ויטמינים לילדי PDD

limorta1

New member
ויטמינים לילדי PDD

קראתי שמומלץ להוסיף לתזונת הילד מגנזיום וB6 וכן אנזימים. מישהו יודע אם מדובר בקומפלקס אחד שכל המרכיבים כלולים בו או שעלי לרכוש כל דבר כזה לחוד? מה לבקש בבית הטבע? כמה מ"ג? באחד מבתי הטבע המליצו לי על כדור B6 אחד ליום שתכולתו 100 מ"ג אך כבר קראתי שילדי PDD זקוקים להרבה יותר מ- 100 מ"ג. אז מישהו יודע לאן לפנות ומה לרכוש??

razgalili

New member
ויטמינים

צירפתי מאמר של רימלנד בו הוא מספר על המחקר שנעשה, והתוצאות שהם ראו. החלק המעשי של המאמר: נעשו מחקרים שתיספו מ100 מ"ג ליום של ויטמין B6 עד יותר מאלף מיליגרם. אצל שום ילד לא נראו נזקים. כמות דומה (כמה מאות גרם) של מגנזיום ו-B COMPLEX, שכן B6 מאיט קליטה של מגנזיום וויטמיני B אחרים. ומה שיש לי להוסיף: אין קשר מיוחד בין אנזימים לויטמין B6 או מגנזיום, האנזימים שאנחנו משתמשים בהם הם יוסטוןנאוטיקולס שאני מאד ממליץ עליהם למי שיש לו כרטס אשראי ויכול להרשות לעצמו שיקנה דרך האינטרנט וישתמש. מיש מעונין שיזרוק לי הודעה ואני אשלח לו את המידע. לא יודע איזה פירמות של ויטמנים יש בישראל. לנו היה נסיון בסדר עם קיקרמן, ונסיון טוב אם טווין לאב. כל תוסךף חדש להוסיף בנפרד מדברים אחרים, כדי שאם תהיה נסיגה תדעי ממה זה נגרם. לגבי המגנזיום והוויטמין B6: להתחיל ממאה גרם ולעלות לאט לאט כלפי מעלה.

../images/Emo51.gif לרז

אני מוסיף את האבקה ליוגרט או לחלב יש בזה פסול? לפי התוית כמות ממלצת לאדם מבוגר רק 2 ממ 100 פי חמישים זה לא מוגזם ?

beezi

New member
אנחנו מוסיפים שמן פשתה של סולגאר

שנקרא Flaxseed Oil 1250 mg מגיע בקפסולות ומכיל חומצות שונות ביניהן חומצות אומגה 3 ו- 6 שאמורות לעזור בריכוז ובקשב אצל ילדי PDD . עוד רק בהתחלה, לא רואים את התוצאות אלא בין 3-6 חודשים. בנוסף - נגד עצירויות פרוביוטיק באבקה של "אלטמן", יש בו חיידקים פרוביוטיים חיים, שילוב של ל. אצידופילוס, ב. ביפידום, ב. לונגום. - מיד ראינו שיפור !! מאד מומלצים על ידי הומאופת ידוע.

דורי 7

New member
כמה אתם נותנים מהפרוביוטיק?

הבן שלי מקבל עכשיו אנטיביוטיקה ונמליצו לתת לו פרוביוטיק בזמן האנטיביוטיקה אז אולי כבר נמשיך עם זה.

beezi

New member
לדורי 7 , מהפרוביוטיק נותנים

עד גיל 4 , מנת פרוביוטיק 1.9 ג"ר. מגיל 4 ואילך שתי מידות ביום , כלומר 1.9 ג"ר X 2 .יש כפית מידה, למלאה ולשטח בעזרת סכין. אנחנו משתמשים בסוג של אלטמן. אני בטוחה שסולגאר הוא מצויין גם כן. צריך פשוט לפנות למרכז שלהם ולשאול.

dorit11111

New member
סולגר מצויינים

אנחנו אחרי כל טיפול באנטיביוטיקה נותנים במשך חודשיים את ABC DOPHILUS. רק שהמליצו לנו לתת אותה בבוקר לפני אוכל,רצוי עם יוגורט. כמות תלויה בגיל של הילד.בבית מרקחת יודעים ואפשר לשאול בקו מידע של סולגר.

razgalili

New member
ויטמינים ויוגורט

אין בעיה עם לשים את הויטמינים עם מוצרי חלב, אלא אם כן לילד שלך יש בעיה עם מוצרי חלב, וגם אז הבעיה תהיה עם החלב ולא עם הויטמינים. הויטמינים יעזרו בלי קשר לנזק מהחלב. הכמות המומלצת לאדם מבוגר עד כמה שידוע לי היא אכן 2 מ"ג. ההמלצה הזו מבוססת על ההמלצה של רשויות הבריאות האמריקאיות, ולעניות דעתם של גדולים וטובים ממני, הם פשוט שכחו שני אפסים. יש להקפיד לתת B6 יחד עם כמות מקבילה של B COMPLEX ומגנזיום, כיון ש B6 מתחרה בהם בגוף. בחלק מהמחקרים שרימלנד מדבר עליהם נתנו לילדים 2000 מ"ג ולא נראו בעיות בריאות. הייתי מתחיל כאמור עם 50 מ"ג מוסיף קצת במשך תקופה של כמה שבועות, וממשיך להגדיל את הכמות היומית כל זמן שאני רואה שיפור. הדרך היחידה למצוא את הכמות האופטימלית של נוטריינטים לילד היא נסוי וטעייה (או נסוי ובהיה)

razgalili

New member
ויטמינים ויוגורט

אין בעיה עם לשים את הויטמינים עם מוצרי חלב, אלא אם כן לילד שלך יש בעיה עם מוצרי חלב, וגם אז הבעיה תהיה עם החלב ולא עם הויטמינים. הויטמינים יעזרו בלי קשר לנזק מהחלב. הכמות המומלצת לאדם מבוגר עד כמה שידוע לי היא אכן 2 מ"ג. ההמלצה הזו מבוססת על ההמלצה של רשויות הבריאות האמריקאיות, ולעניות דעתם של גדולים וטובים ממני, הם פשוט שכחו שני אפסים. יש להקפיד לתת B6 יחד עם כמות מקבילה של B COMPLEX ומגנזיום, כיון ש B6 מתחרה בהם בגוף. בחלק מהמחקרים שרימלנד מדבר עליהם נתנו לילדים 2000 מ"ג ולא נראו בעיות בריאות. הייתי מתחיל כאמור עם 50 מ"ג מוסיף קצת במשך תקופה של כמה שבועות, וממשיך להגדיל את הכמות היומית כל זמן שאני רואה שיפור. הדרך היחידה למצוא את הכמות האופטימלית של נוטריינטים לילד היא נסוי וטעייה (או נסוי ובהיה)

settie

New member
ויטמינים

רז שלום ,בד"כ אני נהנית לקרוא את מה שאתה כותב אולם שמעתי מחברה שמתענינת בויטמינים ותוספי מזון לילדים והיא אמרה לי כי לא מומלץ לתת לילדים ויטמינים ותוספי מזון כי הגוף מפסיק לייצר כשהם מקבלים זאת מבחוץ. מה דעתך? האם זה מדויק ? ומה אתה מציע, בתודה מראש אסתי

razgalili

New member
ויטמינים ומינרלים

הי אסתי. ויטמינים הגוף בד"כ לא מייצר לבד אלא קולט מהמזון. יש ויטמינים שהגוף יכול לייצר לבד, אבל על חשבון ויטמינים אחרים - לדוגמה הגוף יכול למחזר ויטמין E משומש על חשבון ויטמין C. אם יש יותר ויטמין C יש בעצם גם יותר ויטמינים אחרים. אצל חלק גדול מהאכלוסיה יש מחסור כלשהו בויטמינים מינרלים ו/או חומצות אמינו. אצל ילדים בספקטרום יש בעיות לקלוט את הויטמינים מהמזון, ויש להם הרעלות שמצריכות כמויות יותר גדולות של הויטמינים הללו, כך שבד"כ צריך להוסיף להם תוספים וגם בכמויות גבוהות בהרבה מהנורמה לאדם בריא. מצד שני לילדים אוטיסטים יש בעיה לפרק ולהפריש חומרים מהגוף, כך שעודף של ויטמינים שהם לא זקוקים גורם להם נזק. הדרך שבה אנחנו פותרים את הבעיה הזו היא תהליך ארוך של אופטימיזציה, אנחנו מוסיפים תוסף אחד כל פעם ועושים נסיונות ארוכים עם המינון. כשאנחנו רואים נסיגה ביכולות של הילד אנחנו מורידים את התוסף, כשאנחנו רואים התקדמות אנחנו מוסיפים ממנו. זה לא תהליך מאד מדויק אבל זה בסה"כ עובד.

פאבי1

New member
../images/Emo51.gifלרז

אני מבינה שהילדים שלנו צריכים את הויטמינים את האנזימים המגנזיום וכו.. האם לתת את הכל ? במה להתחיל ? האם זה באמת לא יכול להזיק ? בני בן חמש ואני מאוד רוצה להתחיל לתת לו את מה שצריך . אך באמת מה צריך ? מאז שנחשפתי לכל הנושא של תוספי המזון וכד אין לי מנוחה כי אני יודעת שהנסיך שלי צריך את הדברים האלא . הוא כרגע מקבל רק ויטמין C . למה אין מישהוא מקצועי לעזעזל שידריך אותנו ההורים ? אני רק יכולה לברך את ההורים ואותך על ההשקעה ועל כך שאתם משתפים אותנו תודה ולילה טוב פאבי

razgalili

New member
תודה על החיבוק מישראל ../images/Emo13.gif

הי פאבי1. לפני מספר שבועות תמי אשתי היתה בוועידה במיאמי שעסקה בטיפולים רפואיים לאוטיזם. ד"ר ברדסטרייט פתח את הוועידה במילים "אנחנו כולנו הגענו לפה היום בגלל סיבה אחת - בגלל הרבה מאד אמהות כועסות" יש סיבה לכך שאין מומחים שיכולים לספק יעוץ בתחום בישראל, ושיש מספר כה זעום של מומחים באמריקה. הסיבה היא שלאף אחד חוץ מההורים לא ממש אכפת. זה הבעיה שלנו ואנחנו צריכים לפתור אותה לבד. כל ההתקדמות שנעשתה בתחום בשנים האחרונות מקורה בהורים שמפעילים לחץ, תמיכה, עידוד, כעס, סחיטה, איומים, תחנונים, עזרה כספית הבאת עוגות וקפה למדענים ורופאים כדי שהם יזיזו את הישבן ויעשו משהו. תמי ואנוכי כתבנו היום פוסט בשם "הקלת העומס" שמסביר יותר למה ומה. זה לא נותן הנחיות ברורות לגבי תיסוף, אבל נותן הסברים למה דברים קורים. אני מבטיח לכתוב עוד פוסטים יותר ספציפיים לגבי תוספים, שיתנו הנחיות יותר מדויקות. זה פשוט לוקח הרבה זמן לכתוב את כל זה. הדרך לתת תוספים היא אחד אחד ולאט, כי לילד הולכות להיות תגובות שליליות לפחות לחלק מהתוספים. אם תתני כמה במכה כמעט בטוח שתראי תוצאות שליליות ואז לא תדעי מה מועיל ומה מזיק. התוספים הכי חשובים לדעת המומחים זה: אבץ - zinc B6, B Complex, Magnesium שאותם צריך לתת ביחד folic Acid ויטמין C - הרבה הרבה ויטמין C ויטמין A ו E - אלה צריך לתת בזהירות ולפי מידה. הם יכולים להזיק בכמויות גדולות. שמנים מסוג אומגה 3 אני (בניגוד למומחים) חושב שהכי כדאי להתחיל מלתת לילד אנזימים, ואח"כ להוסיף את התוספים האחרים. לא ידוע לי איזה אנזימים אם בכלל נמכרים בישראל, ולא שום תוסף אחר. אם את מעונינת ברצינות לעבוד על זה אני מוכן לעשות יחד איתך את המחקר בישראל שיראה מה מוכרים בארץ שאפשר להשתמש בו. אם לא נמצא את המוצרים מישראל תמיד אפשר ליבא מחול. האיכות של התוספים שקונים חייבת להיות נקיה במידה קיצונית, ויש מעט מאד מוצרים שאני יכול להמליץ עליהם, אם בכלל.

פאבי1

New member
הי רז../images/Emo42.gif

בשיחה עם ההילרית של בני ( כן גם את זה אנחנו מנסים ) היא אמרה שרצוי לתת לילד מולטיויטמין שיכלול את כל קבוצות הB ועוד מינרלים . בנוסף לתת משהוא לטיפול בפיטריות אך להשתדל לתת משהוא טיבעי . לגבי האנזימים אשמח להשתתף במיני מחקר על מנת לראות באמת אם יש בארץ חברה או מישהוא שמיבא או מוכר .לא נראה שיש אך שווה לנסות . קארתי בהמשך את הפוסט שכתבת מ א ל ף הלוואי שאוכל לישם חלק מזה . פאבי

אלי ו.

New member
מאמר על B6 שמדבר גם על בטיחות

כעיקרון בכמויות המדוברות (100 מ"ג) לא אמורה להיות בעיה אבל במינון גבוה יותר יש מאוד להזהר.

לא תמיד הילד מגיב טוב למינון גבוה

אנחנו נתנו סופרנוטרה של קירקמן, שנחשב "להיט" שלהם, וכולל כמות גדולה של B6 והוא היה מוצף לחלוטין וניתק את עצמו מהסביבה. נכנס לגן עם ידיים על העיניים,לא היה מסוגל לגעת או לחבק ונמנע מדיבור. כמות קטנה יותר מהמומלץ לגילו, גרמה לו לבכות ולהגיד "קשה לי", אך הכמות המומלצת גרמה לו לחוסר יכולת לתפקד. אנחנו נותנים את הויטמינים של יומי בצורת דובונים. למרות שלכאורה, הספיגה ממוצרים בג'ל, נמוכה יותר, רואים ממש שיפור ביכולות שלו, כשהוא מקבל מולטיויטמינים. יש שם בסה"כ 5 מיליגרם של B6 על 4 דובונים, אבל יש יתרונות של הויטמינים האחרים- ויטמין A העוזר בקישור של רצפטורים (דרך פרוטאיןG או C, למי שמתמצא, כדי לאפשר אמפליפיקציה בתא), וויטמיני B אחרים. 4 דובונים ליום, על משקל של 26 ק"ג. וכן ברזל בסירופ, עם דובוני ויטמין C, היות ושניהם אנמיים מאד ולא מקבלים ברזל ממקורות תזונתיים. חוץ מזה, את שמן הדגים של סולגאר MAX EPA יחד עם אומגה6 של שמן זיפן. הספרות של DAN אומרת שלא לתת שמן של פשתה,בגלל הרכיב הטוקסי של הפשתה. רק אומגה3 משמן דגים ואומגה 6 של זיפו או נר הלילה. ניסינו לתת מגנזיום יחד אבץ וקלציום בתמיסה, כדי להוריד את ההיפר- וזה הוריד גם את יכולת שליפת המילים וההיגוי. אצלנו רואים את השינויים מאד מהר לכאן ולשם, היות והרגישויות רבות. אנחנו נזהרים היום יותר, אך כן ננסה DMG ואת האנזימים. בברכה, תלמה.

למעלה