ויטמין B12

yoramp

New member
ויטמין B12

בבדיקה התגלה שיש לי רמה של 255 בויטמין B12 ,למרות שיש לי סימפטומים של חוסר, הרופא שלי אמר שהרמה בסדר ולא צריך לתת לי תוספת. אני החלטתי כן לקחת מכיוון ששמעתי שזה לא יכול להזיק. השאלה האם אפשר לקחת את הויטמין ללא מרשם רופא?ואיך ניתן להשיג אותם?מהי הכמות המומלצת? האם כדאי לשלב עם ויטמינים אחרים שגם עוזרים לסימפטומים של חוסר כגון עייפות?

קובי כ

New member
תשובה לגבי ויטמין בי 12

בהחלט רמות ויטמין B12 בדמך הן תקינות ואינן מצריכות נטילת ויטמין B12 נוסף. אם אתה בכל זאת רוצה להשתמש בויטמין זה אני ממליץ לך ליטול טבליות של ויטמין B12 במציצה פעם בשבוע (אין צורך יותר מכך). את הכמוסות הללו ניתן לרכוש בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא (זהו מוצר טבעי). ניתן לשלבם יחד עם חומצה פולית ועם שאר הויטמינים מקבוצת B, משום שויטמינים אלו עובדים על מערכת העצבים המרכזית בין היתר. לעייפות יכולות להיות סיבות אחרות ושאלתי האם הם נשללו? סיבות נוספות לעייפות כוללות: רמות ברזל והמוגלובין נמוכות, תפקוד לקוי של בלוטת התריס, דכאון או מצב רוח ירוד, מחלות וירליות כגון מחלת הנשיקה וכמו כן תסמונת התשישות הכרונית (הנגרמת ע"י וירוס מחלת הנשיקה). האם הרופא שלך עשה לך בדיקה מקיפה לאלו? אם לא הייתי מציע לבדוק איתו שוב אפשרות של בדיקה של אלו. תרגיש טוב בברכה,

למעלה