ויטמין B12

vg04285

New member
ויטמין B12

היי החיפוש לא עובד לי, אז סליחה.
אבל איזה סוג של ויטמין B12 כדאי לקנות, זאת אומרת באיזה צורה אמור להיות הויטמין? Methylcobalamin? ולמי שמכיר האם אפשר לסמוך על הסינון vegan של ויטה קוסט?

vegetalien

New member
אין צורך ללכת על שמות מפוצצים.

התוסף הסטנדרטי של B12 (ציאנוקובלאמין) מספק את הסחורה ועולה פחות. היחידים שכדאי להם לשקול נטילת תוסף מת'יל או דומיו הם אנשים עם מחלת כליות ואולי מעשנים כבדים.
לכל אדם מן השורה תוסף הציאנו הישן והטוב מספיק בהחלט.
אינני מכיר את האתר של VitaCost (אני מזמין תוספים של B12 וויטמין D דרך אתר iHerb), אך ככלל אין יותר מדי ממה לחשוש בכל הנוגע לתוספי B12.
עוד לא נתקלתי בתוסף B12 יחידני (כלומר, לא כחלק ממולטי-ויטמין) שאיננו טבעוני.

vg04285

New member
ציאנוקובלאמין זה לא שם מפוצץ?

לא זכרתי מה התוסף הסטנדרטי, וזכרתי שיש גם כאלו שלא מומלצים.
&nbsp
ד"א למה אתה לוקח ויטמין D? יש לך חוסר? זה עוזר?
ותודה.

vegetalien

New member
השם עצמו?

הוא הובא אך ורק לצורכי באור. על תוספי ה- B12 הרגילים לא כותבים ציאנו, אלא B12. לעומת זאת, עם המת'יל רושמים את השם המלא. למה? פיצוצים.
&nbsp
אני נוטל ויטמין D מאחר שאבד לי החשק למשמעת רס"ר ביציאה יומיומית לשמש. אז אני נוטל תוסף, וחסל.

vegetalien

New member
לא באותיות גדולות.

אלא אם מדובר בגירסה "מיוחדת". את השם המלא מוצאים לרוב רק ב- Supplement Facts.

זה לא בשביל לפוצץ אלא כדי להבהיר שזו המולקולה בקונפיגורציה

שנספגת בגוף, ולא בקונפיגורציה המלאכותית (הציאנו - המלאכותית - עוברת שחלוף של החלפת קבוצת ציאנו במתיל - מכאן ציאנוקובלאמין במקום מת'ילקובלאמין, כדי להיספג בגוף)

vegetalien

New member
גם הציאנו נספג, אל דאגה.

אחרת מצבי ומצב רוב האנשים, טבעונים, צמחונים וגם אחרים הנוטלים את התוסף, היה בכי רע.

לא אמרתי שלא נספג, רק הסברתי מדוע אחד מקבל את שם המולק'

והשני את השם הגנרי של ויטמין B12

ladybug6

New member
מישהו קנה מ-iherb לאחרונה?

כי נראה שיש בעיה עם המשלוחים לארץ ובמקרה שיש בעיה הם פשוט מתעלמים ממך ומההזמנה ולא מספקים החזר או משלוח נוסף כי החבילה נשלחת במשלוח רגיל שאי אפשר לעקוב אחריו.
שמעתי על כמה שנתקעו בלי המשלוח שלהם בחודשים האחרונים ומתגובות בדף הפייסבוק שלהם נראה שיש איזו בעיה במשלוחים לישראל שהם כמובן לא מטפלים בה.
מישהו יודע משהו?

octopussyisback

New member
חבילה מיוני

הזמנה שנשלחה מ-iherb מתחילת יוני טרם הגיעה.
חבלה שנשלחה לפני 10 ימים מ-vitacost הגיעה.
זה אותו הדואר, כך שסביר שיש משהו אחר שאינו מביא את חבילות iherb.
&nbsp

l coyote l

New member
ביולי. משלוח עם מעקב (חדש. דרך פדקס)

הגיע תוך שבועיים.
לפני כן 2 חבילות ברצף נעלמו במשלוח הרגיל דרך DHL.

vg04285

New member
לפי תגובות נראה שזאת פשו מאוד המדיניות שלהם,

לא רק בישראל. האמת שבכלל אי אפשר לדעת אם הם באמת שולחים את החבילות. קראתי תגובות ואני בהלם, בגלל זה אני מעדיפה לנסות את ויטהקוסט.

l coyote l

New member
המדיניות שלהם כתובה אצלם באתר וליד סוג המשלוח

ליד משלוח רגיל ללא מעקב דרך Global DHL כתוב שיש מעקב רק עד היציאה מארה''ב (כך גם אפשר לדעת שהם בהחלט שולחים את החבילות) ואחרי כן אין מעקב ואין אחריות - מצוין בפירוש מראש.
לאחרונה הם התחילו לספק אופציה חדשה למשלוח - דואר רשום עם מעקב דרך פדקס. גם לזה אין אחריות אבל זו אופציה מועדפת ובטוחה יותר למשלוחים לארץ.
כך שאפשר לומר שהם כן הכירו בבעיה ומצאו לה פתרון מספק במידת מה.

ידוע בקרב צרכנים קבועים של משלוחים מחו''ל (מוצרים שונים ומדינות שונות) שהבעיות הן בעיקר אצלנו בדואר ישראל ובמכס.
יש אתרים שהפסיקו לשלוח ספציפית לישראל בגלל העלמויות סדרתיות של חבילות.
חבילות לעתים נתקעות בדואר/מכס לזמן ארוך או לנצח. זה סיכון שלוקחים כשמזמינים מחו''ל.

l coyote l

New member
צילום מסך

תיקון קל: נתוני המעקב עד היציאה מארה''ב זה מידע שנשלח במייל אחרי שיוצאת ההזמנה, יחד עם מס' המעקב.

vg04285

New member
אני יודעת מה המדיניות שלהם.

כאמור היא לא סבירה. וכאמור 2, אין קשר לישראל.

ladybug6

New member
זה ממש מתסכל.

אני יודעת על כמה אנשים שהזמינו משם ומעולם לא קיבלו את החבילה שלהם.
כסף שפשוט נזרק לפח.

למעלה