ויטמנים

26יפעת

New member
ויטמנים

אני חייבת להתחיל שוב בהילול הפורום המופלא, מדהים איך כל שאלה שיש לי מגיעה לפה עוד לפני שאני שואלת חברה/אמא! ולשאלה היומית שלי: יובל לא מת על הויטמנים ומשתדל לשמור אותם בפה עד שאני לא מסתכלת לשניה ואז מיד יורק - גאון קטן, אבל... בפגיה ערבבו את הברזל עם החלב, אך הרופא שלי טוען שזה מוריד בהרבה את האפקטיביות של הברזל. איך זה אצלכם? ועוד דבר לא ממש קשור מחר אנחנו פעם ראשונה במעקב של התפתחות הילד!

קודם כל בהצלחה מחר ../images/Emo45.gif../images/Emo141.gif

זה בקשר להתפתחות הילד. בנושא הברזל אין לי כל כך מה לומר לך כי אני החלטתי שעם עופרי יונק והוא ינק עד גיל 8 חודשים (כמעט) אז אין שום סיבה בעולם שהוא יקבל ברזל שמפריע לפעולת המעי. כמובן שהוא הגיע לגיל שנה הוא עשה בדיקת דם גם כדי לבדוק רמת ברזל ולראות שהכל תקין. ואם אז זה לא היה תקין הייתי נותנת לו ברזל. ושוב בהצלחה אמא של עופרי

ספרי איך במרפאת התפתחות

ולאיזו הלכתם? ויטמינים, אני מכניס את הברזל והויטמינים לפטמה ונותן לה לפה. לקח לנו זמן להגיע לשיטה הזו, אבל זה סבבה!!!

../images/Emo65.gifעם מאור גם אני השתמשתי בשיטת

פיטמת הבקבוק, זה משהו שלימדו אותנו בפגיה. עם אופק קצת פישלתי בכל נושא הויטמינים והברזל
בהצלחה בהתפתחות הילד , ותעדכני אותנו
יום טוב גלי

קרן משם

New member
ואני כמו אחות מסורה

(אחות במקצועי או לא?) הבאתי מבית החולים מזרקים של 1CC ופשוט לפי חישוב שאבתי ונתתי להם. הם היו מטורפים על הפוליויט משהו לא מהעולם הזה! עם הברזל מאז ומתמיד היו לנו בעיות...ולכן בגיל 10 חודשים ויתרנו על זה לאחר ספירת דם ומעקבים. גם את הברזל נתנו במזרק אך לרוב קיבלו פוווווווווו בחזרה עם שפריץ! ממליצה לתת את הויטמינים באמבטיה לכל מקרה של שפריצים!

../images/Emo182.gifמטפטפת עם פיפטה..

אצלי אני נותנת לה באמבטיה כי תמיד השרוולים מתלכלכים... אני מטפטפת על כפית ושואבת את הטיפות עם פיפטה (כמו טיפות אף) היא אוהבת את המשחק שהטיפות נופלות לה בתוך הפה (לברזל אני משתמשת ב"פריפל" זה בטעם כרמל ומאד טעים).

בקשר לברזל

אצלנו כאן בפגיה אמרו לי לא לערבב את זה עם חלב כמו שהרופא אמר לך בארץ. לכן כאן נותנים לה את זה עם תה דרך פיטמה (דווקא הולך טוב).

קרן משם

New member
הכי חשוב לקחת מרווח של שעה

לפני ואחרי ארוחת חלב. אין לברזל אפקט במחיצת חלב! ועד שסיפרו לי זאת!

26יפעת

New member
ספרו לי עוד על שיטת הפיטמה

בנתיים נסינו כפית ומזרק, כמובן במקלחת... זה לא ממש מצליח וגם לאחרונה הוא תמיד רעב אחרי המקלחת מה שמוריד את האפקטיביות של הברזל עוד יותר. אני משתמשת בפריפל אבל זה לא טעים לו ובדר"כ מיד אחרי אני נותנת לו ויטמין A+D שהטעם יותר נראה לו! ובקשר להתפתחות הילד - מרכז חנה חושי (ע"פ המלצתו של אורן), היה מדהים ואני ממש שמחה שהלכנו!!! לדעתי כל הורה יכול להפיק המון תועלת ממפגשים כאלו ואפילו ממפגש חד פעמי. עם כל המודעות שלנו כל כך הרבה דברים לא ידענו! מה שהכי חשוב לי לשתף לטובת החדשים - עד לפני כשבועיים תמיד "עטפנו אותו", שמנו סביבו משהו, סגרנו אותו למען הגנה מירבית. לאחרונה בעיקר בשל לחץ סביבתי שמנו אותו יותר "פתוח", לבד במיטה וכו', היה נדמה לנו שהוא אוהב את המרחבים בעיקר כשהוא שכב עם ידיים פרושות לצדדים. אווה הפיזיוטרפסיטית, הסבירה לנו שזה בדיוק להפך, שהוא עדיין צריך להיות עטוף, אחרת הוא מרגיש לבד בעולם הגדול הזה!!! מה דעתכם שנזמן אותה לפה? אחרי המפגש האחרון (ולמרות התנגדותי) ראיתי שדווקא יש כאן היענות לדברים כאלה???

יפעת, קודם תעני למפגש..../images/Emo8.gif

הפטמה זה פשוט... מטפטפים גם הברזל וגם הAD לתוך פטמה, מגישים לילד מטוגן קלות על מצע בצלצלים ושמנת, והופ, נבלע... הטיפות לא מטפטפטת החוצה מהפטמה אלא אם הוא ינק...והוא ינק... ואני שמח שמצא חן בעניך המרכז....

אחלה של שיטה (שיטת הפיטמה)!!!

ניסיתי והגר לא ירקה אפילו לא טיפה אחת. עד היום נתתי לה את הויטמינים והברזל ביחד עם החלב של הבוקר... (היה לבעלי ולי דיון האם חלב אם הוא באמת מוצר חלב קלאסי אך הדיון התפתח להרבה דימויים של פרות וחליבה..) בפגיה לא נתנו בכלל לא זה ולא זה וגם לרופא הייתי צריכה להזכיר לפני חודש שבארץ נהוג לתת לתינוקות יונקים החל מגיל 4 חודשים... אז תודה רבה ואני להבא אקפיד להפריד בין הברזל והאכלות

למעלה