטנאם

ראיתי שממליצים על טיול מצפון לדרום או להפך. יש המלצות על חלוקת זמן - איפה כדאי להתעכב יותר? תודה

sailor

New member
בזמנך הקצר

רק הצפון, שם המרחקים בין האתרים קצרים יחסית, או בטיסות. יש בפורום כמה המלצות על הצפון. לגבי ויזות, בבנקוק אפשר לקבל ויזות מהר תמורת תוספת מחיר. נדמה לי שבקמבודיה אפשר לקבל ויזה בגבול , מוגבלת בזמן, אך לא נחוץ לכם יותר, תבדקי! בזמנכם הקצר כדאי לטוס לסיאם ריפ ומשם ליעד הבא בוויטנאם. את כל כרטיסי הטיסה כדאי לקנות בבנקוק, במקום או ברשת.

הייבי

New member
אם אפשר שאלה

כמה זמן זה זמן סביר לויטנם? אנחנו חשבנו על אזור 3 שבועות אולי 4 - זה מעט? הרבה? בהנחה שהמטרה היא לעשות את המסלול מסייגון להאנוי ולטייל בדרך

sailor

New member
קחי בחשבון שנסיעה מסייגון/HCMC להאנוי באוטבוס

לתרמילאים אמנם זולה מאד (שילמתי כ- $12 לפני שנתיים וחצי) אבל לוקחת כארבעה ימים נטו. לזה יש להוסיף מנוחה לפחות משני הקטעים הארוכים והמפרכים של הנסיעה, כך שמדובר על 5-6 ימים שמוקדשים בעיקר לנסיעות. ברכבת זה לוקח רק 3-3.5 ימים ומעייף הרבה פחות, במחיר כ- $45-60 על דרגש קשה. אם לא רוצים לרוץ בכל מקום צריך לפחות חודש. אני הייתי חודשיים ולא הגעתי לכל המקומות שרציתי.

הייבי

New member
תודה על התשובה

ברור שאף פעם אי אפשר להגיע להכל, אבל ממה שאתה אומר נראה שסביבות החודש יכול להספיק (אנחנו נוסעים ל-10 שבועות ורוצים לשלב תאילנד, לאוס ויטנאם)

StinkBug

New member
תקנו אותי אם אני טועה, אבל...

אוקטובר לא ממש אידיאלי לוייטנאם מבחינת מזג האוויר (לפי כמה אתרים בהו-צ'י-מין יורדים בממוצע 250 מ"מ גשם וגם בהנוי יורדים כ-130 מ"מ).

למעלה