ויטמינים

LOLA 444

New member
ויטמינים

רציתי לשאול לגבי ויטמין שאני רוצה לקחת לשיער השיער שלי ממש הרוס ומפוצל ולא משנה כמה אני מטפלת בו חשבתי לקחת את מולטי הייר של סופהרב ואציתי לדעת אם אפשר לקחת אותו ככה או קודם להתייעץ עם רופא משפחה ?

dudusapir

New member
למה ויטמינים?

כל הויטמינים נמצאים באוכל ואפילו מנופחים בהם! יש להתאים את המזון לבעיה. זה הכל...

hal767

New member
תשובה מצויינת. בנוסף אציין

שישנם תכשירים שנהוג להשתמש בהם כדי "לטפל" בשיער והם מכילים חומרים הנותנים לו מראה יפה בטווח הקצר, ובטווח הארוך יותר הם הורסים אותו. קרמים, צבעים, ג'לים ועוד, גורמים לעיתים לצרה הזאת. בתחום תזונתי ניתן לקבל כל שצריך באמצעות תזונה טבעית נכונה.

LOLA 444

New member
שאלתי שאלה ממש פשוטה

והתשובה שלכם כל כך לא רלוונטית שאלתי אם צריך להתייעץ עם רופא משפחה לפני שלוקחים ויטמין כזה או אחר וכן אני מודעת לתזונה נכונה אני אוכלת הכי בריא בעולם

כ"א מנסה לעזור בדרכו.

אם היה "צריך" רופא בשביל הוויטמינים- היית מקבלת אותם רק עם מרשם. אם רופא היה מבין בשיער- אולי הוא היה נותן לך משהו מתאים מי שענה- ניסה להבהיר שאפשר לגשת לטיפול בשיער בדרכים אחרות. או בעצם להציע לך לגשת לייעוץ פרטני כדי לעזור לך למצוא את הסיבות ודרכן את הדרך לשיער המושלם. את מוזמנת ללמוד או להיתעלם

harduf9

New member
אין צורך ברופא, גם אם תגשי הוא לא ידע על מה

את מדברת ואכן ישנם טיפולים טובים יותר גם בתחום התוספים. לדוגמא, אם מאיזושהי סיבה חסר לך ברזל או אבץ או B12 צריך למצוא את הסיבה ולפתור אותה ובמקביל אפשר בתור טיפול סימפטומטי לתת את הויטמין, מינרל שנחוץ. השיער הוא סמן למצב הגוף, כך שמסופקני אם את אכן אוכלת טוב. למרות שיש סיבות נוספות לנשירת שיער כמו מתח רב, אבל גם אז הבסיס הוא שהתזנונה שלך לא מספקת את הצרכים של הגוף. רק אם את משתמשת בחומרים כמו ג'לים וכו' השיער יכול לנזור למרות תזונה נכונה ואז גם תוספי מזון סביר שלא יעזרו. בריאות שלמה גיא הרדוף

hal767

New member
אוקי, אשיב לך בצורה אחרת

באופן כללי תוספים אינם סוכריות. אלו הם חומרים שעלולים גם להזיק. אני לא ממליץ לאיש לצרוך תוספים על דעת עצמו, על אף שהם נימכרים באופן חופשי, וכן, צריכים להתיעץ עם רופא שבאמת מבין בתחום. המסר שניסיתי להעביר לך הוא שאם תזונתך כל כך טובה ומושלמת, אז שום תוסף לא יהיה טוב יותר ממנה, ולכן זה מיותר לצרוך אותו. בנוסף אדגיש את דעתי הלא פופולארית אבל הנכונה מאד לדעתי, והיא שתוספי מזון לשיער הם קישקוש. ומדוע? כי כל דבר שצורכים חייב להיות מותאם באופן אישי לאדם. אין דבר כזה תוסף או מזון שיתאים באופן גורף לכולם. אז בוודאי תישאלי את השאלה המתבקשת, לשם מה מוכרים אותם. התשובה היא כדי לעשות כסף על חשבון אנשים נחמדים ותמימים כמוך. בשורה התחתונה, כל בעיה דורשת טיפול אישי מאדם שמומחה בדרך בה בחרת. אל תאמיני לא לרוקח ולא למוכר בחנות טבע. הם לא מכירים אותך ואינם יכולים ליעץ לך כראוי, בעיקר לא בחנויות טבע. הם בסה"כ רוצים להתפרנס ממך.

yoramg007

New member
גם האוכל הכי בריא בעולם איננו ערובה לבריאות

ללולה שלום רב זהו ציטוט מהאתר העוסק בריפוי בשיטת ה"ביורגונומי" "כאן המקום לומר לכל אחת ואחד מאיתנו, שבניגוד לדעה המקובלת, בריאותנו אינה תלויה רק בהתנהגותנו ובאורח החיים שאנו מנהלים ולו יהיו הנכונים ביותר ולא רק באוכל שאנו מזינים את עצמנו ואפילו יהיו אלה סוגי והרגלי התזונה הנכונים ביותר, אלא וזה המפתח – המערכת החיסונית שלנו תלויה בעיקר בגורם חיצוני שאינו בשליטה שלנו. מנקודת מבטה של ה"ביואורגונומי", הגורמים המשפיעים על המערכת החיסונית שלנו הם – "המשלים האנרגטי" או "המשלימה האנרגטית"." בכבוד רב יורם גני

מאיר72

New member
מאוד פשוט

על מנת לדעת מה לתת צריך לדעת מה חסר. לכן מומלץ לגשת לרופא ולבקש בדיקת דם של ויטמינים ומינרלים, בתוצאות תראי מה תקין ומה לא תקין ועפ"י זה תוכלי לקחת מה שאת רוצה.

hal767

New member
בספק רב

בדיקות דם זה בסדר, אבל בדיקות דם מראות את מצב הדם. הגוף עושה כל מאמץ לשמור על הרכב דם מושלם, אבל כשישנם חוסרים הוא לוקח את החסר ממקומות שונים בגוף, ואת זה לא רואים בבדיקת דם. התוצאה היא שיתכן שבדיקת הדם תקינה, אבל ישנם חוסרים במקומות אחרים בגוף.

למעלה