ויטנאם

ויטנאם

שלום לכולם! הייתי רוצה לטוס ולשהות בויטנאם במשך חודש. רציתי לדעת אם יש לי טיסה ישירה מכאן לויטאנם,אם לא איפה אני צריכה להחליף מטוס .כמה שעות אורכת כל הטיסה ואילו מקומות לפי דעתכם הכי מומלצים לי לבקר.

muga

New member
כידוע לי

יש טיסה "כמעט" ישירה עם האוזבקים ישירות לויאטנם (עם המתנה בטשקנט). נדמה לי שרק פעם אחת בשבוע היא יוצאת. האופציה החלופית היא טיסה לבנקוק ומשם טיסה לויאטנם (האנוי או סייגון).

jeshu

New member
אני הגעתי יבשתית דרך קמבודיה זו נראית לי דרך זולה (עם טיסה לבנגקוק כמובן) ואת מרוויחה טיול גם בקמבודיה.החסרון הוא שכן תצטרכי טיסה כדי לחזור לבנגקוק או לבלות יומיים בדרכים דרך ולחזור דרך לאוס (זה כשאת בוחרת מסלול של צפון - דרום) לפני מספר שנים קצת הקשו על תיירים שם בקטע של "אוטובוס התיירים" שרק בו הרשו לתיירים לסוע במרכז המדינה.אפשר לעקוף את זה.אני ממליץ להתאמץ ולבקר בהרים ולא רק בחוף.גם אם זה אומר לתת כמה דולרים לנהג אוטובוס מקומי שייקח אותך למרות שאסור לו.מחוץ לאזורים התיירותיים הויטנאמים יהיו הרבה יותר ידידותיים.הערים שם גם מעניינות מאוד - השווקים,התרבות,והאתרים.האוכל מעולה. המלצות ספציפיות:עמק סא-פא בצפון - יפה ומרשים. האי פוקואוק בדרום - מקום נחמד לנפוש מעט על חופים טרופיים - אבל זה 8 שעות הלוך בסירה. כל איזור הררי - פשוט לבקר בכפרים - ואני יכול לתת לך פרטים של ויטנאמי אחד מדאלאט שיעשה לך סיור על גבי אופנוע. האנוי - עיר מעניינת. המחילות החפורות באיזור המפוז לייד הואה - זה סיור. יש שם המון סיורים לתיירים.אני ממליץ לנמנע מהם ולהגיע לבד אם אפשר ואם זה לא מבזבז זמן יותר מידי.אם זה חוסך - אז לכי על הסיור אפילו שיש בו קטעים מרגיזים של מכירת מזכרות ומסעדות גרועות לתיירים. סיור מומלץ - סיור של יום.יוצא מסייגון למקדש הקאו דאי ולמחילות של הויאטקונג. האיים לייד האנוי - שכחתי איך קוראים להם - ללכת במזג אוויר יפה. בהצלחה

jeshu

New member
ככה מבנגקוק לסיאם ריפ,קמבודיה - יום נסיעה ולוקח יומיים להוציא ויזה בבנגקוק אבל אפשר גם בשעה בגבול (לפחות כשאני הייתי - תבררי).מסיאם ריפ לפנום פן - יום נסיעה - בסירה.שם יקח מספר ימים להוציא ויזה לויאטנם - אז נראה לי שעדיף להוציא בבנגקוק. מבנגקוק לוינטיאן,בירת לאוס,נסיעת רכבת של כחצי יממה - אני מניח שיש רכבת לילה.מוינטיאן להאנוי - כיממה באוטובוסים.האוטובוס נוסע דרך מעבר גבול שנמצא קרוב לדנאנג,הנמל הגדול של ויטנאם שמשמש גם את לאוס - כלומר לא חובה לסוע עד האנוי אלא אפשר לרדת ולטייל משם צפונה או דרומה ורק מאוחר יותר לחזור לנקודה ההיא בשביל הכיוון השני.

אני

לא יכולה להוציא ויזה בארץ ולהביא אותה לבנגקוק? אז בערך זה יכול לרחת לי יומיים וחצי נסיעה? זה נכון ששם הכל יקר?

jeshu

New member
אני מניח שאפשר אני לא חושב שלויטנאם יש שגרירות בישראל - אבל חיפוש בגוגל יברר לך את זה.בטח צריך לשלוח את הדרכון לאיזה מקום ושם ינפקו לך ויזה. הכל יקר? זו מדינת עולם שלישי - האוכל שם זול מאוד.ללילה בגסט האוס שילמתי הכי יקר 5$.נסיעות גם לא ממש יקרות - 100$ לשבוע בתנאי תרמילאי ואת מסודרת. כמה זמן יש לך לטיול הזה? מה המגבלה? איך את עם נסיעות ארוכות באוטובוס?

kogawa

New member
הגעה לא ישירה

טיסות יש המון אפשרויות וכולן ארוכות, ואת הויזה תצטרכי לעשות בכל מקרה, אז הצעתי להגיע לבנגקוק ושם לעשות ויזה ולהמשיך לסייגון או האנוי. נכון, אפשר להגיע משם יבשתית, אבל חודש זה זמן קצר ועדיף לטוס. בסייגון או האנוי חפשי את סים-קפה או קים-קפה או קפה אחר שמארגן טיולים קצרים, ונסי להגיע לפחות לאתרים שמופיעים משמאל באתר הזה. נכון, יש עוד המון מה לראות בויאטנם, אבל רק מעבר על הנקודות ברשימה משמאל באתר הזה יקח לך כשלושה שבועות, ועם הטיסות וספר קטן סגרת לך חודש טיול.

למעלה