ויטמין D

ayalonav

New member
ויטמין D

הגיעה התשובה מתאריך 30 אפריל של vitamin D 1,25(OH) 43 pg/mL מבוצע באיכילוב. (לשם ההתיחסות, באותו תאריך היו תוצאות הבדיקות הבאות: creatinine (U) /24h 1.70 g/24h calcium (U) /24 hr 47.50 mg/24h vitamin D 25 (OH) 12.70 ng/mL) מה זה אומר לנו? המטבח של מרתה במצב הכן. גם אהבה פילפל וקינמון. וגם החגיגה של באבט.

ayalonav

New member
חזרתי מ"האורים והתומים"

מבדיקת מעקב. להתרשמותו "איסוף שתן לקורטיזול חופשי תקין, דיכוי מצוין של קורטיזול ע"י 1 מ"ג דקסמטזון כך שקושינג נשלל בסבירות גבוהה." הנ"ל הגדיר קלציום בערך של 10.3 כ"תקין לחלוטין"
(ולא טרח לבדוק הסטוריה מעבר לחודשים האחרונים)...מה שלא הפריע לו להשאיר בעינה את האבחנה של היפרקלצמיה... ומדבריו: "יש לך קצת חוסר בויטמין D".
הוא לא ידע שעשיתי MIBI ו SPECT, וגם לא הציע להפנות אותי לבדיקות אלו. הוא לא חיבב, בלשון המעטה, את הרעיון שפניתי למומחה אחר. אמרתי לו בדיוק מה שכתבתי כאן בפורום: נתת לי סט של בדיקות לפני חודשיים. ביצעתי את כולן והיו שם ערכים חריגים. למה שאני אשב בחיבוק ידיים ואמתין כמה שבועות, כשאפשר להמשיך לאבחן ולטפל בזמן הזה?!
דר' תורג'מן !

מה, הוא לא צודק?

כשהוא אומר שיש לך קצת חסר ויטמין D? אבי אני בלחץ אטומי, אמשיך במועד אחר. אפילו סרט אין לי זמן לראות. לפחות אני מסוגלת שוב לאכול. היו כמה ימים קשים מנשוא בתחום הזה. גיליתי שזו בעיה כלל ארצית אבל אותנו הפיל לקרשים.

ayalonav

New member
ענין של השקפה ויחסיות

קיבלתי גם הגדרה אחרת למצב זה מגורם מקצועי אחר: "חסר חמור". ומה שהוא הגדיר "תקין לגמרי" בהתייחס לערך של 10.3 קלציום בדם, הגדיר אותו גורם מקצועי כ"קפיצת מדרגה בין השנים 2002-2005". הוא סתם underestimator או מה?

שחשבתי שאני הנחמן שי

של האנדוקרינולוגיה. יש לי מוניטין של מרגיעה לאומית. אבל... אני כן מתיחסת. אני לא חושבת שצריך להיות היסטרי. ואני באמת לא חושבת שיש פה משהו נורא דחוף. מאידך, אני מבינה את הרצון שלך לא לבזבז זמן. במיוחד לאחר שאתה מקבל יעוץ ברשת. בעידן אחר לא היית בכלל חושב לזרז את ההליך, אבל היום, מקבלים את הצואות Online" אפשר להתייעץ online , הזמן עובר איזה שינוי. שיהיה ברור. אני לא חושבת שיש לך מקרה דרמטי. אני מאמינה שיש לך היפרפראתירואידיזם ראשוני. ואם נהיה בטוחים בכך, לאור גילך, אני מאמינה שיגיע לך ניתוח, אבל בוא נשמור על פרופורציות. זה גבולי, יש סימן שאלה. אבל לצד האפשרות הזו, אני באמת חושבת שהייתה קפיצת מדרגה ברמת הסדין בדם, הזרחן קצת נמוך, הכל מתחבר. לפעמים צריך את הזמן כדי שהתמונה תהיה ברורה. אבל, לחשוב ולא לבטל, בלי להתרגש יתר על המידה, אני חושבת שזו הדרך כדי לא לפספס, או כדי לתפוס את זה בשלבים לא מאוחרים. רמת הויטמין 1,25. תקינה לא גבוהה במיוח, אבל לא נמוכה. בהיפרפראתירואידזם רגיל, שאין בו חסר כה חמור של ויטמין D, הוא בד"כ גבהו. מענייןם יהיה לחזור עליו לאחר תקיון של הטויטמין D. ואתה יודע מה? יכול להיות שאני לגמרי טועה. יכול להיות שלאחר שנתקן לך את חסר הויטמין D, הסידן לא יעלה, ה-1,25 לא יעלה והכל יבא במקומו בשלום, והאורים התומים יגידו את המילה אחרונה. בסדר? אחזור מארה,ב אוכל קצת להתפנות לסרטים ועד בילויים. הבן שלי כבר מכין לי ימבה סרטים שהוא מוריד בכפיתיות מהאינטרנט. נחכה עד לשובי מהעולם החדש.

ayalonav

New member
בין לאדן חי. או מת. כנראה.

את עדין משתמשת ב"חסר חמור"! הוא שאל אותי אם אני לוקח משהו...עניתי שויטמין D...הוא שאל אם קלציום+Dועניתי שלא....הוא שאל איזה אם כך ועניתי שטהור....הוא שאל מאיפה ועניתי שמבימ"ק בכפר סבא....הוא שאל: "אני נתתי לך?" ואני חשבתי: אם הייתי נותן לי, היית אמור לדעת מזה, לא? ואם לא נתת, למרות שבבדיקה שאתה שלחת אותי התגלה חסר חמור המצדיק מתן ויטמין D, אז מה אתה נעלב שאני הולך למומחה אחר, עם זמן תגובה מהיר יותר ופחות שאננות?! רק חשבתי ולא אמרתי לו...ואולי חבל שלא אמרתי. סעי בשלום וחזרי בשלום.

למעלה