ויטמינים

Prime Time

New member
ויטמינים

לא יודעת אם זה המקום אבל...
למה עשו אותם כל כך גדולים, מגעילים ומסריחים?!

למישהו יש דרך יצירתית לבלוע אותם? כי ממש נמאס לי להיות על סף הקאה כל ערב...

זכיר

New member
אני לועס את אלו שמגיעים בצורה של ירקות ופירות

ואז בולע

Prime Time

New member
מצחיק אבל זה לא עוזר לי

אני אוכלת כל יום סלט ופירות אחה"צ ובכל מקרה הציפורניים שלי מתפרקות...

Prime Time

New member
גם אני חשבתי שזה מחסור בסידן

אבל כל סלט מלווה בקוטג' ועוד שלל גבינות כבר יותר משנה, אז כנראה שזה לא בהכרח.
הרופא רשם לי אז אני מניחה שלדעתו ויטמינים זה הפתרון.

gady18

New member
בעיות ציפרוניים לפעמים זה מחסור במינרלים

הבעיה עם ויטמינים סינטטיים שז עלול לסרטן או להזיק , ולכן צריך בדיקת דם , בדרך כלל המחסור זה במגנזיום

Prime Time

New member
עכשיו הלחצת אותי...

השאלה אם שימוש קבוע מסרטן או שיש בעיה גם עם חצי שנה?
אם זה משנה קניתי רוטס HR

gady18

New member
צריך שימוש ממושך

הבעיה שיש הבדל בין וטמין סינטטי לויטמין מהטבע , אבל ויטמין C למשל כנראה לא מזיק , ולפעמים אין ברירה,
אבל תמיד עדיף ויטמינים מהטבע.

herouth

New member
אל תילחצי.

יש המון אנשים שלוקחים ויטמינים סתם על בסיס משהו שהם שמעו באינטרנט, שיטות "אלטרנטיביות" וכו', ואז זה לא מומלץ.

אבל אם רופא (אמיתי, לא נטורופת ולא הומיאופת) המליץ לך לקחת ויטמינים, כנראה שאת באמת זקוקה לזה, והוא גם בדרך כלל רושם במינונים הגיוניים ולא מגה-ויטמינים כמו שחובבי הז'אנר הבלתי-מקצועיים (וחברות תוספי המזון שאוהבות כסף) ממליצים.

אבל את בטוחה שאת לוקחת מה שהרופא רשם? בניגוד לתרופות, ויטמינים נחשבים לתוסף מזון ולכן יש להם מגוון צורות ודרכי הגשה. בדרך כלל אלה שהרופאים רושמים דווקא באים בכדורים קטנים ולא בצורה גדולה ובלתי-ניתנת לבליעה.

אגב, מחסור בסידן יכול להיות גם כשצורכים הרבה סידן... החבר המשלים שבלעדיו הסידן לא נספג בגוף הוא ויטמין D, ואם את נמנעת באופן קיצוני מחשיפה לשמש, הוא עלול להיות חסר לך. יכולות להיות גם סיבות אנדוקריניות למחסור בסידן. בקיצור, עסק לרופאים, לא לאנשי הפורום הזה...

בכל מקרה, אל תיבהלי ממה שאומרים לך, לכי לך בחזרה לבית המרקחת, או אולי לבית מרקחת אחר או סופרפארם או כלל-פארם או משהו, ושאלי אם אפשר להשיג את הויטמינים שביקשת בצורה קטנה יותר.

אם מדובר בכדור בנוסח צנטרום, שבא בגודל אחיד, אפשר פשוט לשבור לשניים ולבלוע כל חצי בנפרד. בכל בית מרקחת אפשר להשיג מכשיר קטן שחוצה כדורים.

Prime Time

New member
חס וחלילה הומיאופתיה

הייתי אצל רופא עור של מכבי, הוא רשם לי ל-30 יום אבל הרוקח אמר שלא סתם מוכרים ויטמינים בכמויות של 180, לטענתו רואים תוצאות רק אחרי חצי שנה.
מיליון אחוז שאני לוקחת לפי המרשם, גם שאלתי אותו אם זה הויטמינים מהפרסומת המעצבנת
והוא אמר שבדיוק אלה, אח"כ בבית המרקחת הראתי לרוקח והוא לקח אותי למדף להראות לי אפה הם.

יש סיכוי שכרגע יש לי מחסור בויטמין D אבל הבעיה התחילה לפני יותר משנה כשהייתי בצבא ונחשפתי יחסית הרבה לשמש.

הכדורים אכן בגודל אחיד, אמרו לי שזה הגודל המקסימלי לייצור..כנראה שלחצות אותם יהיה פיתרון סביר אם כי הם מגעילים וזה יהיה באסה לעבור את זה פעמיים

בכל אופן, תודה רבה על התשובה

emen

New member
תאכלי את הירקות שלמים ולא בסלט.

כאשר חותכים אותם רוב הויטמינים והמינרלים מתפרקים (ככל שחותכים אותם קטנים יותר, כך הם יותר מתפרקים).
אם את חייבת, אז עדיף לחתוך לחתיכות גדולות ככל האפשר, ועדיף לאכל אותם מיד לאחר שאת חותכת אותם (ולא לחכות למשל חצי שעה).

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אצלי הציפורניים מתפצלות, וגם אצל בנות רבות

מדברים על הבעיה הזו לא מעט בפורום לקים.
יש עוד טיפים שלא קשורים לתזונה – כמו שמירה על הציפורן שלא תתייבש. פעולות שפוגמות בציפורן:
* עבודה עם חומרי ניקוי ללא כפפות (אפילו הדחת כלים)
* שימוש תכוף במסיר לק (לרוב עקב מריחת לק מרובה...)
* מחסור בחומרי לחות והגנה (קרם ידיים, קרם ציפורניים, סירום, מחזק ציפורניים)
* עבודה מרובה עם הידיים – עבודה פיזית, עבודות יד ועוד. אצלי למשל הציפורניים מתפצלות בעיקר באמה ובאצבע ונדיר שבשאר האצבעות ולכן אני נוטה להאמין שזה בגלל ההקלדה (אלה האצבעות העיקריות שאני מקלידה בהן והן "חוטפות" את רוב העומס).
* בנייה – בניית ציפורניים מחלישה מאוד את הציפורן הטבעית ולאחר הסרת בנייה היא חלשה מאוד ולוקח לה זמן להשתקם.

יש בנות שעברו להשתמש בחומרים מזינים ומחזקים וטוענות שזה עוזר להן מאוד. לי אישית שום דבר לא באמת עזר, אולי חופשה מהמחשב...
(לא יקרה).

Prime Time

New member
כן אה, גם אצלי לא יקרה

ניסיתי מחזק, עשיתי הפסקה מלקים, מידי פעם אני שוטפת כלים אבל קשה לי להאמין שזה נגרם מזה, יש מצב שזה התחיל מעבודות ידיים אבל זה נמשך גם אחרי שהפסקתי, בנייה אף פעם לא עשיתי...
אבל אתחיל להשתמש בקרם מחזק ציפורניים, אולי זה יעזור (וגם אבקר מידי פעם בפורום לקים
)
תודה על התגובה

למעלה