ויטמין D3

maya 25

New member
זה נקרא 9 חודשים של אלטמן פרנטל

זה למעשה גם תוספי תזונה לאישה בהריון וגם לפני הריון לקבל את כל הויטמנים
שהאישה זקוקה לה,במקרה שלי זה עוזר מאוד כי אני לא יכולה לקחת את פריווג'ל בגלל שאני מנסה להיכנס להריון,
אגב זה מה שהנירולוג המליץ לי לקחת את המולטי ויטמין-פעם ביום.

maya 25

New member
ויטמין D3

היי חברים,אני רוצה שוב להזכיר כמה חשוב לקחת יום יום את הויטמין הזה-ויטמין D3
אני ממש חושבת שהוא עוזר בהפחתת התקפים ומייצב את הגוף,מאז שהתחלתי לקחת את הויטמין לפני שנה ו3 חודשים
ההתקפים פסקו ואני ללא תרופות לטרשת,בנוסף ממליצה גם על מולטי ויטמין שמסייע לעייפות שגורמת הטרשת...

bali

New member
מנהל
אכן ויטמין D מאד חשוב לנו

רק צריך להיזהר מלצאת בהצהרות שבזכות ויטמין D אין לך התקפים, כיוון שזו מחלה מאד אינדיבידואלית, ולא בטוח במאת האחוזים שזה רק בזכות ויטמין D, ייתכן שזהו פשוט מהלך המחלה במקרה האינדיבידואלי שלך, ואצל מאובחנים אחרים כל הויטמין D שבעולם לא ימנע התקפים.

כל אחד רצוי שיהיה במעקב של נוירולוג/ית ויפעיל שיקול דעת בהתאם למצבו/מצבה האינדיבידואלי וחוות הדעת של הנוירולוג/ית המטפל/ת שמכירים את המקרה האישי שלהם.

הרבה בריאות לכולם

emilywins

New member
ויטמין D - מינונים?

המליצו לי ואני אכן לוקחת. לא יודעת אם זה עוזר, אבל כמובן שעם טרשת קשה לדעת...

רציתי לשאול את מי מכם שגם מקפיד על ויטמין D - איזה מינון אתם לוקחים? נוירולוגים המליצו לי לקחת בלי לפרט מינונים. אני אשאל בפעם הבאה שאהיה אצל נוירולוג, אבל בינתיים מתעניינת פה...

maya 25

New member
אני לוקחת 15 טיפות ביום

כל בוקר ביחד עם כדור מולטי ויטמין של אלטמן 9 חודשים זה נקרא.

maya 25

New member
של חברת לייף

2500 יב"ל שזה 15 טיפות כך המליץ הנירולוג שלי

emilywins

New member
,תודה רבה!

יש לי מלאי ויטמינים שהבאתי מארה"ב, אז לא ממש הסתכלתי עדיין על מה יש בארץ - טוב לדעת!

bali

New member
מנהל
בארץ הטיפות הן של 400 יב"ל

ויש גם של תינוקות שהן 200 יב"ל.

לי המליצו לקחת לפחות 2000 יב"ל ביום, ובחורף אפילו יותר, 4000 יב"ל.

אמא שלי מביאה לי מלונדון ויטמין D בטיפות של 1000 יב"ל לכל טיפה, פעם היה גם בארץ מינון כזה אבל משרד הבריאות כבר לא מאשר טיפות של 1000 יב"ל.

בכל מקרה, רצוי לעשות בדיקת דם אצל רופא/ת משפחה ולבדוק מה רמת ויטמין ה D אצלך לפני שמחליטים כמה לקחת.

emilywins

New member
הבנתי. מעניין שכולם לוקחים טיפות דווקא

יש לזה יתרון כלשהו?

אני לוקחת כדורים - 1000 יב"ל האחד...

bali

New member
מנהל
הטיפות נספגות יותר טוב בגוף מאשר כדורים

הכדורים עוברים בקיבה, הטיפות נספגות ישר למחזור הדם.

אני נוטל ויטמין D בכדורים 400 מ"ג,פעמיים ביום

ועל סמך תוצאות בדיקות הדם שאני עושה כל שלושה חודשים.
לשאלתי את הנוירולוג שלי מה עדיף-בכדורים או בטיפות הוא השיב,
שעדיף שאטול בכדורים שכן,הספיגה שלהם בדם איטית ומבוקרת יותר
ואילו בטיפות הן נספגות מהר יותר ומכאן שגם מתפוגגות מהר יותר.
יתכן שגם לעניין זה,כל תכשיר הוא לגופו של עניין ולדעתי יש להיצמד ולסמוך
על הנוירולוגים שלנו,שמכירים אותנו ואת מהלך מחלתנו(האינדיבידואלי) בצורה הטובה ביותר.

דומיק

New member
אייל, 800 מ"ג זה ממש מעט

אתה יודע מה רמת הויטמין אצלך? אם היא במצב ממש טוב, זה מספיק (בקושי רב) להחזיק את זה במצב יציב. אם אתה מתחת למצב האופטימלי, אולי כדאי לשקול מינון יותר גבוה. אני הגעתי עכשו (אחרי הרבה חודשים) לרמה טובה מאד של D3 (לדברי הרופא), והוא המליץ לי להמשיך עם 5000 יחב"ל ביום כדי לשמור על הרמה הזו.

דומיק

New member
תודה רבה על הלינק

אני חושבת שיש שם בעיה בהמרה (לפחות עם הויטמין הספציפי הזה). 5000 יחב"ל תורגמו ל 0.124 מ"ג מה שנראה לי לא סביר. תודה בכל מקרה :)

דומיק,המינון של ויטמין-D אותו אני נוטל הוא,,,

עפ"י הנחיית/הוראת הנוירולוג שלי ותחת מעקב שוטף(כ-אחת ל-3 חודשים) של תוצאות בדיקות הדם שלי.
תודה

דומיק

New member
כן, אני בטוחה :)

זה מה שהפתיע אותי. שני נוירולוגים בשני מקומות שונים בעולם, שניהם אני בטוחה נוירולוגים טובים ושניהם יודעים לקרוא בדיקות דם. ונותנים הנחיות שונות.
אני מניחה שההבדלים הם בתרגום בין המ"ג ליחב"ל.

למעלה