ויטמין D

ויטמין D

שלום
לפני שנתייםהראתה בדיקת ויטמין D תוצאה של 8 ng/ml
לקחתי 2500 יחידות ביום ולפני שנה עלתה הרמה ל 42 ng/ml
עכשיו, לאחר נטילה יומית של 2500 יחדות בכל יום - הבדיקה מראה תוצאה של 38 ng/ml
שאלתי:האם להעלות את המינון היומי ? האם יש דרך נכונה ליטול את התוסף? אני לוקחת אותו בכמוסות , בכל בוקר לפני ארוחת הבוקר.
האם העובדה שלמרות נטילה קבועה במינון כזה לא הצלחתי להעלות את רמת הויטמין בגוף מעידה על בעייה ?
תודה רבה.

לפני האוכל ,

בדרך כלל. כעשר דקות לפני ארוחת הבוקר , שתמיד כוללת גם שקדים או אגוזים (כי אני יודעת שויטמין D נספג טוב יותר בסביבה שומנית).
ניסיתי להעלות את הערך ל 60-70 ng/ml ומאד ״התאכזבתי שלמרות הנטילה הקפדנית מדי יום במשך שנה - התוצאה פחתה במקום לעלות.
אני גם מקפידה לצעוד בשמש לפחות ארבעה ימים בשבוע ...
יתר התוצאות, כולל pth, וסידן - תקינות.
תודה

לדעתי שרון לא שמה לב ליחידות

ב-ng/ml" 38 ו-42 זה אותו הדבר וזה מצוין. צריך להכפיל ב-2.5 כדי לקבל בננומול. זה בסביבות 100. את יוכל ה להמשיך עם 2000 ליום, זה יספיק.

אבל

לפי קופ״ח מכבי , התוצאות לבדיקה זו בערכים שמוגדרים 'sufficiency' הם בין 32 ל100 ng/ml.כך מצוין בדף התשובות לבדיקות המעבדה.
ז״א שתוצאה של 38 ng/ml נמצאת רק מעט מעל הגבול התחתון של המינימום, אחרי נטילה יומית קפדנית.
האם אני מפספסת משהו ולא מבינה נכון את הערכים התקינים לפי קופח מכבי?
סליחה על הניג׳וס

הנה ציטוט מדויק

מדף התוצאות של קופח מכבי:
ציטוט: Vitamin d 25 OH 38ng/ml
ערכי הייחוס:
Deficciency:קטן מ - 10 ng/ml
Hypovitaminosis: 10-32 ng/ml
Sufficiency: 32-100 ng/ml
Toxicity: גדול מ- 100 ng/ml. סוף ציטוט.

ולכן לפי הבנתי התוצאה שיצאה לי אחרי מאמצים של שנה שלמה נראית לי לא מספיקה .
תודה .

בטח שלא שמתי לב. יש לי את הקטע הזה...

וערכי נורמה יש בשביל שידעו מה היא הנורמה. לא צריך להגיע למקסימום הנורמה. רוב האנשים הם הרבה מתחת.
במקסימום את מתקרבת להרעלה...גם עודף ויטמין D זה לא לעניין.

או קיי אבל

האם יש הסבר לסיבה שבכל זאת , אחרי שנה של נטילת התוסף במינון של 2500 יחידות ביום - אין עליה בכמות והיא בגבול התחתון של הנורמה, כשהשאיפה שלי היא להיות מעל המינימום. אני בת 62 .
תודה

38 זה די והותר

לאף אדם אין 100 בלי מגה דוזה של ויטמין D. לא ממש לא צריך את הרמות האלה, כשפציינט שלי מקבל תוסף ונמצא כבר בתחום ה-45, אני מורידה מינון כי ממש אין בכך שום צורך. אולי למצילים בים יש רמות גבוהות כאלה בצורה ספונטנית, אבל זה לא מגן עליהם מפני מלנומה.

למעלה