ויטנאם- סין

duduzaar02

New member
ויטנאם- סין

שלום אני נוחת בבנגקוק ב-30.6 וכוונתי היא לטייל כחודש בוייטנאם ואז לטייל בדרום סין. שאלותי הן: 1. האם מבחינת עונות התכנון הוא נכון? הבנתי שביולי יש מונסונים ודי חם ברוב האיזור הזה אבל בצפון וייטנאם מזג האוויר יחסית נוח. האומנם? מה מבחינת העונה בדרום סין באיזור אוגוסר? 2. מישהו יודע משהו ויכול לספר על האפשרות לטייל בויטנאם על גבי אופנוע? 3. אני צריך עזרה בתכנון הנסיעה, כשהשאיפה היא מינימום טיסות. הגעה קרקעית מתאילנד עם מינימום שהייה בלאוס (הייתי שם כבר...) וכניסה קרקעית לסין היא האופציה המועדפת. כל אינפורמציה לגבי המעבר הקרקעי תתקבל בברכה. אם יתברר שזה טרטור מבחינת נסיעות ובירוקרטיה בגבולות אאלץ לטוס. אם יש למישהו עצה בנוגע למסלול טיסה (עדיף נגיד בנגקוק ויטנאם הלוך חזור ומשם לשנגחאי או בנגקוק-ויטנאם- שנגחאי) ולגבי עלויות כרטיסים כאלה אני אשמח... תודה מראש לכל העונים וחג שמח

SPnage

New member
תראה

אם אתה מתכוון לטייל רק בויאטנם ולאוס, למה לך לטוס לבנגקוק? האוזבקים טסים לסייגון ולמיטב ידיעתי גם לבייג'ינג, נסה לברר על כרטיס משולב איתם. בכל מקרה מבחינת מסלול כדאי לך להתחיל בדרום ויאטנם ולעלות צפונה לכיוון סין, אז בכל מקרה מעבר יבשתי תעשה דרך קמבודיה ולא לאוס. שוב, אני ממליץ בחום לבדוק את אופציית הטיסה, אני מאמין שזה ייצא יותר זול מלעבור דרך מדינה שלישית ולשלם על תחבורה וויזה מיותרת. בצפון ואיטנם יש שני מעברי גבול עם סין. אחד בדרום מזרח ומביא אותך למחוז גוואנשי, והשני ליד סאפה, במרחק רכבת לילה מהנוי ושם אותך באזור שישוואנגבאנה בדרום יונאן. בהתאם לתוכנית הטיול שלך בסין תבחר את המעבר המועדף עליך. בעיקרון הראשון נוח יותר מבחינת מסלול בסין אך לשני קל יותר להגיע ויחסוך נסיעות בצפון ויאטנם.

duduzaar02

New member
תודה - והנה עוד שאלה

ראשית תודה על העצות המועילות. שנית- מאחר ואני רואה שאתה ממביני העניין, אני אוסיף לך עוד גורמים למשוואה: - הכרטיסים שלי לבנגקוק כבר הוזמן כך שבשבילי זה מאוחר מידי ובכל זאת אטוס לבנקוק. -לאחר חודש של טיול בויטנאם חברה שלי באה מהארץ ואז אנחנו אמורים להתחיל את סין 1. בהנחה שאלך על האופציה של המעבר הקרקעי לדרום סין, מהי הדרך ההגיונית ביותר בה היא תגיע? להזמין לה כרטיס לבנגקוק ומשם ישר לשנגחאי (אגב יש טיסות מהארץ לשנגחאי)? באופציה הזו כמה זמן יקח לי יבשתית להגיע מגבול ויטנאם לשנגחאי שם ניפגש? אולי להזמין לה טיסה ישר לבייג'ינג במקום שתעבור דרך בנגקוק. אז הבעיה היא שאני די רחוק מבייג'ינג... יש עוד 2 אופציות יקרות יותר אומנם א. אני טס חזרה לבנגקוק מהנוי והיא נוחתת בבנגקוק אנחנו נפגשים וטסים ביחד לשנגחאי. ב. אני טס מהנוי לשנגחאי ופוגש בה שם כשהיא בטיסת המשך מבנגקוק יצא לי פה קצת חידת היגיון אבל יש לי הרדשה שטייל מנוסה יכול למצוא לזה פיתרון פשוט. תודה מראש תודה מראש

kogawa

New member
מודה שממש סיבכת עניינים

יש טיסות להונג-קונג, ומשם זה נסיעה קצרה לגווילין, וגם מלאו-צ'אי בויאטנם זה יום נסיעה לגווילין, וזהו מקום מפגש נוח לתחילת טיול (יאנגשו או פינג-אן שלייד גווילין. שאנגחאיי לא בכיוון כלל.

kogawa

New member
שיפוצים

לשאלה הראשונה - חרא של עונה, אולי הגרועה ביותר, אבל אנשים חיים שם אז אפשר לטייל. לגבי הגעה ומעבר, לתקן את קודמי, אין קרבה אפילו לשישואנגבאנה (הרבה מזרחית משם), אבל מלאו-צ'אי יש אוטובוסים לקונמינג. אבל ההצעה לטוס לויאטנם ולחזור מביג'ינג היא מצויינת, וטוב אפילו יותר לעשות מסלול הפוך (מבחינת מז"א.

duduzaar02

New member
יולי לא טוב לצפון וייטנאם?

מבחינת אקלים ומסלול בכלל...הנחיתה שלי היא בתאילנד בתחילת יולי וחשבתי להמשיך ישר לצפון וייטנאם שם לפי מה שקראתי מזג האוויר טוב באיזור ההררי.מתוכנן בערך חודש בוייטנאם לפני שאמשיך לסין ואולי בפרק זמן כזה עדיף כבר לעשות את קמבודיה- דרום ויטנאם וצפון וייטנאם (למרות מזג האוויר הבעייתי...). לטייל עם קצת מונסונים זה לא נורא אבל כשמטיילים לא בעונה לחלוטין ואין תיירים בכלל ויש אווירת נכאים- לא ממש בא לי. למישהו יש עצה חכמה...?

למעלה